Ποδηλατάδα για τον αυτισμό στη Μυτιλήνη
Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11 το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η ΣΥΝ-εξέλιξη Λέσβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης, διοργανώνουν την 6η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/4/2025

Ο αυτισμός και το ποδήλατο μπορούν να γίνουν δύο καλοί φίλοι, αρκεί να βρεθεί η σωστή ισορροπία. Με αυτό το μήνυμα, η ΣΥΝ-εξέλιξη Λέσβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης, διοργανώνει την 6η Ποδηλατάδα για τον Αυτισμό, μια δράση αφιερωμένη στην ενημέρωση και την κοινωνική ευαισθητοποίηση.
Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11 το πρωί, μικροί και μεγάλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, έτοιμοι να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή διαδρομή. Με ποδήλατα, τρέξιμο και περπάτημα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον αυτισμό και να προωθήσουν το μήνυμα της ισότητας και της αποδοχής. Στόχος της δράσης είναι να αναδείξει το ποδήλατο τόσο ως παιχνίδι όσο και ως ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, τονίζοντας ότι, παρά τις διαφορές μας, μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί.
Ο τερματισμός της ποδηλατάδας στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης θα συνοδευτεί από μια σειρά εκδηλώσεων με μουσικά και αθλητικά δρώμενα, καθώς και κεράσματα για όλους τους συμμετέχοντες.
Η δράση υποστηρίζεται από φορείς και συλλόγους της Λέσβου, μεταξύ των οποίων: το Παράρτημα Λέσβου του Ερυθρού Σταυρού, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Πρόσβαση Μυτιλήνης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λέσβου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο Μοριάς», ο Εξωραϊστικός, Εκπολιτιστικός και Αθλητικός-Χορευτικός Σύλλογος «Καμάρες», το Oxygen Academy, το Πολύτροπον, το Vespa Club Lesvos, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, οι Lesvos Runners, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας "Γαϊτανάκι" και το Ωδείο Ν. Σκαλκώτας.
Μια πρωτοβουλία που ενώνει την κοινωνία, ενισχύει την κατανόηση για τον αυτισμό και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους συμμετέχοντες.