× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξέφρενο το 3ο Πολιχνιάτικο καρναβάλι

Από το μεσημέρι της Κυριακής οι δρόμοι του χωριού πλημμύρισαν με πολύχρωμες στολές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/3/2025

Ξέφρενο το 3ο Πολιχνιάτικο καρναβάλι
' χρόνος ανάγνωσης

Με τρέλα, γέλιο και ατελείωτο κέφι γιόρτασε ο Πολιχνίτος τη φετινή Αποκριά, καθώς το 3ο Πολιχνιάτικο Καρναβάλι μετέτρεψε την Κυριακή 2 Μαρτίου σε μια ανεπανάληπτη γιορτή για μικρούς και μεγάλους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το μεσημέρι, οι δρόμοι του χωριού πλημμύρισαν με πολύχρωμες στολές, μουσική και φαντασμαγορικά άρματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Οι «Τρελοπολιχνιάτες» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και παρουσίασαν δημιουργίες που συνδύαζαν χιούμορ, φαντασία και τοπικές αναφορές: από τις «Super Γιαγιάδες σε Δράση» μέχρι το θεαματικό άρμα των «KISS», το καρναβάλι είχε τα πάντα!

Οι Super Γιαγιάδες δεν ήταν απλά μια ακόμα ομάδα καρναβαλιστών, αλλά το απόλυτο highlight του φετινού Πολιχνιάτικου καρναβαλιού! Με τις φούστες τους να ανεμίζουν και τα ψεύτικα μπαστούνια τους να γίνονται μαγικά ραβδιά, οι γιαγιάδες αυτές απέδειξαν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός!
Χόρεψαν, τραγούδησαν, και -κυριολεκτικά- έδωσαν πόνο! Όχι μόνο με τα απίθανα χορευτικά τους, αλλά και με το χιούμορ τους, καθώς "πείραζαν" το κοινό και έκαναν τις πιο αστείες γκριμάτσες. Έμοιαζαν σαν να έχουν ξεφύγει από κάποιο καρτούν, σκορπίζοντας γέλιο και ενέργεια σε μικρούς και μεγάλους.
Οι Super Γιαγιάδες χόρεψαν από ζεϊμπέκικο μέχρι χιπ-χοπ, ανέβηκαν στις πλατφόρμες του άρματος τους και μας απέδειξαν ότι όταν έχεις ψυχή... είσαι πάντα νέος! Ήταν οι απόλυτες σταρ της ημέρας και σίγουρα κανείς δεν θα ξεχάσει την παρουσία τους στο 3ο Πολιχνιάτικο Καρναβάλι.

Ο Πολιχνίτος απέδειξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ότι ξέρει να γιορτάζει με κέφι και δημιουργικότητα. Μετά από τόσο γέλιο και ξεφάντωμα, το ραντεβού ανανεώνεται για το επόμενο Πολιχνιάτικο Καρναβάλι, που υπόσχεται να είναι ακόμα πιο θεαματικό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευμα κατά Τσίπρα στην Αυγή και παραίτηση του διευθυντή της

Όπως σχολίασαν πηγές της Κουμονδούρου, το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής δεν απηχεί τις απόψεις και τις θέσεις του κόμματος
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Το aRtοποιώ σκορπίζει αγάπη με γλυκό και αρκουδάκι

Συλλογή παιχνιδιών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες της Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Το πιο λαμπερό Beauty House της Μυτιλήνης έβαλε τα γιορτινά του

Το αγαπημένο κέντρο φροντίδας θα είναι ανοιχτό έως τις 31 Δεκεμβρίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτινή μαγεία στα Χύδηρα

Η πλατεία γέμισε από κόσμο, μουσικές και χειροποίητες δημιουργίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Επανεκκίνηση για τη λέσχη της Αρίσβης

Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού Πνευματικού Κέντρου Καλλονής
ΧΩΡΙΑ

Ο ναός της Παναγίας στη Θερμή και η μέρα που έφτασε η ελευθερία

Η ιστορία του ενοριακού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου και η άφιξη του ελληνικού στρατού στις 20 Νοεμβρίου, όπως την περιγράφει ο φιλόλογος Δικιδίκης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η Λέσβος βιωματικό εργαστήρι γεωλογικών φαινομένων

Μια σημαντική άσκηση πεδίου στην περιοχή του Πολιχνίτου πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από το Διιδρυματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών»
ΧΩΡΙΑ

Στολίστηκε γιορτινά το Παλαιοχώρι

Με πρωτοβουλία των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Κρυφτή»
ΧΩΡΙΑ

Ιερή πομπή στη θάλασσα για τον Αγιο Νικόλαο στη Σκάλα Λουτρών

κάτοικοι και φορείς τίμησαν την ιστορική εικόνα από τον Τσεσμέ και ευλόγησαν τα νερά
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρή πανήγυρη για τον Αγιο Νικόλαο στο Ίππειος

Στο επάνω χωριό τελέστηκε με λαμπρότητα η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε κοινή τράπεζα με νηστίσιμα εδέσματα από τους κατοίκους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

Στις 9 Δεκεμβρίου μιλούν οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Βάσω Χοχλάκα σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οδεύει για κλείσιμο ο Δήμος Μυτιλήνης στις 16 Δεκεμβρίου

Η Μυτιλήνη ανάμεσα στους Δήμους που λένε «ως εδώ»! Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου θα ληφθεί απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης για συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση