× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σπεύσατε στην εθελοντική αιμοδοσία

Μεγάλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης τόνισε η γιατρός Εφη Τσιρώνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2025

Σπεύσατε στην εθελοντική αιμοδοσία
' χρόνος ανάγνωσης

Ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 13 Μαρτίου, το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 9.30 το βράδυ η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης στα γραφεία του, στον χώρο στάθμευσης δίπλα από τα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 12 Μαρτίου, είχαν συγκεντρωθεί 74 φιάλες αίματος, ενώ σήμερα, μέχρι τη 1 το μεσημέρι, είχαν προστεθεί άλλες 14, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 88 φιάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γιατρός του σταθμού αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ευφροσύνη Τσιρώνη, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εθελοντική αιμοδοσία, επισημαίνοντας πως ο κόσμος δεν την εντάσσει πλέον στις άμεσες προτεραιότητές του. «Τρίτη μέρα σήμερα και έχουμε συγκεντρώσει 14 φιάλες αίματος, πολύ λίγες σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη για αίμα στο νησί και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει, ώστε να υπάρχουν πάντα διαθέσιμες φιάλες για τους ασθενείς που τις χρειάζονται.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Μαρία Ζερβού, αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια του συλλόγου για τη συγκέντρωση αίματος. «Πάντα λέμε ότι όσο καλά και να πάμε, θέλουμε ακόμα το καλύτερο», σημείωσε, επισημαίνοντας πως από την αρχή του 2025 ο σύλλογος έχει πραγματοποιήσει ήδη τέσσερις αιμοδοσίες, τρεις σε χωριά και μία μεγάλη αιμοδοσία μαθητών της Γ’ Λυκείου, όπου συμμετείχαν 52 παιδιά. «Εκεί ελπίζουμε ότι θα φέρουμε νέους αιμοδότες, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες που μας περιγράφει και η γιατρός», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 27 Μαρτίου προγραμματίζεται νέα αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, ενώ στις 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στην Καλλονή, στη μνήμη της Αναστασίας Δαούση, που έφυγε από τη ζωή πριν έναν χρόνο. Όπως ανέφερε η κ. Ζερβού, «οι φίλοι της θέλησαν να διοργανώσουν αυτή την αιμοδοσία και μας ζήτησαν τη βοήθειά μας. Τα έχουμε κανονίσει όλα, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη της».

Η ανάγκη για αίμα παραμένει διαρκής, και η συμβολή των εθελοντών αιμοδοτών είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγείας του νησιού. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών καλεί όλους όσοι μπορούν να δώσουν αίμα να συμμετάσχουν στις επόμενες δράσεις, εξασφαλίζοντας ότι κανένας ασθενής δεν θα βρεθεί σε ανάγκη χωρίς βοήθεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον δρόμο Φίλιας – Σκαλοχωρίου

Mετά τις 12 τα μεσάνυχτα το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής βρίσκονταν επί ποδός με φακούς, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία για την ισχυρή πιθανότητα εμπρησμού
ΕΚΤΑΚΤΟ ΧΩΡΙΑ

Συναγερμός για φωτιά ανάμεσα σε Φίλια και Σκουτάρο

Δύο πυρκαγιές ανήμερα Δεκαπενταύγουστου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Λέσβο και Λήμνο

Μια ακόμη δύσκολη μέρα αναμένεται το Σάββατο 16 Αυγούστου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
ΧΩΡΙΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε και η δεύτερη πυρκαγιά στη Φίλια

Αλλεπάλληλες οι πυρκαγιές στην περιοχή ιδιαίτερα τις ημέρες με έντονους ανέμους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα παιδιά εκθέτουν τα έργα τους στο Παλαιοχώρι

Έκθεση στο μουσείο για το χωριό τους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στην Ερεσό

Την Κυριακή 17 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με κατάνυξη η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Μιστεγνά

Τίμησαν τη γιορτή και την παράδοση
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Η σκέψη μας στους δοκιμαζόμενους της Χίου»

Μήνυμα Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για τον Δεκαπενταύγουστο
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός εορτασμός στην Παναγία Γοργόνα

Περιφορά της εικόνας με καΐκι στο λιμανάκι της Σκάλας Συκαμιάς
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρή κορύφωση του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία της Αγιάσου

Λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών
ΧΩΡΙΑ

Στο δρόμο για τη χάρη Της!

Χιλιάδες πιστοί από όλη τη Λέσβο πήγαν και φέτος με τα πόδια στην Παναγία «Μήτηρ Θεού Αγία Σιών» της Αγιάσου
ΧΩΡΙΑ

Η Παναγία Τρουλωτή στους Πύργους Θερμής

Ένα βυζαντινό μνημείο που λειτουργεί ακόμα και σήμερα