Η αλληλεγγύη των μαθητών του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
Με πράξεις αγάπης και προσφοράς, οι τελειόφοιτοι μαθητές απέδειξαν ότι η ανθρωπιά ζει ακόμα, παρά τις δυσκολίες
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/3/2025

Στην τελευταία ημέρα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι τελειόφοιτοι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης απέδειξαν με την πράξη τους ότι, ακόμα και σε δύσκολες εποχές, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη δεν έχουν εξαφανιστεί. Σε συνεργασία με τις οικογένειές τους και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, οι μαθητές ανέλαβαν την προετοιμασία και διάθεση εδεσμάτων, γλυκών και αλμυρών, τόσο για τους συμμαθητές τους όσο και για τους καθηγητές τους.
Η δράση αυτή δεν περιορίστηκε μόνο στην εορταστική ατμόσφαιρα του σχολείου. Τα έσοδα από την πώληση των εδεσμάτων χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά τροφίμων, τα οποία παρέδωσαν οι μαθητές σε μια αντιπροσωπεία τους στο Γηροκομείο Μυτιλήνης. Εκτός από τα τρόφιμα, οι μαθητές πρόσφεραν και διάφορα αλμυρά κεράσματα στους ηλικιωμένους τροφίμους του ιδρύματος, προσφέροντας τους μια γεμάτη νόημα χειρονομία αγάπης και φροντίδας.
Η συγκίνηση ήταν εμφανής τόσο στους μαθητές όσο και στους ηλικιωμένους που τους ευχήθηκαν για υγεία και πρόοδο, ανταμείβοντας τους με απλόχερες ευχές και χαμόγελα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε μια ξεχωριστή στιγμή, που ενίσχυσε τη σύνδεση μεταξύ των γενεών και υπενθύμισε σε όλους μας τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα σε καιρούς που οι δυσκολίες φαίνεται να κυριαρχούν.
Υπεύθυνη της δράσης ήταν η φιλόλογος κ. Ειρήνη Κατσούρη, η οποία με τον ενθουσιασμό και την υποστήριξή της κατάφερε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναλάβουν μια τέτοια σημαντική πρωτοβουλία. Οι μαθητές, με την καθοδήγησή της, απέδειξαν ότι η ανθρωπιά παραμένει ζωντανή και δυνατή, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.