× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η ΔΕΔΑΠΑΛ έχει υστέρηση εσόδων γιατί χιλιάδες τόνοι σκουπίδια παραμένουν στη χωματερή»

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Παναγιώτης Κατσαβέλλης δίνει την δική του εκδοχή για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία το τελευταίο διάστημα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/9/2024

«Η ΔΕΔΑΠΑΛ έχει υστέρηση εσόδων γιατί χιλιάδες τόνοι σκουπίδια παραμένουν στη χωματερή»
' χρόνος ανάγνωσης

Την δική του εκδοχή για την υστέρηση εσόδων που παρουσιάζει η ΔΕΔΑΠΑΛ το πρώτο οχτάμηνο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και την συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, παρουσίασε στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας, Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

Ο κ. Κατσαβέλλης, αναφερόμενος στο ζήτημα, σημείωσε ότι η αιτιολογία που αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Αλεξίου, για τη μείωση των ογκωδών δεν ευσταθεί. Όπως ανέφερε, χιλιάδες τόνοι σκουπίδια έχουν εναποτεθεί σε οικόπεδο κοντά στο ΣΜΑ, όπου θα τοποθετηθεί η μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημείωσε επίσης ότι αυτό είναι αρκετά περίεργο, καθώς αν οι τόνοι αυτοί μεταφερθούν και ζυγιστούν από τη ΔΕΔΑΠΑΛ, τότε θα καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της υστέρησης εσόδων. Η εναπόθεση απορριμμάτων στο συγκεκριμένο σημείο είναι, κατά τον κ. Κατσαβέλλη, πρωτόγνωρη και δημιουργεί συνθήκες νέας χωματερής.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Γιώργου Κατζανού για απόρριψη μπάζων στο ΣΜΑ της Μυτιλήνης, τα οποία ζύγιζε και κοστολογούσε ακριβά η ΔΕΔΑΠΑΛ, ο κ. Κατσαβέλλης σημείωσε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να γνωρίζει ή να φέρει ευθύνη για κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε ότι από τα στοιχεία των προηγούμενων χρόνων δεν αποδεικνύεται κάποια ύποπτη αύξηση φορτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το ζήτημα των εργαζομένων, ο κ. Κατσαβέλλης τόνισε ότι όσοι σήμερα βρίσκονται στη δημοτική αρχή και στο παρελθόν ήταν στην αντιπολίτευση, κάνουν λόγο για διακοπή συμβάσεων και όχι για απολύσεις, όπως φώναζαν προηγουμένως για ρουσφετολογικές προσλήψεις. Επισήμανε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τονίζοντας ότι έχουν εγκριθεί 4-5 θέσεις επιστημονικού προσωπικού από τον ΑΣΕΠ, αλλά χρειάζονται και προσλήψεις εργατών, χειριστών μηχανημάτων και άλλων ειδικοτήτων για τη σωστή λειτουργία της εταιρείας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα των συνενώσεων, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Έφερε ως παράδειγμα τη Λήμνο, η οποία χρειάστηκε δύο χρόνια για να ενταχθεί στη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, και ανέφερε ότι εκκρεμεί η μελέτη για το κόστος μεταφοράς απορριμμάτων. Η αύξηση από τα 20 ευρώ έχει συζητηθεί, αλλά το θέμα δεν έχει προχωρήσει, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία της εταιρείας.

Όσον αφορά το ζήτημα της Χίου και της συνένωσης με τον ΦΟΔΣΑ του γειτονικού νησιού, ο κ. Κατσαβέλλης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση που απαιτεί σχεδιασμό. Εξέφρασε ανησυχία για τη χωρητικότητα του κυττάρου και το τέλος ταφής, το οποίο θα αυξηθεί σημαντικά από το 2027, και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα έργα των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Ένα ενοίκιο» επιστρέφεται τον Νοέμβριο

8+1 μέτρα στέγασης ύψους 450 εκατ. ευρώ: τι αλλάζει για ενοικιαστές και ιδιοκτήτες
ΧΩΡΙΑ

Ξεκίνησε το κατηχητικό στα Μιστεγνά

Με αγιασμό η έναρξη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ξεκινά το κατηχητικό στον Αγιο Θεράποντα

Και συνάξεις στον ναό της Αγίας Θωμαϊδος
ΤΑΞΙΔΙΑ

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του Αγίου Δημητρίου

Πέτρινα γεφύρια, παλιοί νερόμυλοι σε ένα απαράμιλλο τοπίο που θα σας μαγέψει
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΧΩΡΙΑ

Στην πράξη πλέον το όνειρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Έπειτα από οκτώ χρόνια αναμονής, τα πρώτα συνεργεία έπιασαν σήμερα δουλειά – Ένα ιστορικό έργο μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκινά η ανακατασκευή της πλατείας Κάτω Χάλικα

Δημοπρατείται από τον Δήμο Μυτιλήνης έργο 70.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας και της παιδικής χαράς με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για τα σχολεία της Λήμνου

Η Μαρία Κομνηνάκα και βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Αργύριος Μοσχίδης”, ζητώντας άμεση κάλυψη κενών και αναστολή υποβαθμίσεων σχολικών μονάδων
ΧΩΡΙΑ

Στο στάδιο της δημοπράτησης η παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε ότι το πολυπόθετο έργο προχωρά έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων, σε επίσκεψή του στην περιοχή του Πλωμαρίου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην πρωτοπορία της θαλάσσιας προστασίας

Στο 7ο Φόρουμ Διαλόγου του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, παρουσιάστηκε η στρατηγική που σχεδιάζεται για τη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εξοπλισμό σε εθελοντικές ομάδες παρέδωσε ο Δήμος Μυτιλήνης

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Παναγιώτγης Χριστόφα για την αγαστή συνεργασία με Πυροσβεστική και εθελοντές
ΑΓΡΟΤΕΣ

Διαρροές για πιθανή παραίτηση Τσιάρα

Έτοιμος να αποχωρήσει από την κυβέρνηση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αν δεν επισπευσθούν οι πληρωμές των επιδοτήσεων που φοβάται πως θα χρεωθεί ο ίδιος όλο το πρόβλημα και θα «καεί» πολιτικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ζεστή γιορτή στα ΚΑΠΗ Μυτιλήνης και Πλωμαρίου

Τιμητικές διακρίσεις στην Αναστασία Αντωνέλη και τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη για τη συμβολή τους