Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
Στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2025

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στην Πλατεία Σαπφούς.
Οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν πως ο αγώνας δεν σταματά εδώ. Αντίθετα, κλιμακώνεται με στόχο την κατάργηση πολιτικών που, όπως αναφέρουν, έχουν μετατρέψει τις σχολικές μονάδες σε χώρους με ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, σχολικούς νοσηλευτές και υποδομές.
«Δεν ανεχόμαστε άλλο τις χαμένες διδακτικές ώρες, τα επικίνδυνα σχολικά κτήρια, την κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη συνολική υποβάθμιση της εκπαίδευσης», σημειώνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών. «Θέλουμε ένα αναβαθμισμένο σχολείο, προσβάσιμο και ασφαλές για όλα τα παιδιά».
Κάλεσμα σε αγωνιστική ετοιμότητα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική επιδιώκουν να φιμώσουν τις αντιδράσεις μέσω καταστολής και εκφοβισμού. Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν πως δεν θα υποχωρήσουν. «Ξέρουμε ότι μας φοβούνται όταν βγαίνουμε οργανωμένα στον δρόμο, όταν γινόμαστε πρωταγωνιστές των εξελίξεων», επισημαίνουν, ενώ καταγγέλλουν την απόπειρα δημιουργίας επεισοδίων στις προηγούμενες κινητοποιήσεις με στόχο την αποδυνάμωση του αγώνα.
Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η απεργία της 28ης Φεβρουαρίου ήταν μόνο η αρχή. «Όταν ο λαός βρίσκεται στον δρόμο, γράφει ιστορία», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, καλώντας σε ακόμη πιο μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 5ης Μαρτίου.
Διεκδικούμε την παιδεία που μας αξίζει
Το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης αναδεικνύει την ανάγκη για μια εκπαίδευση που δεν θα αντιμετωπίζεται ως κόστος, αλλά ως θεμελιώδες δικαίωμα. «Η μόρφωση και οι ανάγκες των μαθητών μας δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί, καταλήγοντας πως «μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να επιβάλει το δίκιο του και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική».