Στο Παρίσι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 38 επιχειρήσεις
Σε έκθεση με δύο περίπτερα συνολικού εμβαδού 140 τ.μ., φιλοξενώντας τα προϊόντα 56 επιχειρήσεων, με σκοπό τη γνωριμία και τη δημιουργία εξαγωγικών συνεργασιών
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2024
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών «Sial Paris 2024», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό πάρκο του Nord Villepinte του Παρισιού από το Σάββατο 19 έως και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη παρουσία των νησιών στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου και συνεχάρη όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.
Η «Sial Paris» και η «Anuga Koln», οι δύο κορυφαίες εκθέσεις της «food & beverage industry» που διοργανώνονται εναλλάξ κάθε δύο χρόνια (τα ζυγά χρόνια η «Sial» και τα μονά η «Anuga»), θεωρούνται τα πιο σημαντικά σημεία συνάντησης των διανομέων τροφίμων και ποτών παγκοσμίως. Η φετινή διοργάνωση στο Παρίσι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, με περισσότερους από 300.000 εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν, είτε ως ανεξάρτητες είτε μέσω ενιαίων κλαδικών συμμετοχών, έδωσαν δυναμικό παρόν, καθώς η ελληνική αγορά είναι μικρή για να απορροφήσει την αυξανόμενη παραγωγή των ελληνικών προϊόντων, οδηγώντας τις ακόμα και σε διεθνείς αγορές.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με την υποστήριξη της «Promo Solution», μίας από τις τρεις ελληνικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τις ομαδικές συμμετοχές στις διεθνείς εκθέσεις. Το «moto» στα περίπτερα της «Promo Solution» ήταν το «Greece: The birthplace of good taste», ενισχύοντας την εικόνα των ελληνικών προϊόντων, ενώ το δευτερεύον μήνυμα «authentic, eclectic, euphoric» τόνιζε την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα της ελληνικής γεύσης.
Η Περιφέρεια συμμετείχε με δύο περίπτερα συνολικού εμβαδού 140 τ.μ., φιλοξενώντας τα προϊόντα 56 επιχειρήσεων, με σκοπό τη γνωριμία και τη δημιουργία εξαγωγικών συνεργασιών. Στα ανεξάρτητα περίπτερα, οι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους και είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα brands τους μέσω γευσιγνωστικών δοκιμών, διαπραγματεύσεων και συνεντεύξεων με πιθανούς αγοραστές.
Μία ολόκληρη ημέρα της έκθεσης, η Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ήταν αφιερωμένη στο Βόρειο Αιγαίο, με συνταγές και προϊόντα των νησιών, αναδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα και την αυθεντικότητα της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, οι executive chefs Κωνσταντίνος Βασάλος και Γιώργος Αμοριανός προετοίμασαν παραδοσιακές και gourmet συνταγές με τοπικά προϊόντα, προσφέροντας μια γεύση από τις γαστρονομικές δυνατότητες των ελληνικών νησιών στους διεθνείς επισκέπτες.
Η αποστολή συντονίστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου, Νίκο Νύκτα, και η παρουσίαση οργανώθηκε με τη συμβολή στελεχών marketing και εθελοντών, που βοήθησαν στην υποδοχή και ενημέρωση των επισκεπτών.
Οι 38 επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου που εξέθεσαν τα προϊόντα τους προς διαφήμιση και γευσιγνωστικές δοκιμές σε ενιαίο χώρο της Π.Β.Α.:
«Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου»: Τυροκομικά προϊόντα Λέσβου
«Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου»: Ποικιλία τοπικών εδεσμάτων Λέσβου
«Ακρήτος Οίνος»: Τυποποιημένοι οίνοι Λέσβου
«Απαλαρίνα Ποτοποιία»: Ούζο Χίου “Απαλαρίνα”
«Αχιλλαδέλης Β. Υιοί & Σία Ο.Ε.»: Χαλβάδες & γλυκά κουταλιού Λήμνου
«Βαρβαγιάννης Ι. Ε.Π.Ε.»: Ποτοποιία Πλωμαρίου Λέσβου
«Biomeraki»: Βιολογικά παραδοσιακά προϊόντα Πλωμαρίου Λέσβου
«Γαλακτοκομική Λέσβου Α.Β.Ε.Ε.»: Τυροκομικά προϊόντα Χυδήρων Λέσβου
«Γεύσεις Λήμνου»: Παραδοσιακά ζυμαρικά – Φλωμάρια Λήμνου
«Gia ... Giamas» Αφοί Αγαδάκη: Παραδοσιακά αναψυκτικά Καρλοβασίου Σάμου
«Γιοκαρίνης Εμμανουήλ Α.Β.Ε.Ε.»: Ποτοποιία Σάμου
«E.B.A. A.E.» Ποτοποιία Μυτιλήνης Λέσβου: Ούζα “Mitilini”, “Δίμηνο” & “Σερτίκο”
«Ενιαίος Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου»: Τυποποιημένοι οίνοι Σάμου
«ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.» Ποτοποιία Μυτιλήνης: Ούζα “ΜΙΝΙ”, “Φήμη” & “Lesvos”
«Ηφαίστειο Ανέμοτιας ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.»: Οίνοι Ανέμοτιας Λέσβου
«Ισίδωρος Αρβανίτης Α.Ε.» Ποτοποιία Πλωμαρίου Λέσβου: Ούζα “Plomari”, “Άδολο” & “Ματαρέλλη”
«Καφάλτης Αλέκος»: Τυροκομικά προϊόντα Λήμνου
«Κουκουλίθρας Ν. & Υιοί Ο.Ε.»: Οίνοι & τσίπουρο “Εξάστερο” Λήμνου
«Κουτσουκτώνης Χαράλαμπος»: Τυροκομικά προϊόντα, Αργένου Λέσβου
«ΛΕΒΑ Α.Ε.»: Τυποποιημένες βρώσιμες ελιές, αλίπαστα & ούζο “Smyrnio” Μυτιλήνης Λέσβου
«Λήμνου Θάλασσα»: Αλιεύματα Λήμνου
«Mastic Snails»: Τυποποιημένα σαλιγκάρια Χίου
«Ματθαίου Ποτοποιία»: Ούζο “Matis”, Μυτιλήνης Λέσβου
«Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Λήμνου»: Αγνό μέλι Λήμνου
«Myrovolos Organics»: Αρωματικά φυτά Χίου
«Μυστακέλλης»: Παραδοσιακά τυροκομικά προϊόντα Μανταμάδου Λέσβου
«Νιψιάς Αγροτικός Συνεταιρισμός»: Τοπικά προϊόντα Λήμνου
«Οίνος Σάμου – Μπακαρέλος»: Παραδοσιακοί οίνοι Σάμου
«Ούζο Νηρηίς»: Παραδοσιακό ούζο Χίου
«Παραδοσιακά Ζυμαρικά Σκάλας Καλλονής»: Ζυμαρικά Λέσβου
«Πετρόπλακα Τυροκομική»: Τυριά & γαλακτοκομικά Λέσβου
«Ποτοποιία Πατρών»: Ούζο & λικέρ από Λέσβο
«Ρένος Καλαφάτης»: Τυροκομικά προϊόντα Αγιάσου Λέσβου
«Ρουσσιάς ΑΒΕΕ»: Τυποποιημένες βρώσιμες ελιές από Λέσβο
«Σπυριδούλα Σιώζου - Μανταμάδου»: Αρωματικά φυτά & μπαχαρικά Λέσβου
«Τυροκομία Μόριας»: Φρέσκα τυριά Λέσβου
«Φλωμάρια Λήμνου»: Παραδοσιακά ζυμαρικά Λήμνου
«Χρυσάφη Α.Μ.Μ. Α.Β.Ε.Ε.»: Τυροκομικά προϊόντα Λήμνου