«Δουλειά για τα κέρδη τους ή για τις ανάγκες μας;»
Αντίδραση του Συνδικάτου στην εκδήλωση της Ημέρας Εύρεσης Εργασίας – Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες απασχόλησης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/3/2025

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό της Λέσβου ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια ακόμη απαιτητική σεζόν, θέτοντας ξανά στο προσκήνιο τα χρόνια προβλήματα του κλάδου. Το Συνδικάτο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου αντιδρά στη δεύτερη συνεχή διοργάνωση της «Ημέρας Εύρεσης Εργασίας», που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης και εργοδοτικούς φορείς, καταγγέλλοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες δεν προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων.
Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο θέτει ένα κεντρικό ερώτημα: «Δουλειά για τα κέρδη τους ή δουλειά για τις σύγχρονες ανάγκες μας;». Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και ημερομίσθια, επισημαίνοντας πως η ακρίβεια οδηγεί σε οικονομική ασφυξία. Παράλληλα, διεκδικούν πενθήμερη, οκτάωρη εργασία για όλους, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, ρεπό ακόμα και στις υψηλές περιόδους της σεζόν, καθώς και αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Η ανακοίνωση ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, εξασφαλίζει σχεδόν δωρεάν εργατικό δυναμικό στους εργοδότες, ενώ την ίδια στιγμή οι άνεργοι αντιμετωπίζουν αυξημένες δυσκολίες στην πρόσβαση στο επίδομα ανεργίας.
Με σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», οι εργαζόμενοι της Λέσβου ενώνουν τη φωνή τους με συναδέλφους από όλη τη χώρα, διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.