× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καταγγελία Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τις ηλεκτρονικές εκλογές

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ζητά την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου και καλεί σε μαζική αποχή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/10/2024

Καταγγελία Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τις ηλεκτρονικές εκλογές
' χρόνος ανάγνωσης

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καλεί τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τις επερχόμενες ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διαμαρτυρόμενη έντονα για την επιλογή της ψηφιακής διαδικασίας από το Υπουργείο Παιδείας.

Στο επίκεντρο της ανακοίνωσης της ΑΣΕ βρίσκεται η έκκληση για πραγματοποίηση των αρχαιρεσιών αποκλειστικά δια ζώσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα διαφανές και αξιόπιστο εκλογικό πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΣΕ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση του Υπουργείου να επιμείνει στις ηλεκτρονικές εκλογές, επικαλούμενη το θεσμικό πλαίσιο του 2020, το οποίο σχεδιάστηκε ως προσωρινό μέτρο λόγω της πανδημίας. Κατά την ΑΣΕ, οι ηλεκτρονικές εκλογές δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη διαφάνεια και τη διασφάλιση των εκλογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καθώς απουσιάζουν οι αναλυτικές καταστάσεις ψηφισάντων, η ταυτοπροσωπία και οι μηχανισμοί ενστάσεων.

Η ΑΣΕ τονίζει ότι ο ρόλος των αιρετών εκπροσώπων είναι κρίσιμος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, αφού τα Υπηρεσιακά Συμβούλια λαμβάνουν αποφάσεις που αφορούν τις τοποθετήσεις, την αναγνώριση τίτλων σπουδών και τα πειθαρχικά ζητήματα. Επιπλέον, επισημαίνεται ότι η φυσική παρουσία αιρετών εκπροσώπων εξασφαλίζει την αποτελεσματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την κατάσταση στα σχολεία και την υπεράσπιση των συναδέλφων τους σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας και πειθαρχικών διώξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΑΣΕ υπογραμμίζει ότι η αποχή από τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών είναι μία μορφή αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, την οποία θεωρεί αντιεκπαιδευτική και κατασταλτική, που έχει ως σκοπό να υποβαθμίσει τον ρόλο των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. "Καλούμε κάθε συνάδελφο να γυρίσει την πλάτη στην πολιτική του ΥΠΑΙΘΑ, που μας μαυρίζει τις ζωές," αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας τη σημασία της μαζικής αποχής ως απάντηση στην επιλογή των ηλεκτρονικών εκλογών.

Η ΑΣΕ δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα για διαφανείς και αμερόληπτες εκλογικές διαδικασίες που θα αποτυπώνουν τη βούληση του κλάδου. Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη σκοπεύει να ενισχύσει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, διεκδικώντας τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αιρετών με φυσική παρουσία, διαφάνεια και λογοδοσία, ώστε η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών να παραμείνει αδιάβλητη και ανεξάρτητη από τις επιρροές της Διοίκησης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα στην κινητοποίηση από το Συνδικάτο Οικοδόμων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα που συνέβη στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Ιππειος υπερασπίζεται το σχολείο του

Ομόφωνη απόφαση για διατήρηση της πλήρους δομής του Γυμνασίου Λυκείου με έμφαση στην αυτοτέλεια και την ποιότητα της εκπαίδευσης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό οδηγού στα Παρακοίλα

Σε βάρος του οδηγού σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Κυριακή 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι στη πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Λήμνος ενωμένη στη μνήμη και στη δράση για το Πολυτεχνείο

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί και υγειονομικοί καλούν τους πολίτες στη Μύρινα για να τιμήσουν τα 52 χρόνια με παρουσία στον δρόμο του αγώνα
ΥΓΕΙΑ

Ρεαλιστική προσομοίωση ναυαγίου στη Μυτιλήνη

Φοιτητές του ΕΚΠΑ και διασώστες εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση κρίσεων και στη φροντίδα ευάλωτων επιζώντων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι σχολικοί τροχονόμοι της Μυτιλήνης, εκπαιδεύονται

Πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης για τα ζητήματα οδικής ασφάλειας των μαθητών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι μαθητές της Λέσβου μαθαίνουν για τον Ερυθρό Σταυρό

Μετά από σχετική έγκριση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του νησιού τα στελέχη του Περιφερειακού Τμήματος πραγματοποιούν ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λέσβου για την ιστορική κοινωνική εξέγερση των φοιτητών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Φοιτητές του Πανεπιστημίου βούτηξαν στα βαθιά της Βαρειάς

Πραγματοποιήθηκε δράση υποθαλάσσιου καθαρισμού στο λιμανάκι της Βαρειάς από τη φοιτητική καταδυτική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Νικόλαος Τζανόπουλος»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνέδριο για την πνευματική κληρονομιά της οικογένειας Βερναρδάκη στη Μυτιλήνη

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, παρουσία του Παναγιώτη Βερναρδάκη