Γερή μπάζα με κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα έκαναν δύο δράστες στη Λέσβο οι οποίοι οργάνωσαν και υλοποίησαν τρεις διαρρήξεις σε σπίτια στην Άντισσα και στη Μυτιλήνη.
Πιο συγκεκριμένα οι άνδρες που ταυτοποιήθηκαν είναι 42 και 29 ετών και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Στην περίπτωση της Άντισσας οι δύο δράστες μπήκαν στις 2 Μαρτίου από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στην περιοχή και αφαίρεσαν χρυσά νομίσματα και τιμαλφή, αξίας 60.000 ευρώ περίπου.
Νωρίτερα στις 25 και 27 Φεβρουαρίου είχαν πραγματοποιήσει διαρρήξεις σε δύο σπίτια στη Μυτιλήνη στον Συνοικισμό το πρώτο και κοντά στον Γαϊδαρανήφορο το δεύτερο με συνολική λεία κοσμήματα 6.000 ευρώ.
Ο 29χρονος συνελήφθη στις 4 Μαρτίου στη Μυτιλήνη, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ενώ την ερευνητική διαδικασία συνέδραμε το Αστυνομικό Τμήμα Ερεσού – Αντίσσης.
Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και του 42χρονου με τις αρχές να έχουν ενεργοποιήσει συναγερμό σε όλες τις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας και του νησιού για την ανεύρεσή του. Τα κοσμήματα και τα πολύτιμα αντικείμενα που έκλεψαν οι δύο δράστες προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί.