× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η γέννηση της ελπίδας

Σε άριστη κατάσταση το αγοράκι και η μητέρα που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2020

Η γέννηση της ελπίδας
' χρόνος ανάγνωσης

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορονοϊό που γεννήθηκε χθες στο Νοσοκομείο.

Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα άλλων εξετάσεων. Αναφέρει μάλιστα ότι επικοινώνησε μαζί της και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την υγεία της μητέρας και του βρέφους και συνεχάρη το προσωπικό του Νοσοκομείου.
«Είχαμε προετοιμαστεί σωστά, με πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος θετικού για κορονοϊό, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και τις οδηγίες της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου. Όλο το προσωπικό της Κλινικής ήταν ενήμερο και σωστά εκπαιδευμένο. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε η κ. Καλανταρίδου. 
Εξηγεί επίσης, ότι η μητέρα, που μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση, θα παραμείνει σε καραντίνα υπό παρακολούθηση, το ίδιο και το νεογνό που μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών.
Σύμφωνα με τους κανόνες, η μητέρα φορούσε μάσκα και το προσωπικό που έκανε τον τοκετό φορούσε ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του. Είχε προηγηθεί εκπαίδευση από την επιτροπή λοιμώξεων σύμφωνα με τις οδηγίες. «Υπήρχε μια μικρή επιπλέον δυσκολία, λόγω της στολής του προσωπικού, αλλά όλα πήγαν καλά», λέει η κ. Καλανταρίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό COVID-19 και συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικόν» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού, το οποίο έχει οριστεί ως Νοσοκομείο αναφοράς. Το προσωπικό του Νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).

Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα «Καραβαγγέλεια 2025»

Επιτυχημένοι ήταν οι αγώνες δρόμου που έγιναν στη Στύψη στις 13 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Στην Παναγιά της Αγιάσου το επίκεντρο των εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου

Από κάθε γωνιά της Λέσβου συρρέουν προσκυνητές για να τιμήσουν την εικόνα της Θεοτόκου – Κορύφωση των εκδηλώσεων με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 15 Αυγούστου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Aegean Regatta 2025 ανοίγει πανιά από τη Μύρινα

Η 24η διοργάνωση έχει ενδιάμεσους σταθμούς τον Άγιο Ευστράτιο και το Πλωμάρι, πριν από τον τερματισμό στη Μυτιλήνη
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πάνω από 150 μοτοσικλέτες στη μνήμη του Γιάννη Φωτεινού

Η Lesvos Moto συνεχίζει για τρίτη χρονιά να καλλιεργεί οδηγική παιδεία και την υποχρεωτική χρήση κράνους
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θορυβεί η απαγόρευση για τζελ νυχιών

Πώς θα ξεχωρίσεις τα ασφαλή τζελ και τι λένε οι επαγγελματίες του Beauty House στη Μυτιλήνη
ΑΤΖΕΝΤΑ

Tο έθιμο των τραχανισμάτων στους Λάμπου Μύλους

Η Κοινότητα Λάμπου Μύλων, σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν μουσικοχορευτική βραδιά με γαστρονομική παράδοση
ΑΤΖΕΝΤΑ

Από τη λεσβιακή γη στο τραπέζι του Σιγρίου

Γευσιγνωσία ελαιολάδου, ελιάς και τοπικών προϊόντων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ο πρώτος τρύγος γίνεται γιορτή στην Ανεμώτια

Απο σήμερα Δευτέρα 11 Αυγούστου η παραγωγή του ιδιαίτερου ροζέ κρασιού, ενώ το χωριό ετοιμάζεται για τρεις μέρες πολιτισμού, παράδοσης και οινικών απολαύσεων
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για το αλκοόλ στους ανηλίκους στη Σκάλα Ερεσού

Από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Πνοή
ΓΕΥΣΗ

Οι «δονήσεις» του Ηφαιστείου Ανεμώτιας «ταξίδεψαν» στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους

Μέσα από ένα πρωτότυπο οινικό οδοιπορικό, το ηφαιστειακό terroir της Λέσβου συστήθηκε στο κοινό στο πλαίσιο της Γιορτής Αγροτουρισμού 2025
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το μέλλον είναι παιχνίδι και παίζεται στο Oxygen Academy»

Οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 14 Αυγούστου. Οι δομές δέχονται παιδιά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειες που πληρούν τα κριτήρια.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Μικροί Παλαιοντολόγοι» στο Σίγρι!

Καθημερινό θερινό πρόγραμμα για παιδιά στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όλο τον Αύγουστο (10:00–12:00)