× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συνάντηση Πιπίνη με εργαζόμενους στο Βοστάνειο

Ο ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού ενημερώθηκε για τα προβλήματα στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2024

Συνάντηση Πιπίνη με εργαζόμενους στο Βοστάνειο
' χρόνος ανάγνωσης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο της Μυτιλήνης κ. Στρατή Κλεάνθη και άλλα μέλη του σωματείου είχε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των «τακτικών επαφών» που, όπως υποστηρίζει, έχει με φορείς και κατοίκους του νησιού. «Στην άτυπη συνάντηση που πραγματοποίησα με τον πρόεδρο και μέλη του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης τους μετέφερα νεότερη ενημέρωση που είχα από τον υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου. Όπως τόνισα στους εργαζόμενους, είναι προφανές ότι θεσμικά το αίτημα για την αντικατάσταση του, έχει υποβληθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ωστόσο από την πλευρά μου, εδώ και αρκετούς μήνες, πίεσα και εγώ το αρμόδιο υπουργείο για να επισπευσθούν οι διαδικασίες προμήθειας του αξονικού, τα προβλήματα του οποίου διεπίστωσα ιδίοις όμμασι πέρυσι, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του αδερφού μου, μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε», τονίζει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πιπίνης ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για αιτήματα τους, όπως η «έλλειψη προσωπικού», όπως αναφέρει και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει στην κεντρική κυβέρνηση, ενώ επισημαίνει πως το νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα αναμορφώνεται. «Το Βοστάνειο νοσοκομείο βρίσκεται σε φάση αναμόρφωσης, τόσο με ενίσχυση του προσωπικού, όσο και με υλικοτεχνική υποδομή. Υπενθυμίζω επίσης ότι χτίζεται ήδη το νέο κτίριο του Ψυχιατρικού Τμήματος. Θέλω να επισημάνω και το ιδιαιτέρως θετικό έργο του διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργου Καμπούρη, αλλά και την προσφορά όλων των εργαζομένων για την υποδειγματική λειτουργία του νοσοκομείου. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις δομές υγείας στο νησί, προκειμένου οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες που προκύπτουν», επισημαίνει.

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού αφήνει και αιχμές για «παράγοντες» του νησιού, όπως αναφέρει. «Ορισμένοι “παράγοντες” του νησιού και οι διαδικτυακοί τους “κλακαδόροι” ενοχλούνται κάθε φορά που παρεμβαίνω σε θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μου στη Λέσβο και ιδιαίτερα στα θέματα του συστήματος υγείας, που έχω πει ότι αποτελεί προτεραιότητα. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πλειονότητα των πολιτών τους αγνοεί πλέον. Στο βαθμό που έχω δυνατότητα θα συνεχίσω να συμβάλλω και να παρεμβαίνω στα ζητήματα του τόπου μου», επισημαίνει ο κ. Πιπίνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Ναι» για πάντα από τον Βασίλη Τινέλλη και την Τζίνα Σαλβάρα

Ένας όμορφος γάμος στον Άγιο Βασίλειο με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους
ΧΩΡΙΑ

«Μέρα μεσημέρι» τουρκικά αλιευτικά στον Μανταμάδο

Ντοκουμέντο παραβίασης της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας – Άμεση κινητοποίηση ζητά ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«HELP» για τις μητέρες με βιωματική διαλεκτική συζήτηση

Άγχος, μαθησιακές δυσκολίες και αυτοεκτίμηση παιδιών στο τραπέζι του διαλόγου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η ιστορική μνήμη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του «Κιρκινετσιού»

Στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με θέμα την απελευθέρωση της Μυτιλήνης μέσα από τις εφημερίδες της εποχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναγερμός εν πλω για το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο επέστρεψε στις Οινούσσες για να μεταφερθεί επιβάτιδα με σοβαρό πρόβλημα υγείας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Στα δικαστήρια για την θέση του προέδρου της Αγιάσου

Στις 17 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Μιχάλη Κουταλέλλη κατά του Κώστα Ρούσσα προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος λόγω ασυμβίβαστου, όπως ισχυρίζεται με την επαγγελματική του ιδιότητα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες