× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Μαρτίου από την ΕΛΜΕ Λέσβου στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2025

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις
' χρόνος ανάγνωσης

Μία ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Λέσβου σήμερα, 21 Μαρτίου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που διοργανώνονται από τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου, Κώστας Ντουράκης, μιλώντας στην κάμερα του «Ν», τόνισε: «Σήμερα κινητοποιούμαστε κυρίως για την τελευταία δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της καθηγήτριας Χρύσας Χοτζόγλου, η οποία τέθηκε σε δυνητική αργία για τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση. Αυτό που συμβαίνει είναι παράλογο, αποτελεί ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη και εκπορεύτηκε από τον προηγούμενο Υπουργό Παιδείας, τον κ. Πιερρακάκη. Όλες αυτές οι ενέργειες θα μας βρουν αντίθετους. Το ίδιο ισχύει και γενικά για την επιχειρούμενη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου μίλησε για την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλει την αξιολόγηση με βίαιο τρόπο, καθώς, όπως έχει διαπιστώσει, δεν μπορεί να την εφαρμόσει διαφορετικά.

Από την πλευρά του, ο Λάμπος Βενετής, ταμίας της ΕΛΜΕ Λέσβου, σημείωσε: «Η σημασία της σημερινής κινητοποίησης είναι πολύ μεγάλη, γιατί έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου οι συνάδελφοι διαμαρτύρονται – κινητοποιούνται προσπαθώντας να προστατεύσουν το δημόσιο σχολείο. Στη δράση τους αυτή, δηλαδή στο να αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα, αντιμετωπίζουν ποινές. Τιμωρούνται γιατί επισημαίνουν τι πάει στραβά. Είναι εξωφρενικό να τιμωρούνται από τον ίδιο τον υπουργό, τη στιγμή που έχουν αθωωθεί από τα πειθαρχικά όργανα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Βενετής ανέφερε ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε εκπαιδευτικό, ο οποίος κατήγγειλε ότι μαθητής έχασε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το σχολείο για δύο μήνες. Αντί να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσης ώστε ο μαθητής να επανέλθει στο σχολείο του, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία εναντίον του εκπαιδευτικού.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Λέσβου δεν κατάφεραν να συναντηθούν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης ή κάποιο άλλο στέλεχος της υπηρεσίας, καθώς απουσίαζαν την ώρα (1:00 μετά το μεσημέρι) που πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας.

Δείτε το βίντεο:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βήματα ζωής για τα παιδιά της Παναγιούδας μέσα από το «Kids Save Lives»

Μαθητές εξασκήθηκαν σε τεχνικές Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με ειδικές κούκλες προσομοίωσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τέσσερις συλλήψεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Ανήλικοι με ξένα δελτία ασύλου και 22χρονος με πλαστή άδεια διαμονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαγική Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Σύλλογο Γονέων Παναγιούδας

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 8.00 το βράδυ