× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία τα καλύτερα δώρα στις διακοπές!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/12/2024

Βιβλία τα καλύτερα δώρα στις διακοπές!
' χρόνος ανάγνωσης
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΙ-ΒΑΣΙΛΗ, κείμενο Ben Miller, εικονογράφηση Elsa Paganelli, μετάφραση Πετρούλα Γαβριηλίδου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, για παιδιά από 3 ετών. Σκληρόδετο και ωραίο, ότι πρέπει για τις μέρες και τα βράδια τούτα!
Περιγραφή: Ζήσε ένα συναρπαστικό ταξίδι, γεμάτο από τη μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Τζάκσον είναι αποφασισμένος να μείνει ξύπνιος μέχρι να έρθει ο Αϊ-Βασίλης, αλλά όταν μια μικροσκοπική φιγούρα ξεπροβάλλει από την καμινάδα τη στιγμή που το ρολόι χτυπάει δώδεκα, η νύχτα γίνεται πιο παράξενη και πιο μαγική απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Ακολούθησε τον Τζάκσον στο ταξίδι του στον κόσμο συντροφιά με τον Αϊ-Βασίλη και ζήσε κι εσύ μια αξέχαστη περιπέτεια! Μια υπέροχη διασκευή του ομότιτλου αγαπημένου μυθιστορήματος του Μπεν Μίλερ, με μαγευτική εικονογράφηση από τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα Ελίζα Παγκανέλι. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).
 
Τα τρία θαύματα των Χριστουγέννων, διασκευή Ελένη Κατσαμά, Εικονογράφηση Άρτεμης Πρόβου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για παιδιά από 5 ετών. Τρία θαύματα, τρείς αγαπημένες ιστορίες, με οδηγό σημαντικές έννοιες, όπως την καλοσύνη, την αγάπη και την πίστη. Σκληρόδετο και ένα βιβλίο καινούργιο με άρωμα νοσταλγικό! Διαβάζοντάς το στα παιδιά σας, ίσως και στα εγγόνια σας, θα σας γυρίσει πίσω στην δική σας παιδική ηλικία!
Περιγραφή: Τρεις κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες από γυναίκες συγγραφείς.
Σε αυτή την υπέροχη χριστουγεννιάτικη συλλογή πραγματοποιούνται τρία θαύματα. Το πρώτο από καλοσύνη, το δεύτερο από αγάπη, το τρίτο από πίστη. Τρεις σπουδαίες συγγραφείς, η Λουίζα Μέι Άλκοτ, η Μάργκερι Γουίλιαμς και η Μέρι Γουίλκινς Φρίμαν μάς ταξιδεύουν στην τρυφερότητα, τη γενναιοδωρία και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων.
Περιλαμβάνονται οι ιστορίες:
Ένα χριστουγεννιάτικο όνειρο (και πώς έγινε αληθινό)
Το βελούδινο κουνελάκι
Τα Χριστούγεννα του σκιάχτρου
 
Πρόταση για ενηλίκους: Ημερολόγια, μας λύνουν τα χέρια! Ένα χρήσιμο δώρο για όλους μας είναι πάντα ένα ωραίο ημερολόγιο! Ειδικά όταν είναι διαλεγμένο με αγάπη! Δείχνει και πόσο γνωρίζουμε τα γούστα και τις ανάγκες του άλλου! Υπάρχουν εκδότες που ασχολούνται αποκλειστικά με τα ημερολόγια-ατζέντες-σημειωματάρια, εκδότες που στηρίζονται πολύ σε αυτά και εκδόσεις που κάθε χρόνο κάνουν την έκπληξη με θεματικά ή απλά πολύ όμορφα ημερολόγια! Φέτος το ημερολόγιο μου το διάλεξα μόνη μου γιατί είδα κάποιο που μου τράβηξε την προσοχή, το παρακάτω! Μου έκανε εντύπωση η σειρά των ημερολογίων από τον συγκεκριμένο εκδοτικό!
Μέρες δημιουργίας, 2025, Σμαρούλα Παντελή, εικονογράφηση Κατερίνα Σωτηροπούλου, εκδόσεις Πατάκης.
Περιγραφή: Αν τα πράγματα στη ζωή σου δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλεις, είσαι ένας από μας! Έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις, να εκφραστείς, να μαγνητίσεις και να φέρεις κοντά σου αυτούς που πραγματικά σε θέλουν γι' αυτό που είσαι! Μη διστάζεις να δημιουργήσεις από φόβο μήπως τα έργα σου δεν αρέσουν. Η δημιουργία είναι εκείνη που υφαίνει το πέπλο της ευτυχίας και δίνει νόημα στη ζωή μας.
*Δημοσιογράφος- Θεατρολόγος- Συγγραφέας 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το Τελευταίο Αγγιγμα» της Μαρίνας Σταμάτη ταξιδεύει...

Θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Anatomy: Crime and Horror»
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία υπέροχα που αξίζει να διαβάσετε

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Η Θεατρική ομάδα του Παγγεραγωτικού επιστρέφει με μια απολαυστική κωμωδία
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης STELARC επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τελετή αναγόρευσης την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη
ΘΕΑΤΡΟ

Μαθήματα θεάτρου σε παιδιά και ενήλικες

Από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης
ΒΙΒΛΙΟ

Η Ελένη Σβορώνου στο Book and Art

Το Σάββατο στις 18:30, η πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας επισκέπτεται το Book and Art, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μαγική περιπέτεια γνώσης και φαντασίας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Ο πολιτισμός και η κοινωνική μέριμνα είναι επένδυση στον άνθρωπο»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Μιχάλης μίλησε για τις δράσεις, τα έργα και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Απ’ το Αϊβαλί ως τον Κλαπάδο»

Μια μουσική γέφυρα μνήμης και ψυχής από τον Μάνο Σιμιτσή και τη Γεωργία Ανδριώτου -Δέκα τραγούδια που αφηγούνται την ιστορία του ξεριζωμού, της νοσταλγίας και της ταυτότητας των Μικρασιατών, μέσα από μια συγκινητική μουσική σύμπραξη
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία ιδιαίτερα που ξαφνιάζουν ευχάριστα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία στη Μυτιλήνη, έρχονται στο σπίτι σας!

Μια αξιόλογη προσπάθεια από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Μυτιλήνης για τους συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από τη Λέσβο στη μεγάλη οθόνη της Θεσσαλονίκης το «Beachcomber»

Η νέα ταινία του Αριστοτέλη Μαραγκού, εμπνευσμένη από τον Νίκο Καββαδία και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Λέσβο, διεκδικεί διάκριση στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης