Το Λύκειο Μανταμάδου συμμετέχει στην δράση για τον σχολικό εκφοβισμό
Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής νίας και του εκφοβισμού
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2025

Με στόχο την καταπολέμηση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, το Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνει την εκδήλωση «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον εκφοβισμό με ένα τραγούδι». Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η πρωτοβουλία φέρνει κοντά μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πρωτότυπα τραγούδια με στίχους που προάγουν τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη. Στη δράση θα συμμετάσχουν και οι μαθητές του Γυμνασίου Μανταμάδου, ενισχύοντας με τη δική τους δημιουργικότητα το μήνυμα ενάντια στη σχολική βία.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης παράλληλες δημιουργικές δράσεις, όπως ζωγραφική και θεατρικά δρώμενα, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από την τέχνη.
Στις 11:00 π.μ., όλα τα συμμετέχοντα σχολεία θα ενώσουν τις φωνές τους σε έναν κοινό μουσικό «θόρυβο», εκτελώντας ένα συντονισμένο κομμάτι κρουστών. Ο ρυθμικός ήχος θα συμβολίζει τη δύναμη της συλλογικότητας και το θάρρος να σπάσει η σιωπή, μεταφέροντας το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να αισθάνεται μόνο του.
Με κεντρικό σύνθημα «Κανένα παιδί στο περιθώριο», η πρωτοβουλία επιδιώκει να προωθήσει αξίες όπως η αποδοχή, η φιλία, η ενσυναίσθηση και η συνεργασία. Η δράση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος, στο οποίο κάθε μαθητής θα νιώθει ότι ανήκει, χωρίς φόβο, αλλά με αγάπη και αλληλεγγύη.