Οι πρώτοι χαιρετισμοί και η Κυριακή της Ορθοδοξίας στα Μιστεγνά
Δείτε αναλυτικά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου στο γραφικό χωριό και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/3/2025

Μεγάλη πνευματική ευκαιρία για τους πιστούς αποτελεί το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυστɛγνών, καθώς και στο Μοναστήρι των Αγίων Ακινδύνων.
Την Παρασκευή στις 18:30, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυστɛγνών, θα τελεστεί η πρώτη Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν δοξαστικούς ύμνους και προσευχές προς τη Μητέρα του Θεού, ζητώντας τη μεσιτεία και την προστασία της κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το Σάββατο, στο Ιερό Μοναστήρι των Αγίων Ακινδύνων, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα τιμηθεί το θαύμα των Κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. Το θαύμα αυτό, που συνδέεται με την παρέμβαση του Αγίου για την προστασία των Χριστιανών από τα ειδωλολατρικά έθιμα της εποχής του Ιουλιανού του Παραβάτη, αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση της πίστης και της δύναμης της προσευχής.
Την Κυριακή, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μυστɛγνών, θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Μετά τη Λειτουργία, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων, τηρώντας το πανάρχαιο έθιμο της αναστήλωσης των εικόνων που καθιερώθηκε το 843 μ.Χ.