× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Καμία ουσιαστική δέσμευση για στήριξη του ΕΣΥ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μετά την τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2020

Νοσοκομειακοί Γιατροί: Καμία ουσιαστική δέσμευση για στήριξη του ΕΣΥ
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν παρείχε στους νοσοκομειακούς γιατρούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» του δημόσιου συστήματος υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα, ξεχνώντας ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει ως εξής:

«Την Τρίτη 24/3 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπουργοί υγείας αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί «επιχειρησιακής ετοιμότητας» του δημόσιου συστήματος υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα. «Ξέχασαν» ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα, που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.

Καμία ουσιαστική δέσμευση ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική «θωράκιση» του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καμία δέσμευση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Για την επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.

Για την απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Για διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία δέσμευση:

Για τον διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.

Για τον διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Καμία απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ!

Έχει σοβαρές ευθύνες Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν με την πρόσφατη ΠΝΠ διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν «ενοίκιο» πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα! Όταν δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Έχει ευθύνη Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παζαρεύει με τους εμπόρους της υγείας οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ «ΟΧΥΡΟ ΖΩΗΣ».

ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ»!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Βραβείο ευ αγωνίζεσθαι στον Μυτιληνιό Δημοσθένη Αντωνίου

Μια συγκινιτική στιγμή αθλητικού ήθους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρά Στίβου
Βραβείο ευ αγωνίζεσθαι στον Μυτιληνιό Δημοσθένη Αντωνίου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γιορτή του μπάσκετ στη Νεάπολη με κοινωνικό μήνυμα

Στις 17 Ιουνίου η εκδήλωση του Sports Club με τιμητικές βραβεύσεις και φιλικούς αγώνες
Γιορτή του μπάσκετ στη Νεάπολη με κοινωνικό μήνυμα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το Αθως της Μυτιλήνης στην κορυφή του Aegean Trophy 2026

16 σκάφη από Λέσβο, Χίο και Ρόδο ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα τριήμερο ιστιοπλοϊκό ταξίδι γεμάτο ανταγωνισμό, συνεργασία και ναυταθλητικό πνεύμα
Το Αθως της Μυτιλήνης στην κορυφή του Aegean Trophy 2026
ΑΤΖΕΝΤΑ

Νυχτερινό ραντεβού με το τρέξιμο στη Μυτιλήνη

Αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, παιδική διαδρομή και μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Σαπφούς συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης
Νυχτερινό ραντεβού με το τρέξιμο στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με δράσεις για παιδιά και οικογένειες έως την 1η Σεπτεμβρίου
«Βιβλία, παράθυρα ανοιχτά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης
ΓΕΥΣΗ

Η Μαρία Πανάγου αφηγείται ιστορίες μέσα από κάθε πιάτο και εμπνέει μικρούς και μεγάλους μάγειρες

Γυναικεία επιχειρηματικότητα με γεύση και δημιουργικότητα
Η Μαρία Πανάγου αφηγείται ιστορίες μέσα από κάθε πιάτο και εμπνέει μικρούς και μεγάλους μάγειρες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γιορτή για το περιβάλλον στην πλατεία Μηλένα Κοντού

Ο Δήμος Μυτιλήνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες
Γιορτή για το περιβάλλον στην πλατεία Μηλένα Κοντού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εξερευνώντας τον Λεσβιακό Όλυμπο

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Εξερευνώντας τον Λεσβιακό Όλυμπο
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ημερήσια εκδρομή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου και στα Ξαμπέλια

Προσκύνημα, αναψυχή και καλοκαιρινή εξόρμηση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγιούδας
Ημερήσια εκδρομή στον Ταξιάρχη Μανταμάδου και στα Ξαμπέλια
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πανελλήνιες διακρίσεις για τον νεαρό αθλητή Στράτο Πασπαλαδέλλη

«Θέλω να κάνω περήφανη την οικογένειά μου» λέει ο μαθητής Α Λυκείου από τον Μανταμάδο
Πανελλήνιες διακρίσεις για τον νεαρό αθλητή Στράτο Πασπαλαδέλλη
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνεχίζονται οι στειρώσεις αδέσποτων γατών στη Μυτιλήνη

Η TNR Clinic επέστρεψε στη Λέσβο και υλοποιεί πρόγραμμα στειρώσεων με τη συνεργασία του Δήμου και τη στήριξη εθελοντών
Συνεχίζονται οι στειρώσεις αδέσποτων γατών στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε Λέσβο

Και Λήμνο από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε Λέσβο