× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η διαχείριση των απορριμμάτων στο επίκεντρο της συζήτησης των δημάρχων

Αναμένεται η δημιουργία ολιστικού σχεδίου ανακύκλωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/3/2025

Η διαχείριση των απορριμμάτων στο επίκεντρο της συζήτησης των δημάρχων
φωτογραφία αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Με βασικό θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και τη δημιουργία ενός Ολιστικού Σχεδίου Ανακύκλωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δημάρχων και αντιδημάρχων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακά στελέχη των δήμων, καθώς και η μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει τη σύνταξη του σχεδίου, ενώ τον συντονισμό ανέλαβε ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΔΕΔΑΠΑΛ), κ. Γιώργος Αλεξίου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Το Ολιστικό Σχέδιο Ανακύκλωσης αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για τη δημιουργία νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, όπως κέντρα διαλογής και κομποστοποίησης, αλλά και για την προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων για τους δήμους της Περιφέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αλεξίου επισήμανε ότι η συνεργασία όλων των δήμων είναι απαραίτητη προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα του Υπουργείου και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για τις υποδομές. Τόνισε επίσης ότι κάθε δήμος θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τον εξοπλισμό που θα προμηθευτεί, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ανάγκες και τις χωροταξικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Οι εκπρόσωποι των δήμων τοποθετήθηκαν εκφράζοντας τις απόψεις και τις ανησυχίες τους, ενώ συμφωνήθηκε ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω διαβουλεύσεις το επόμενο διάστημα, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των περιβαλλοντικών πρακτικών και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα με δώρα και ευχές για το «Δελφίνι»

Εκδήλωση με την παρουσία φορέων, μελών και πλούσια λαχειοφόρο αγορά πραγματοποιήθηκε στην βιβλιοθήκη του Συλλόγου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θερμαινόμενη αίθουσα στη Μυτιλήνη

Από την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι στην αίθουσα αναμονής του επιβατικού λιμανιού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγή διοίκησης στη 98 ΑΔΤΕ

Στη Λέσβο ο υποστράτηγος Σταύρος Μιχάλης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο Μιχαλέλλειο γηροκομείο ο Ερυθρός Σταυρός

Γεύμα αγάπης μετά μουσικής Πάνου Γαληνού
ΧΩΡΙΑ

Στο περίμενε ξανά η Γεωργική Σχολή Ερεσού

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερεσού καταγγέλλει καθυστερήσεις μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης και ζητά άμεσες παρεμβάσεις
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με έργα, λογοδοσία και σχέδιο πορεύεται ο Δήμος Μυτιλήνης

Η ομιλία Χριστόφα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας έδωσε το στίγμα της δημοτικής πολιτικής
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και έντονο κρύο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία -Πού αναμένονται χιόνια
ΧΩΡΙΑ

Επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος προκαλούν προβλήματα υδροδότησης στο Πλωμάρι

Βλάβες σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις σε Μεγαλοχώρι, Παλαιοχώρι, Μελίντα και περιοχές του οικισμού
ΧΩΡΙΑ

Ζημιές στο οδόστρωμα της Εφταλούς

Υποχωρήσεις της ασφάλτου στον δρόμο προς Μόλυβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Διατηρητέος ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ υποστράτηγος Νικόλαος Γκρέτσας

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πλωμάρι από τη Δευτέρα

Έναρξη εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στο πλακόστρωτο από τη Λέσχη Βενιαμίν έως το κατάστημα Παύλου Κουβαρά
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αεροπλάνο έφθασε έως τη Λέσβο και επέστρεψε στην Αθήνα

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό επιφύλασσαν οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή