× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ

Παρέμβαση στην διοίκηση της ΜΚΟ και καταγγελία από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2024

Δύο μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Σε μια βαριά καταγγελία κατά της ΜΚΟ «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ» προχώρησε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου. Συγκεκριμένα το σωματείο καταγγέλλει την δίμηνη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην συγκεκριμένα ΜΚΟ. 

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όχι μόνο είναι απλήρωτοι αλλά δεν ξέρουν και πότε θα πληρωθούν. Η πλευρά της διοίκησης της Ηλιακτίδας, κατά την διάρκεια της παρέμβασης που έκανε το Σωματείο, υποστήριξε πως ασκούνται πιέσεις στο υπουργείο να δοθούν οι πιστώσεις για να γίνει η πληρωμή των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου  αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα, ημέρα Πέμπτη, το Σωματείο μας πραγματοποίησε παρέμβαση στην διοίκηση της  ΜΚΟ «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ», καταγγέλλοντας την δίμηνη (!) καθυστέρηση πληρωμών των συναδέλφων και απαιτώντας να προβεί άμεσα η εργοδοσία στις καταβολές των μισθοδοσιών!

Οι συνάδελφοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ παραμένουν απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες, και σαν να μην φτάνει αυτό δεν έχουν και καμία απολύτως ενημέρωση ως προς το πότε θα πληρωθούν στο μέλλον! Με μόνη πληροφορία που διαχέει προς τους ξενώνες που συντηρεί η διοίκηση της εργοδοσίας να είναι πως μπορεί και να πληρωθούν …τουλάχιστον το δώρο Χριστουγέννων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία δέσμευση δεν έδωσε η διοίκηση της εργοδοσίας της «Ηλιακτίδας ΑΜΚΕ» ούτε απέναντι στους εκπροσώπους της διοίκησης του Σωματείου μας. Ανέφεραν εν ολίγοις πως «πιέζουν» το υπουργείο με mail …και καρτερικά περιμένουν τα μαντάτα! Λες και η δική τους ευθύνη σαν εργοδοσία αρχίζει και τελειώνει στην ανταλλαγή mail με το υπουργείο τους!

Στο κάλεσμα που τους κάναμε να έρθουν να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα (και των ιδίων!) μας απάντησαν πως δε θα βρεθούμε μαζί σε αυτόν τον αγώνα διεκδίκησης …γιατί έχουν και «προσωπική ευθύνη»! Δηλαδή συνάδελφοι με λίγα λόγια η δουλίτσα να βγαίνει και όλα καλά για την εργοδοσία της «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ»!

Ο εμπαιγμός στις πλάτες των συναδέλφων από ΜΚΟ και Υπουργείο να σταματήσει τώρα! Τις χιλιομασημένες δικαιολογίες του τύπου «δεν φταίει η ΜΚΟ αλλά μόνο το υπουργείο» που τα έχουμε ακούσει ξανά στο παρελθόν και από την «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ» (καθώς έχει πλούσιο ιστορικό σε πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών) δεν τις ανεχόμαστε. Το κρυφτούλι μεταξύ ΜΚΟ και κράτους στις πλάτες των συναδέλφων έχει καταντήσει συνήθεια όπως έχει καταγγελθεί το προηγούμενο διάστημα και από συναδέλφους εργαζόμενους σε μια σειρά από ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο νησί μας.
Το υπουργείο έχει την πολιτική ευθύνη αλλά η ΜΚΟ «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ» έχει την εργοδοτική ευθύνη να πληρώσει το προσωπικό της! ΕΕ, κράτος και ΜΚΟ συνεργάζονται άψογα τόσα χρόνια και όταν έρχεται η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλον.Δεν θα κάνουμε κανονικότητα την απληρωσιά όσο οι διάφορες ΜΚΟ κάνουν «μπίζνες» στις πλάτες εργαζομένων και προσφύγων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συζητάμε συλλογικά μπροστά στη γενική πανελλαδική απεργία στις 20 Νοέμβρη, ώστε να οργανώσουμε τις πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος απέναντι στα διαχρονικά και συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο.

Καλούμε τους συναδέλφους της «Ηλιακτίδα ΑΜΚΕ» αλλά και κάθε συνάδελφο & συναδέλφισσα  που εργάζεται στον τομέα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού να έρθει σε επαφή με το Σωματείο μας και με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων! (email: eiylesvou@gmail.com και τηλέφωνο: 22510 28861).

  • Να μαζικοποιήσει τις γενικές συνελεύσεις του σωματείου το αμέσως επόμενο διάστημα!
  • Απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία απαντάμε με οργάνωση και αγώνα!
  • Απαιτούμε από την ΜΚΟ «ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ» να καταβάλει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα!

Διεκδικούμε:
-Αυξήσεις στους μισθούς.
-Συμβάσεις αορίστου χρόνου.
-Άμεσες προσλήψεις προσωπικού με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
-Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε κρατικές υπηρεσίες. Διαχείριση του προσφυγικού με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς εργολάβους και ΜΚΟ.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτο το Αυτόνομο Δίκτυο στις εκλογές των εκπαιδευτικών της Λέσβου

Στα ίδια επίπεδα με μικρή αύξηση με το 2024 η συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για Δ.Σ. και αντιπροσώπους στη ΔΟΕ
Πρώτο το Αυτόνομο Δίκτυο στις εκλογές των εκπαιδευτικών της Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ποδηλατώντας για την ασφάλεια και το περιβάλλον στη Βαρειά

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς συμμετείχαν στον Ποδηλατικό Γύρο και σε δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής και δεξιοτήτων
Ποδηλατώντας για την ασφάλεια και το περιβάλλον στη Βαρειά
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Βραβεύονται οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής και έκθεσης του «Δελφινιού»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Το Δελφίνι» συνεχίζει τον θεσμό που προάγει τη δημιουργικότητα και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των παιδιών
Βραβεύονται οι νικητές του διαγωνισμού ζωγραφικής και έκθεσης του «Δελφινιού»
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ευκαιρία πιστοποίησης για τον κλάδο τροφίμων στη Λέσβο

Επιμόρφωση ΕΦΕΤ από το Επιμελητήριο Λέσβου και το ΚΔΒΜ Δημήτρης Δελημήτρου
Ευκαιρία πιστοποίησης για τον κλάδο τροφίμων στη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Διεθνής προβολή για το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος

Επιστήμονες, εκπαιδευτικοί και στελέχη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας παρουσίασαν καλές πρακτικές προστασίας, εκπαίδευσης και βιώσιμης ανάπτυξης
Διεθνής προβολή για το Γεωπάρκο Λέσβου και το Απολιθωμένο Δάσος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η πρώτη αποφοίτηση γράφει ιστορία στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λέσβου

Τέσσερις μαθητές ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους μετά από 8 χρόνια πορείας, ενώ γονείς και εκπαιδευτικοί αναδεικνύουν την ανάγκη για νέες και σύγχρονες σχολικές υποδομές
Η πρώτη αποφοίτηση γράφει ιστορία στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διεθνής συνάντηση στη Μυτιλήνη για τις δεξιότητες της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης

Το ερευνητικό έργο OVER-SEES αναζητά λύσεις που θα ενισχύσουν την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών οικονομιών
Διεθνής συνάντηση στη Μυτιλήνη για τις δεξιότητες της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενημερωτικές συναντήσεις της ΕΤΑΛ για τις νέες χρηματοδοτήσεις του LEADER στη Λέσβο

Δύο ανοιχτές εκδηλώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή για συλλόγους, φορείς και οργανισμούς που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του προγράμματος LEADER/CLLD 2023-2027
Ενημερωτικές συναντήσεις της ΕΤΑΛ για τις νέες χρηματοδοτήσεις του LEADER στη Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Γυμνάσιο Ιππείου στην Κωνσταντινούπολη μέσα από το Erasmus+

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις για τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση και τη σύγχρονη μόδα, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες συνεργασίας και εξωστρέφειας
Το Γυμνάσιο Ιππείου στην Κωνσταντινούπολη μέσα από το Erasmus+
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ισχυρό ενδιαφέρον για το μέλλον των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη προσέφερε πολύτιμες κατευθύνσεις για τις σπουδές και τις επαγγελματικές επιλογές των νέων.
Ισχυρό ενδιαφέρον για το μέλλον των υποψηφίων στις Πανελλαδικές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γιορτή πολιτισμού από την Αλβανική Κοινότητα Λέσβου

Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της διατήρησης της αλβανικής γλώσσας, των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς στις νεότερες γενιές
Γιορτή πολιτισμού από την Αλβανική Κοινότητα Λέσβου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και κέντρο αποθεραπείας στα σχέδια για τον «Ιπποκράτη»

Η πρόταση που κατατέθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και το όραμα για την επόμενη ημέρα των ιαματικών πηγών
Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και κέντρο αποθεραπείας στα σχέδια για τον «Ιπποκράτη»