× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια στην Ιστορία της Ελλάδας

Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους της χώρας - Δύο χρόνια από το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2025

Τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια στην Ιστορία της Ελλάδας
Θεσσαλονίκη, 28/2/2025
' χρόνος ανάγνωσης

Εδώ και μέρες τα μηνύματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από κάθε χώρο δουλειάς, είναι σαρωτικά. Εχει διαμορφωθεί ένα τεράστιο κοινωνικό «τσουνάμι» που δεν περιορίζεται στο πένθος, δεν αρκείται στο να τιμήσει τη μνήμη των 57 νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη, επιβατών και εργαζόμενων στις μοιραίες αμαξοστοιχίες. Αλλά θέλει αλήθεια, δικαίωση, τιμωρία των πραγματικών ενόχων.

Ασφυκτικά γεμάτο το κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος φτάνει έως την Ομόνοια και τα Προπύλαια! Με δυσκολία μετακινείται ο κόσμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιστορικές στιγμές στο Ηράκλειο της Κρήτης

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήδη μια ώρα πριν από το επίσημο ραντεβού σύλλογοι και φορείς κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης με πανό και με πλακάτ, ζητώντας Οξυγόνο, Αλήθεια, Δικαιοσύνη.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 25.000 κόσμου στο κέντρο του Ηρακλείου και αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί περαιτέρω. Στο Ρέθυμνο τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι συμμετέχουν στη διαμαρτυρία. Πάνω από 5.000 άνθρωποι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στο Λασίθι - στον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών Αρχών. Πάνω από 10.000 η συμμετοχή στα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αναβρασμός» σε όλα τα Δωδεκάνησα

Ξεκίνησε στη Ρόδο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα των Τεμπών, που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Από νωρίς, στην πλατεία δημαρχείου βρίσκονται εκατοντάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες, ενώ συνεχίζεται μαζικά η προσέλευση του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάλογες συγκεντρώσεις, με την παρουσία αρκετού κόσμου, έχουν ξεκινήσει σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Παρέμβαση στη Hellenic Train πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» για να διαμαρτυρηθούν για το έγκλημα των Τεμπών που συμπληρώνει σήμερα δύο χρόνια.

Ειδικότερα, ανέβηκαν στην ταράτσα των γραφείων της Hellenic Train και ανάρτησαν πανό που έγραφαν «Δολοφόνοι» και «Μέχρι Τέλους», με χιλιάδες πολίτες που ανεβαίνουν από τη Λεωφόρο Συγγρού για να φτάσουν στο Σύνταγμα να χειροκροτούν έξω από τα γραφεία της εταιρείας.

Όλη η Θεσσαλονίκη στους δρόμους

Ένα απέραντο «ποτάμι» διεκδίκησης έχει συγκεντρωθεί ήδη από νωρίς στο άγαλμα Βενιζέλου και κατακλύζει όλη τη Θεσσαλονίκη.

Στους δρόμους έχουν βγει πολίτες κάθε ηλικίας, από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι που ενώνουν τις φωνές τους και απαιτούν Δικαιοσύνη για το σιδηροδρομικό έγκλημα, για να μπορούν να ανασάνουν ξανά.

Φοιτητές έγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο ΑΠΘ.

Γεμάτη και η κεντρική πλατεία της Λάρισας

Ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Με κεντρικό συνθήματα «Δεν έχω οξυγόνο» οι διαδηλωτές και οι απεργοί διεκδικούν δικαιοσύνη και να αποδωθούν ευθύνες για δυστύχημα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κοινό μέτωπο κατά της ευλογιάς με καθυστέρηση 15 μηνών

Ταχύτερες διαδικασίες για την ταφή των θανατωθέντων ζώων και την χορήγηση των αποζημιώσεων υποσχέθηκε η κυβέρνηση