× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μετά από 12 χρόνια εγκατάλειψης, ξεκινούν οι εργασίες στα ιαματικά της Θερμής

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης υπέγραψε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου την σύμβαση με τον εργολάβο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2024

Μετά από 12 χρόνια εγκατάλειψης, ξεκινούν οι εργασίες στα ιαματικά της Θερμής
' χρόνος ανάγνωσης

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωρά σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο που αφορά την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών των ιαματικών λουτρών της Θερμής, ένα έργο που εδώ και χρόνια αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου  τη σύμβαση για την έναρξη των εργασιών με την ανάδοχο εταιρία, με προϋπολογισμό 1.025.122,14 ευρώ και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης σε 700 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακαίνιση των ιαματικών λουτρών της Θερμής παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καρασάββας και Χρήστος Τσιβγούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Φραγκόπουλος καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αρώνης, Στρατής Κυρατζής, Αναστασία Αντωνέλλη, Μιχάλης Δήσσος και Χρυσόστομος Χατζηκυριαζής από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Επίσης, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέντζας και πρόεδροι των χωριών της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Μουτζούρης τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την αναβάθμιση της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα βήμα που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη Λέσβο. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η Λέσβος αλλάζει σελίδα, κλείνει παλιούς λογαριασμούς και ανοίγει το κεφάλαιο της ανάπτυξης».

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την εξέλιξη αυτή και σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινωνία, ενώ επισημάνθηκε πως οι εγκαταστάσεις των λουτρών είχαν διακόψει τη λειτουργία τους από το 2012. Μετά την παραχώρηση του χώρου από τον ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια, ξεκίνησαν οι μελέτες για την πλήρη ανακαίνιση των λουτρών, ενώ η Περιφέρεια αναμένει περαιτέρω ενέργειες από επενδυτές για την αξιοποίηση του παρακείμενου ξενοδοχείου Σάρλιτζα, το οποίο θεωρείται τοπόσημο για την περιοχή.

Το έργο των ιαματικών πηγών, καθώς και οι παράλληλες εργασίες ανάπλασης και προστασίας της παραλίας Θερμής, αλλά και η αναμενόμενη αξιοποίηση του Σάρλιτζα Παλλάς, δημιουργούν θετικές προοπτικές για την τοπική οικονομία και το τουριστικό προφίλ της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Δείτε εδώ το βίντεο από την εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θα αντιδράσουμε»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου διερευνά την ξαφνική αύξηση στον αριθμό των μεταναστών στη Λέσβο και εκφράζει ανησυχία για πιθανές σιωπηλές μεταφορές από άλλες περιοχές της χώρας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Πράσινο φως» στα δίκτυα αποχέτευσης της νότιας πόλης Μυτιλήνης

Χρηματοδότηση 10,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες κατοίκους από το Κουμκό έως την Κράτηγο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται την 31η Οκτωβρίου

Αυστηρά πρόστιμα για παραβάσεις πυροπροστασίας στη Λέσβο και τα νησιά του Β. Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ερώτηση της «Νέας Δυναμικής» για τον καθαρισμό χειμάρρων στα νησιά

Μετά τις πρώτες έντονες βροχοπτώσεις, η παράταξη ζητά πλήρη ενημέρωση για τα έργα και τον σχεδιασμό
ΒΙΒΛΙΟ

«Ακόμα κι ένα λάθος κάν’ το σωστά»: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Αναγνώστου στη Μυτιλήνη

Η «Άστεγοι» και οι Εκδόσεις Reprographics φέρνουν στη σκηνή λογοτεχνία και μουσική
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Βιωματικές δράσεις στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων από Φυσικές Καταστροφές, το Μουσείο στο Σίγρι φέρνει τους μαθητές κοντά στην πρόληψη μέσα από βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα
ΧΩΡΙΑ

Παραβάσεις, αντιδράσεις και ένα ψήφισμα!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης συζήτησε για τις καταγγελίες του Συλλόγου «Αλκαίος» Πλωμαρίου χωρίς όμως να καλέσει τον Σύλλογο να παραστεί -Επιβεβαιώθηκαν παραβάσεις στις διόδους προς τη θάλασσα και διακόπηκαν οι εργασίες στο «τελεφερίκ»
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μυτιλήνη: Η υπερπανσέληνος και το Αγαλμα της Ελευθερίας

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες όπως αποτυπώθηκαν στο φακό του «Ν»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ο Γιώργος Στρατηγέλλης

Η ΟΝΝΕΔ Λέσβου έδωσε δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας
ΧΩΡΙΑ

Δύο νέες παιδικές χαρές για την Δημοτική Ενότητα Λ. Θερμής

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης η διακήρυξη για το έργο συνολικού προϋπολογισμού 310.000 ευρώ
ΧΩΡΙΑ

Επικίνδυνο σημείο στη στροφή Κάτω Τρίτους – Μυχούς

Πρόχειρη σήμανση εκτρέπει τα οχήματα στη μέση του δρόμου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση της Περιφέρειας στον δρόμο Μελίντας – Πλωμαρίου μετά την πτώση βράχου

Οι υπηρεσίες προχώρησαν σε θρυμματισμό του βράχου και σε εργασίες αποκατάστασης, ώστε να απομακρυνθεί ο κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων