× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στο περίμενε ακόμα η σεισμόπληκτη Σάμος

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/3/2025

Στο περίμενε ακόμα η σεισμόπληκτη Σάμος
' χρόνος ανάγνωσης

Τεσσεράμισι χρόνια μετά τον φονικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, η αποκατάσταση της Σάμου εξακολουθεί να βρίσκεται σε στασιμότητα, με βασικά ζητήματα να παραμένουν άλυτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που παραμένουν ανεκπλήρωτες. Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, τα γραφεία της ΔΑΕΦΚ που είχαν προαναγγελθεί για τη Σάμο και το Καρλόβασι δεν έχουν ακόμη ιδρυθεί. Η νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των σεισμόπληκτων κτιρίων του 2025 δεν έχει προχωρήσει, ενώ εκκρεμεί η ανανέωση της προθεσμίας για την έκδοση αδειών επισκευής και ανακατασκευής των πληγέντων κτιρίων.

Παράλληλα, το επίδομα ενοικίου που προοριζόταν για τους σεισμόπληκτους καθυστερεί αδικαιολόγητα για πάνω από έναν χρόνο. Η επικαιροποίηση του κόστους των υλικών κατασκευής, που εφαρμόζεται στα δημόσια έργα, δεν έχει επεκταθεί στις αποκαταστάσεις των σεισμοπλήκτων κτιρίων, ενώ η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, των σχολικών δομών και των μνημειακών και λατρευτικών χώρων παραμένει ανεπαρκής.

Την ίδια στιγμή, η μελέτη «Σάμος 2030: Ανασυγκρότηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη» εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία. Η παρουσίασή της τον Νοέμβριο του 2024 χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη και πλέον έχει ανατεθεί σε νέα επιστημονική ομάδα υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον νέο αρμόδιο Υπουργό και τον τοπικό συντονιστή να επιταχύνουν τις διαδικασίες, υπερβαίνοντας την αβελτηρία και τις καθυστερήσεις του παρελθόντος, ώστε να δοθούν επιτέλους λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της σεισμόπληκτης Σάμου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εντυπωσιακή Ανάσταση στην Επάνω Σκάλα

Με φόντο τον κατανυκτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και την αύρα του Αιγαίου να αγκαλιάζει τη νύχτα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πάσχα στη Λέσβο για τον Νίκο Δένδια

Μαζί του ο Περιφερειάρχης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο βουλευτής της ΝΔ
ΧΩΡΙΑ

Ψάλτης 5 ετών μάγεψε το Ίππειος

Με την αγγελική του φωνή στο η ζωή εν τάφω συνεπήρε το εκκλησίασμα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης 16χρονος ανήμερα του Πάσχα

Χωρίς δίπλωμα οδήγησης το πρωί της Κυριακής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην περιοχή της Γέρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Αγιο Φως έφθασε στη Μυτιλήνη

Με πτήση της Sky Express έγινε η μεταφορά του στο αεροδρόμιο της πόλης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά από την Ηγουμένη Ταβιθά και την αδελφότητα της Μονής το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τα φαναράκια στον ουρανό της Μυτιλήνης

Με θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Επιτάφιων των ενοριών του κέντρου της πόλης
ΧΩΡΙΑ

Πλήθος πιστών στην περιφορά του Επιταφίου στην Ερεσό

Η πομπή κινήθηκε στους δρόμους και την πλατεία του χωριού
ΧΩΡΙΑ

Ο Επιτάφιος των Βασιλικών

Με θρησκευτική κατάνυξη ο στολισμός
ΧΩΡΙΑ

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο ατύχημα στην Γέρα

Στο περιστατικό που συνέβη στον Παλαιόκηπο ενεπλάκησαν δύο μοτοσικλέτες