«Η Δικαιοσύνη δεν θα «μπαζωθεί»!
Κάλεσμα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974 για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της 28ης Φεβρουαρίου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/2/2025

«Ο ανυποχώρητος αγώνας των συγγενών των θυμάτων και οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις άνοιξαν ρωγμές στην πολιτική της συγκάλυψης» αναφέρει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντισταστιακών 1967 – 1974 για την συμπλήρωση δύο χρόνων από το «Έγκλημα των Τεμπών» όπως το αποκαλεί. Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει πως είναι ανάγκη η απεργία της 28ης Φλεβάρη να μετατραπεί σε σταθμό ανάκτησης της εμπιστοσύνης του λαού στις δικές του δυνάμεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από τo Έγκλημα των Τεμπών. Ο ανυποχώρητος αγώνας των συγγενών των θυμάτων και οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις άνοιξαν ρωγμές στην πολιτική της συγκάλυψης, όσο κι αν πασχίζουν να τις 'μπαζώσουν' με θεωρίες συνωμοσίας η κυβέρνηση και τα παρακολουθήματά της στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μάταια προσπαθεί η κυβέρνηση, κινδυνολογώντας, να αποθαρρύνει την απεργιακή κινητοποίηση και να εκτονώσει τη λαϊκή οργή. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν 'δυστύχημα'. Ήταν κρατικό έγκλημα - μοιραία κατάληξη της απαξίωσης και της ιδιωτικής εκμετάλλευσης του σιδηροδρόμου στη χώρα μας. Είμαστε ουραγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με μόλις 14 μέτρα σιδηροδρόμου ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο!
Είναι ζωτική ανάγκη να αποκτήσουμε δημόσιο, ασφαλή, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από το κράτος σιδηρόδρομο, γιατί είναι ο σύγχρονος, οικονομικός και οικολογικός τρόπος μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Διαφορετικά, θα συνεχίζονται το παιχνίδι της επίρριψης των ευθυνών και η ατιμωρησία των υπευθύνων - παρά τους όρκους πίστης στους θεσμούς, όπως στη δικαστική εξουσία, που οι διορισμένες κορυφές της λειτουργούν ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης, προς δόξαν της 'διάκρισης των εξουσιών'.
Για να μην ξαναζήσουμε νέες καταστροφές: ένα ακόμα πύρινο καλοκαίρι, πλημμυρισμένες - ανοχύρωτες μπροστά στην κλιματική αλλαγή πόλεις και χωριά, όπου και πάλι θα ενοχοποιείται το 'ανθρώπινο λάθος', πρέπει η απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Φλεβάρη να μετατραπεί σε σταθμό για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του λαού στις δικές του δυνάμεις. Είναι η μόνη εγγύηση».