Το αμπελοοινικό συμβούλιο των Ισπανικών Αγροδιατροφικών Συνεταιρισμών εκτιμά πως η φετινή παραγωγή κρασιού θα ανέλθει στα 39.751.500 εκατόλιτρα, δηλαδή θα είναι κατά 20% μεγαλύτερη η παραγωγή κρασιού της χώρας σε σχέση με το 2023 χάρη στην αύξηση της παραγωγή κρασοστάφυλων στην Καστίγια λα Μάντσα και την Εξτρεμαδύρα. Παράλληλα τονίζεται πως αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση και η τελική παραγωγή θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του καιρού, αν και όλα δείχνουν μια συγκομιδή κάτω του μέσου όρου στην Ισπανία. Όσον αφορά τα αποθέματα, από τις 31 Μαΐου είναι 14,5% λιγότερα στο κρασί και 38,3% στο μούστο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, τόνισαν οι Ισπανικοί Αγροδιατροφικοί Συνεταιρισμοί