Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης συνεχίζει την πολύτιμη δράση του με δύο προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες στα τέλη Μαρτίου. Στις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, ενώ στις 29 Μαρτίου θα διεξαχθεί αιμοδοσία στην Καλλονή, αφιερωμένη στη μνήμη της Αναστασίας Δαούση.
Η Αναστασία Δαούση, γνωστή κτηνίατρος της Καλλονής, υπήρξε ενεργό μέλος της κοινωνίας και των πολιτικών δρώμενων της Λέσβου. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος. Έφυγε από τη ζωή στις 30 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη για την υγεία της σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Μαρία Ζερβού, «οι φίλοι της θέλησαν να διοργανώσουν αυτή την αιμοδοσία και μας ζήτησαν τη βοήθειά μας. Τα έχουμε κανονίσει όλα, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη της». Ο Σύλλογος καλεί όλους όσοι μπορούν να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες δράσεις, συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών του νησιού και τιμώντας τη μνήμη της Αναστασίας Δαούση με έναν ουσιαστικό τρόπο.