× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εκτός ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες ο Μάριος Σαλμάς

Μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τέθηκε και εκτός κόμματος. Ο ίδιος δηλώνει ότι αν διαγράφεται για να σταλεί μήνυμα σε άλλους είναι απαράδεκτο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2024

Εκτός ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες ο Μάριος Σαλμάς
' χρόνος ανάγνωσης

Μετά την διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς τέθηκε πριν από λίγο και εκτός κόμματος.

Όπως έγινε γνωστό από το κυβερνών κόμμα, «με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάριος Σαλμάς: Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, με συνοπτικές διαδικασίες

Νωρίτερα σήμερα, ο Μάριος Σαλμάς τέθηκε εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας τον διέγραψε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «απολογία» του βουλευτή κράτησε μόλις δύο λεπτά. Βγαίνοντας ο κ. Σαλμάς κρατούσε έναν φάκελο στο χέρι, ο οποίος περιείχε το καταστατικό της ΝΔ που του το έδωσαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας για να του δείξουν ποια άρθρα παραβίασε με την συμπεριφορά του.

Ο Μάριος Σαλμάς, που είναι πλέον ανεξάρτητος βουλευτής, απάντησε στις κατηγορίες περί «αντικομματικής ή αντισυναδελφικής συμπεριφοράς που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή», που αναφέρονταν στην εισήγηση παραπομπής του.

Η διαγραφή του θεωρούνταν προδιαγεγραμμένη μετά την κριτική που άσκησε δημοσίως για τις τιμές των φαρμάκων. Επίσης, συνυπέγραψε την ερώτηση για τα «κόκκινα» δάνεια που άναψε φωτιές στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε εκφράσει την αντίθεσή του για την κυβερνητική πολιτική στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι καταγγελίες του για φωτογραφικούς διαγωνισμούς στο υπουργείο Πολιτισμού, θέμα που επανέφερε διαρκώς σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο»

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης, γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει γιατί αντιτάχτηκα στη Woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει, γιατί παρουσία του, διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει, γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς. Τότε είναι τιμή μου», δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς μετά τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.

«Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως, ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται, το γεγονός ότι η παρουσία μου, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, όπου σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω, ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές, αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής», συμπλήρωσε.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Χριστουγεννιάτικη τέχνη από τα υλικά του παρελθόντος στην Αγιάσο

Η Visit Agiasos μετατρέπει τον παλιό τσουρχανά σε έμπνευση για ένα συλλογικό έργο Trash Art στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ιστορία του ελληνικού κομμουνισμού και όχι μόνο!

Ο ιστορικός Κώστας Καρπόζηλος μίλησε στον Θράσο Αβραάμ για την αναγκαιότητα να διαβάζουμε την ελληνική Αριστερά έξω από τα σύνορα και για μια σύγχρονη πολιτική που να συγκρούεται με την ολιγαρχία του πλούτου
ΧΩΡΙΑ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο πάρκο Κάτω Τρίτους

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και ώρα 16.30
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης: Αλλαγή στο μεσημεριανό δρομολόγιο του Πανεπιστημίου

Από τις 10 Δεκεμβρίου και κάθε εργάσιμη ημέρα, το δρομολόγιο των 14:30 καταργήθηκε και πραγματοποιείται στις 14:15 με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης