× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξανά πυροβολισμοί στη Μόρια

Συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο κτηνοτρόφος που είχε πυροβολήσει και πέρυσι και πρόκειται να δικασθεί σε λίγες μέρες!

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2019

Ξανά πυροβολισμοί στη Μόρια

Συνελήφθη ξανά, λίγες μέρες πριν δικασθεί για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (η δίκη έχει προσδιορισθεί για τις 12 Μαρτίου) ο 56χρονος κτηνοτρόφος από τη Μόρια που πέρυσι το Φεβρουάριο αρχικά επιτέθηκε με ξύλο και στη συνέχεια πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο στον αέρα, προκειμένου να φύγουν από την ιδιοκτησία του κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αιτούντες άσυλο. Που όπως είχε υποστηρίξει τότε είχαν πάει για να του κλέψουν ζώα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη φορά, η ιστορία επαναλήφθηκε μόνο που οι δυο Αφγανοί που κατηγορούνται για απόπειρα ζωοκλοπής καταγγέλλουν ότι ο κτηνοτρόφος δεν πυροβόλησε στον αέρα αλλά εναντίον τους. Το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα ο 56χρονος να κατηγορηθεί ξανά και αυτή τη στιγμή (4 το απόγευμα) να απολογείται στον Εισαγγελέα για την βαρύτατη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας καθώς και της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπού.

Όλα ξεκίνησαν χθες Κυριακή το απόγευμα όταν αλβανικής καταγωγής εργαζόμενος σε κτήμα κοντά στη Μόρια τηλεφώνησε στο «100» καταγγέλλοντας ότι δυο αλλοδαποί από τον καταυλισμό της Μόρια βρισκόταν μέσα στο κτήμα. Στο κτήμα όμως έσπευσε και ο ιδιοκτήτης του 56χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος όπως υποστηρίζει πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Οι δυο αλλοδαποί που συνελήφθησαν καταγγέλλουν ότι ο 56χρονος δεν πυροβόλησαν στον αέρα αλλά εναντίον τους

Ας σημειωθεί σχετικά με το περσινό γεγονός ότι η Αστυνομία είχε ανακοινώσει πως βρέθηκαν στην κατοχή του 55χρονου καθώς και στο αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα, ένα πιστόλι, 156 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων τύπων, 10 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και δυο αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί ότι όπως καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται γύρω από τον καταυλισμό στη Μόρια δεν είναι η πρώτη φορά που η απόπειρα ζωοκλοπών ή οι τελεσθείσες ζωοκλοπές αποτελούν την αφορμή για σοβαρούς καυγάδες. Μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι, ένας 78χρονος καταδικασμένος στο παρελθόν σε πολυετή κάθειρξη για το φόνο της γυναίκας του, ποινή την οποία και εξέτισε, συνελήφθη κατηγορούμενος γιατί με το κυνηγετικό του όπλο πυροβόλησε σε βάρος 16χρονου Σύριου.

Υποστηρίζει ο πρόεδρος
Σε δήλωση του στο «Ν» ο Πρόεδρος της Μόριας Νίκος Τρακέλλης ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο υποστηρίζοντας τον συμπατριώτη του, σημείωσε: «Είμαστε σήμερα για ακόμα μια φορά στο δικαστήριο για να στηρίξουμε τον συγχωριανό μας. Έναν συγχωριανό μας που παθαίνει συνέχεια ζημιές. Αναρωτιέμαι πως μπορεί να βρει κάποιος το δίκιο του;. Εμείς στηρίζουμε έναν άνθρωπο που καθημερινά χάνει την περιουσία του .Ποιος θα τον προστατεύσει αυτόν; Κάθε μέρα χάνει ένα πρόβατο του, για να προστατεύσει την περιουσία του κοιμάται δυο με τρεις ώρες καθημερινά. Δεν στηρίζουμε τον πυροβολισμό στον αέρα αλλά τον άνθρωπο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης