× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η επίσκεψη των Ευρωπαίων Πρέσβεων στη Λέσβο, ευκαιρία για προβολή»

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στους πρέσβεις με λεσβιακό μενού, κουαρτέτο εγχόρδων, αγιασώτικα σαντούρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/4/2025

«Η επίσκεψη των Ευρωπαίων Πρέσβεων στη Λέσβο, ευκαιρία για προβολή»
' χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη των Πρέσβεων των Κρατών - Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λέσβο, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου παραχώρησε την Τετάρτη 2 Απριλίου  συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στη συνέντευξη αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφέρεια την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025, με σκοπό την προβολή της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου στο ευρωπαϊκό κοινό.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία περιλαμβάνει δείπνο προς τιμήν των πρέσβεων, θα παρευρεθούν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο  Έλληνας Επίτροπος στην Ε.Ε. και πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος. Την παρουσίαση της βραδιάς θα αναλάβει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη των Ευρωπαίων Πρέσβεων πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Πολωνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης και διαχείρισης ζητημάτων που σχετίζονται με το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Οι Ευρωπαίοι αναμένεται να επισκεφθούν τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ενώ θα παραμείνουν στη Λέσβο έως το βράδυ της Παρασκευής 3 Απριλίου.

Πολιτισμός, Γαστρονομία και Τοπική Ανάδειξη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η εκδήλωση θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδειχθεί το αυθεντικό πρόσωπο της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου. Η μουσική επένδυση της βραδιάς θα γίνει από το Κουαρτέτο Εγχόρδων AETHER του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που θα ερμηνεύσει έργα των Dvořák και Σκαλκώτα, παρουσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μεγάρου, Γιάννη Βακαρέλη. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί από τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. 

Η γαστρονομική εμπειρία θα επιμεληθεί ο Συνεταιρισμός Γυναικών Αγίας Παρασκευής, παρουσιάζοντας τοπικές συνταγές και παραδοσιακά προϊόντα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον, η Πρέσβειρα Γαστρονομίας της περιοχής, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα μιλήσει για τον γαστρονομικό πλούτο και τη μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων.

Προσπάθεια Προβολής και Ανάπτυξης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει επενδύσει σημαντικά στην εξωστρέφεια, επιδιώκοντας να αλλάξει τη σελίδα των νησιών και να αναδείξει τη φυσική, πολιτιστική και γαστρονομική τους ταυτότητα. Όπως τόνισε, «η επίσκεψη των Πρέσβεων της Ε.Ε. στη Μυτιλήνη αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιάσουμε τον τόπο μας, τις θέσεις μας, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου, για το οποίο είμαστε περήφανοι».

Παρολ’ αυτά επισήμανε ο Κώστας Μουτζούρης η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου παραμένει πιστή στις θέσεις που έχει εκφράσει για τις δομές στα νησιά μας και φυσικά θα τις επαναλάβει στους Ευρωπαίους Πρέσβεις.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση