Σαρακοστιανό πικ‑νικ με λαχανικά του σχολικού κήπου
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής γεύτηκαν τις απλές και λιτές γεύσεις της νηστίσιμης διατροφής
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2025

Μια διαφορετική γευστική εμπειρία απόλαυσαν σήμερα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θερμής - Λέσβου. 40 σχεδόν μέρες μετά τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτη δοκίμασαν νηστίσιμες τροφές στο σαρακοστιανό πικ-νικ που έκαναν, την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2025.
Το μενού περιείχε λαχανικά από το σχολικό μας κήπο και διάφορα άλλα καλούδια, όπως: Ταραμοσαλάτα, χαλβά, ελιές, τουρσί, ραπανάκια, κρεμμυδάκια, μαρουλοσαλάτα και λαχανοσαλάτα, ψητές πατάτες, βραστές γαρίδες και για επιδόρπιο μήλο. Τα εδέσματα ήταν νοστιμότατα και τα «τίμησαν» όλοι οι μαθητές αρκετοί από τους οποίους, πήραν και δεύτερο πιάτο.
Ξεχωριστή νότα δροσιάς τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου της Θερμής, που επισκέφθηκαν με τις νηπιαγωγούς τους το Δημοτικό Σχολείο, προσφέροντας ψημένες φέτες ψωμιού με λάδι και ρίγανη(καπιράδες), που έφτιαξαν στα πλαίσια εκπαιδευτικού τους προγράμματος για την ελιά και το λάδι.
Το Δημοτικό Σχολείο Θερμής σε ανακοίνωση για την συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση σημειώνει: «Θερμές ευχαριστίες στην καθαρίστριά μας κ. Ζίνα που επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος αυτής της πρωτοβουλίας, το ιχθυοπωλείο «Παραγάδι-Λέλεκας», που μας πρόσφερε τρία κιλά καθαρισμένες γαρίδες και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Θερμής, που συνέβαλε εξ ιδίων στην αντιμετώπιση των εξόδων.
Το «σαρακοστιανό τραπέζι» αποτελεί πλέον θεσμό για το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής μια και γίνεται για 8η συνεχή χρονιά. Το κάνουμε αμέσως μετά την συγκομιδή των χειμωνιάτικων λαχανικών του σχολικού κήπου και στόχος μας είναι να γνωρίσουν οι μαθητές μέσα από αυτό τις απλές και λιτές γεύσεις της νηστίσιμης διατροφής την περίοδο της Σαρακοστής».