Μαθητικός διαγωνισμός με ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ενδοσχολική βία
Μαθητές πέντε δημοτικών σχολείων της Λέσβου δημιούργησαν τηλεοπτικά σποτ με μηνύματα φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/3/2025

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών απέναντι στην ενδοσχολική βία και την προώθηση της συνεργασίας και της φιλίας χωρίς αποκλεισμούς, ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός «Βάλε STOP στη βία με ένα σποτ». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου 2025, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από πέντε δημοτικά σχολεία της Λέσβου, οι οποίοι δημιούργησαν τηλεοπτικά σποτ διάρκειας έως δύο λεπτών με θετικά μηνύματα για τη σχολική κοινότητα.
Μετά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, πρώτοι σε ψήφους αναδείχθηκαν οι μαθητές της Δ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων, συγκεντρώνοντας 110 ψήφους, και ως βραβείο θα λάβουν ένα κιτ ρομποτικής. Στη δεύτερη θέση, με 101 ψήφους, βρέθηκε η Δ' τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, που θα λάβει βιβλία για τη σχολική βιβλιοθήκη.
Ακολούθησε η ΣΤ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας, που συγκέντρωσε 68 ψήφους, ενώ η Ε'-ΣΤ' τάξεις του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έλαβαν 63 ψήφους. Η ΣΤ' τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης κατέγραψε 51 ψήφους, το Γ2 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης 33 ψήφους, το Ε1 τμήμα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης 28 ψήφους και τέλος, το Ε2 τμήμα του ίδιου σχολείου 25 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 479 άτομα.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, ο οποίος εξασφάλισε τα βραβεία μέσω χορηγιών. Παράλληλα, όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής από τον Επόπτη Ποιότητας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, κ. Δημήτριο Μπούμπα.
Οι διοργανωτές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, χορηγούς και ΜΜΕ που στήριξαν την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η βία στα σχολεία θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.