× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στην κατάργηση πιστοποιητικών προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών

Οι πληροφορίες που περιέχονται στα καταργούμενα πιστοποιητικά θα αντλούνται αυτόματα μέσω διαλειτουργικότητας, χωρίς να απαιτείται η φυσική προσκόμισή τους από τους πολίτες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/3/2025

Στην κατάργηση πιστοποιητικών προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών
' χρόνος ανάγνωσης

Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρούν στην κατάργηση δημοφιλών πιστοποιητικών, όπως το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και γέννησης, που μέχρι σήμερα απαιτούνταν για συναλλαγές με το Δημόσιο. Παράλληλα, δρομολογείται η αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων από τους πολίτες, στο πλαίσιο μιας συνολικής προσπάθειας εκσυγχρονισμού.

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην εξάλειψη της περιττής γραφειοκρατίας και στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αξιοποιώντας την τεχνολογία για πιο γρήγορες και αποδοτικές διοικητικές διαδικασίες. Πλέον, οι πληροφορίες που περιέχονται στα καταργούμενα πιστοποιητικά θα αντλούνται αυτόματα μέσω διαλειτουργικότητας, χωρίς να απαιτείται η φυσική προσκόμισή τους από τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες για τους Πολίτες και τις Επιχειρήσεις

Με εργαλεία όπως το MyStreet και το gov.gr, οι πολίτες αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να διεκπεραιώνουν περισσότερες διαδικασίες ψηφιακά, βελτιώνοντας την αλληλεπίδρασή τους με το Δημόσιο. Επιπλέον, μέσω του Εθνικού Μητρώου Επικοινωνίας (με 4 εκατομμύρια εγγεγραμμένους πολίτες), θα υλοποιηθεί η μεγαλύτερη αξιολόγηση υπηρεσιών και φορέων που έχει γίνει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δηλώσεις Υπουργών: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών και η αύξηση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης, με απλούστερες και πιο σύγχρονες διαδικασίες. «Οι πολίτες αποκτούν ενεργό ρόλο στην ανάδειξη των προβλημάτων, μέσω ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων, που θα μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε βελτιώσεις», τόνισε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ανέφερε ότι «ο εκσυγχρονισμός του κράτους επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων, που καθιστούν τις δημόσιες υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές και φιλικές προς τους πολίτες». Παράλληλα, σημείωσε ότι το gov.gr, που σήμερα προσφέρει περισσότερες από 2.100 ψηφιακές υπηρεσίες, αποτελεί τη βάση για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση