Κινητοποίηση στην Πλατεία Σαπφούς κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Με πρωτοβουλία της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το Σάββατο 22 Μαρτίου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2025

Η Κίνηση «Μνήμη και Δράση» στηρίζει τη διεθνή κινητοποίηση της 22ας Μαρτίου κατά του ρατσισμού και του φασισμού και καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο, στις 18:00, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.
Στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση καλεί συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικά σχήματα, καθώς και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών του νησιού να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην ακροδεξιά επέλαση, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό.
Παράλληλα, απαιτεί δικαιοσύνη για τις μαζικές δολοφονίες στα Τέμπη και την Πύλο, καταγγέλλοντας τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και την απόπειρα συγκάλυψης. «Ζητάμε δικαιοσύνη για τις μαζικές δολοφονίες των Τεμπών και της Πύλου. Ζητάμε να γίνουμε το ανάχωμα στο μαύρο που απλώνει γύρω μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.