× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε κίνδυνο επένδυση 2 εκατ. ευρώ για τον ξενώνα της Αγιάσου

Αδιέξοδο στη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου, σενάρια κατάργησης του τμήματος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/2/2025

Σε κίνδυνο επένδυση 2 εκατ. ευρώ για τον ξενώνα της Αγιάσου
' χρόνος ανάγνωσης

Ένα αδιέξοδο που διαρκεί εδώ και έναν χρόνο φαίνεται πως οδηγεί σε σοβαρές εξελίξεις όσον αφορά το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον να αξιοποιήσει το κτίριο , στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Α.Τ. Αγιάσου, με σκοπό τη μετατροπή του σε τουριστικό κατάλυμα.

Ο επενδυτής έχει προτείνει επένδυση ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ, δημιουργώντας έναν σημαντικό αριθμό δωματίων για τη φιλοξενία επισκεπτών, κάτι που θεωρείται κρίσιμο για την τουριστική ανάπτυξη της Αγιάσου, όπου υπάρχει έλλειψη ανάλογων χώρων. Επιπλέον, η επένδυση θα λάμβανε χώρα στο άνω τμήμα του χωριού, ενισχύοντας την επέκταση της δραστηριότητας και πέρα από το παραδοσιακό κέντρο γύρω από τον ναό της Παναγίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Αγιάσου, ως ιδιοκτήτης του κτιρίου, ενημέρωσε την Αστυνομία για την ανάγκη μετακίνησης του Α.Τ. και προτάθηκαν εναλλακτικοί χώροι για τη μετεγκατάστασή του. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις 5-6 εναλλακτικές απορρίφθηκαν είτε προκαταβολικά είτε λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Έτσι, ένα χρόνο μετά, το θέμα βρίσκεται στο σημείο μηδέν, και πλέον η επένδυση κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί.Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Προσκύνημα φέρεται να προτίθεται να προχωρήσει σε έξωση, ασκώντας πίεση στην Αστυνομία ώστε να αποδεχθεί μία από τις προτεινόμενες λύσεις.

Το ζήτημα αποκτά νέες διαστάσεις, καθώς είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια υπάρχει πρόθεση για την κατάργηση του Α.Τ. Αγιάσου. Παρόλο που σχετικές αποφάσεις έχουν δημοσιευθεί και σε ΦΕΚ, η κινητοποίηση των κατοίκων είχε αποτρέψει την υλοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας βλέπουν την επικείμενη έξωση ως ευκαιρία να προχωρήσουν το σχέδιο μεταφοράς του Α.Τ. Αγιάσου σε άλλη περιοχή – με τη Γέρα να προβάλλει ως πιθανός προορισμός. Έτσι, το κλείσιμο του Α.Τ. θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως αναπόφευκτο, ρίχνοντας την ευθύνη στο Προσκύνημα και όχι στην ίδια την ΕΛ.ΑΣ.

Η πιθανή απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από την Αγιάσο, πέρα από την απώλεια μιας ζωτικής υπηρεσίας για τους κατοίκους, θα δημιουργήσει και αίσθημα ανασφάλειας. Παράλληλα, η ακύρωση της επένδυσης θα αποτελέσει πλήγμα για την τοπική ανάπτυξη.

Η κατάσταση απαιτεί άμεσες αποφάσεις και τη συστράτευση των φορέων της Αγιάσου ώστε να βρεθεί λύση που θα διασφαλίζει και την παραμονή του Α.Τ. και την προώθηση της επένδυσης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης