× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία για παιδιά τώρα που άνοιξαν ξανά τα σχολειά

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/1/2025

Βιβλία για παιδιά τώρα που άνοιξαν ξανά τα σχολειά
' χρόνος ανάγνωσης

Κρατάμε μυστικό; Ένα βιβλίο σε κείμενο της Μαρίας Λοϊζίδου, που ξεχώρισα και σας προτείνω. Το θέμα του τα μυστικά, καλά, ευχάριστα και δύσκολα- δύσπεπτα! Επίκαιρο πάντα και ειδικά στις μέρες μας! Για παιδιά από 6 ετών, θα έλεγα και για λίγο μικρότερα! Η ταιριαστή εικονογράφηση είναι του Γιάννη Σκουλούδη! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αγαπημένη μου φράση: «Όσο για τα μυστικά; Αν είναι καλά, τα κρατάω με ενθουσιασμό. Αν όμως είναι άσχημα, τα εκμυστηρεύομαι σε κάποιους που μπορούν να βοηθήσουν». Αναζητήστε το, διαβάστε το, συζητήστε το με τα παιδιά!
Περιγραφή: Όταν η φίλη μου η Άννα μού ζήτησε να κρατήσω το μυστικό της, ένιωσα σαν να έκλεινα στη χούφτα μου ένα μαγικό λούνα παρκ, με φώτα και αλογάκια που ανεβοκατέβαιναν στο καρουζέλ. Το μυστικό του Γιάννη μύριζε σαν ένα μαλακό χνουδωτό αρκουδάκι που το χώνεις στην αγκαλιά σου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως τρελαινόμουν για τα μυστικά και θεωρούσα πως ο κανόνας να μην το πω πουθενά δεν έπρεπε να σπάσει ποτέ. Μέχρι που η φίλη μου η Τερέζα μού ζήτησε να κρατήσω ένα μυστικό που έμοιαζε με ένα φοβερό τέρας στο τέλος ενός σκοτεινού διαδρόμου... Μια ιστορία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τόσο τα φωτεινά όσο και τα σκοτεινά μυστικά.
Αριθμός Σελίδων: 56
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21 x 28

Το δόντι της Μίνας, από την σειρά Μίνα & Μάνος- Διαβάζουμε μαζί! Για παιδιά από 6 ετών! Από τις εκδόσεις Μίνωας. Ότι πρέπει για να το διαβάσουμε με τα παιδιά ή και τα εγγόνια μας! Το θέμα προφανές! Η ιστορία προσφέρεται για συζήτηση! Βοηθά πολύ το ίδιο το βιβλίο με τον τρόπο που είναι δομημένο και τις δραστηριότητες του. Κείμενο Laurence Lesbre, εικονογράφηση Therese Bonte, μετάφραση Εύη Γεροκώστα.
Περιγραφή: Σήμερα το βράδυ η Μίνα θα κοιμηθεί στη Λένα. Όμως λίγο πριν πέσει για ύπνο, το δόντι της πέφτει! Τι θα γίνει αν δεν υπάρχει ποντικάκι των δοντιών στο σπίτι της Λένας;
Η σειρά είναι παιδαγωγικά σχεδιασμένη για να συνοδεύσει το παιδί στην ανάγνωση μέσα από σύντομες και αστείες ιστορίες, ειδικά προσαρμοσμένες για την ηλικία του. Το παιδί διαβάζει εύκολα μόνο του τις ιστορίες, ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Αριθμός Σελίδων: 32

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΛΙΝΟΥΣ- Η υπόθεση του μεγάλου ρολογιού, μια νέα πολύ ενδιαφέρουσα σειρά σε απόδοση Δήμητρας Δότση, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δεσύλλας. Για παιδιά από 9 ετών. Κείμενο Angello Mozzillo, εικονογράφηση Davide Panizza. Πρωταγωνιστεί ο νεαρός ντετέκτιβ Λινούς, που αναλαμβάνει απίθανες υποθέσεις. Αδελφό του βιβλίο το ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΛΙΝΟΥΣ- ένα μυστήριο για πολλά γέλια. Πραγματικά για πολλά γέλια! Πολύ ωραία σειρά για τους μικρούς βιβλιόφιλούς μας! Έχω την γνώμη ότι, θα αγαπηθεί και στην χώρα μας πολύ.
Περιγραφή: Το όνομά μου είναι Λίνους. Να το θυμάστε αυτό, γιατί δεν πρόκειται να το επαναλάβω ξανά. Είμαι ο πιο διάσημος νεαρός ντετέκτιβ που υπάρχει. Και έχω μια υπόθεση στα χέρια μου που θα σας κόψει την ανάσα. Όπου κι αν γυρίσω, μόνο για μένα μιλάνε. Πάρτε αυτό το βιβλίο, για παράδειγμα. Μιλάει για μένα σε αυτή τη σελίδα, μιλάει για μένα στην επόμενη σελίδα, και αν προσπαθήσετε να διαλέξετε μια τυχαία σελίδα, οι πιθανότητες είναι ότι μιλάει για μένα και εκεί. Η δόξα είναι το πεπρωμένο μου.
Μορφή: Σκληρό Εξώφυλλο
Αριθμός σελίδων: 200
Διαστάσεις:14x20 cm
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 6/2024


*Η Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο

Για πρώτη φορά στη Μυτιλήνη ανεβαίνει ο κωμικός Θανάσης Σαμαράς με τη νέα του stand up comedy παράσταση «Ελεύθερος»
Ένα stand up για γέλια μέχρι δακρύων – και ίσως έναν γάμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής

Μαθητές από όλη τη Λέσβο συναντιούνται σε μια γιορτή ήχων, συνεργασίας και δημιουργίας
Ερχονται οι 14οι Παλλεσβιακοί Μαθητικοί Αγώνες Μουσικής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι

Το φωνητικό σύνολο GITAMO παρουσιάζει ένα μουσικοποιητικό αφιέρωμα στη γυναικεία φύση την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 20:30
Όταν οι γυναίκες γίνονται φτερά και τραγούδι
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο

Από τον Δήμο Μυτιλήνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μνημείων στις 18 Απριλίου
Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Μνημεία και τοποθεσίες στο χρόνο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα

Αντιπροσωπευτικά έργα από τη συλλογή του Μουσείου Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη παρουσιάζονται έως το τέλος Μαΐου
Το Μουσείο Tériade πάει στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα

Η Σκάλα Πολιχνίτου μέσα από τον φακό του Γιώργου Αράπογλου στην Αθήνα
Ανάμεσα σε Ουρανό και Θάλασσα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία

Εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ελβετία
Ο Π. Τριανταφυλλίδης παρουσίασε την Αρχαία Αντισσα στην Ελβετία
ΒΙΒΛΙΟ

«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Άρη Σπέρκου, καθώς και η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης
«Το Fragmenta βρήκε τη φωνή του»
ΒΙΒΛΙΟ

Με το βλέμμα στραμμένο στη Γυναίκα

Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της Γεωργίας Κοκκινογένη με τίτλο «Ιστορίες του Φεγγαριού»
Με το βλέμμα στραμμένο στη Γυναίκα
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Μπιτσκόμπερ»

Την Κυριακή 8 και την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 9.15 το βράδυ
Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας «Μπιτσκόμπερ»
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μυτιλήνη γίνεται κέντρο μουσικής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2026

Νέοι μουσικοί, μαθητές και απόφοιτοι Ωδείων συμμετέχουν σε masterclass με τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο, τον Θανάση Αποστολόπουλο και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στο πλαίσιο του 3ου Μουσικού Φεστιβάλ
Η Μυτιλήνη γίνεται κέντρο μουσικής εκπαίδευσης το καλοκαίρι του 2026