Ξεναγήσεις στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης
Στα πλαίσια της δράσης «Κάποτε στα Λαδάδικα» από τους ξεναγούς της Κοιν.Σ.Επ. «Παρέα στη Λέσβο»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2025

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Στ' τάξης των δημοτικών σχολείων της Μυτιλήνης και στόχος της είναι, η γνωριμία των μαθητών με την ιστορική διαδρομή του λαδιού και των ανθρώπων του, από την παραγωγή μέχρι και τον τελικό προορισμό του.
Είναι μια πρωτοβουλία των συνταξιούχων εκπαιδευτικών Βάσως Καραπιπέρη - Αλατζά και Γιάννη Μυρογιάννη , σε συνεργασία με τους εν ενέργεια εκπαιδευτικούς των σχολείων και του Εργαστηρίου Χαρτογραφίας και Γεωπληροφορικής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους ξεναγούς της Κοιν.Σ.Επ. «Παρέα στη Λέσβο», με την υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης.
Σημαντική είναι η συμβολή της Α' Τάξης της Δράσης Εθελοντισμού, του Β' ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.
Η δράση ολοκληρώνεται στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Ευγενία Κλειδαρά», όπου τα παιδιά συζητούν, παρουσιάζουν τις απόψεις τους και την εργασία τους.
Η επόμενη ξενάγηση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Απριλίου 2025 , με το 8ο Δημοτικό Σχολείο.