× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης εκπροσωπεί τη Λέσβο στο camp Παγκόσμιων Γεωπάρκων Λέσβου

Ομάδα μαθητών ταξιδεύει έπειτα από «εκπαίδευση»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2024

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης εκπροσωπεί τη Λέσβο στο camp Παγκόσμιων Γεωπάρκων Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Ομάδα μαθητών του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα εκπροσωπήσει το Γεωπάρκο Λέσβου στο Ευρωπαϊκό Camp Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO που οργανώνει το Γεωπάρκο Muskauer Faltenbogen/Łuk Mużakowa στη Γερμανία-Πολωνία. Το Γεωπάρκο Λέσβου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση μετά από πρόσκληση του Γεωπάρκου Muskauer Faltenbogen/Łuk Mużakowa.

Στο Camp Γεωπάρκων, μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση διακρατικής συνεργασίας, θα συμμετάσχουν τη φετινή χρονιά ομάδες εφήβων με συνοδούς εκπαιδευτικούς από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Λέσβου από την Ελλάδα, Hateg από τη Ρουμανία, North West Highlands  από τη Σκωτία και Muskauer Faltenbogen/Łuk Mużakowa από τη Γερμανία-Πολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την προετοιμασία των μαθητών οργανώθηκε ειδική συνάντηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών και του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλωσόρισε στη συνάντηση και ενημέρωσε η κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Δέσποινα Στεφάνου και Ιουλία Σαράντου και οι μαθητές Μάρω Αθηνιώτου, Γιάννης Γιασσάς, Γεράσιμος Ντίνος, Χαρίκλεια Κεχαγιά, Ραλλία Φωτέλλη και Μαρία Λιαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Λέσβου, μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνοντας μια ιστορική διαδρομή γνώρισαν την ιστορία του Γεωπάρκου Λέσβου αλλά και την ιστορία δημιουργίας του δικτύου των Γεωπάρκων που ξεκίνησε το 2000 από τη Λέσβο. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανακάλυψαν μοναδικούς γεώτοπους της Λέσβου αλλά και τη σημασία των γεωπάρκων για την τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα μοναδικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Camp Γεωπάρκων. Οι μαθητές αφού πραγματοποιήσουν την έρευνά τους, θα ετοιμάσουν ειδική εργασία την οποία και θα παρουσιάσουν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των άλλων γεωπάρκων.

Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις δράσεις που υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αλλά και τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μαθητές καθόλη της διάρκεια της ενημέρωσης συμμετείχαν ενεργά, με αμείωτο ενθουσιασμό και εξαιρετικές ερωτήσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση της Ένωσης Στρατιωτικών Λέσβου με τη Μαρία Κομνηνάκα

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ ενημερώθηκε από τους συνδικαλιστές στρατιωτικούς για τις θέσεις τους επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η «κορδέλα της ψυχραιμίας» προβληματίζει σε ΚΤΕΛ της Λέσβου

Το ΚΤΕΛ λέει ότι τα παιδιά είναι ζωηρά — κι ένας οδηγός έβαλε σχοινί για να κρατήσει την «τάξη» στο λεωφορείο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα διακίνησης ξεσκεπάστηκε στη Μυτιλήνη

26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη ως μέλος ομάδας οκτώ ατόμων που φέρονται να οργάνωναν μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μαθητές του Γυμνασίου Καλλονής γνώρισαν τα φθινοπωρινά πουλιά του νησιού

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στον υγρότοπο Καλλονής με δράσεις παρατήρησης και ενημέρωσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συνάντηση των στρατιωτικών της Λέσβου με τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Στο επίκεντρο οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας και οι επιπτώσεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων
ΥΓΕΙΑ

Ενημέρωση για τον καρκίνου του μαστού στη Μυτιλήνη

Δράση στην αγορά της Μυτιλήνης από την 1η ΤΟΜΥ Λέσβου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρουσιάζονται στη Μυτιλήνη τα Πολιτιστικά Masterplans του Βορείου Αιγαίου

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλευρό της Χίου μετά τις πυρκαγιές

Ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς συνεχάρη την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένα «ταξίδι» στο Βέλγιο στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής

Ο Βέλγος σκηνοθέτης Pierre Dherte ταξίδεψε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης Θερμής στη χώρα του μέσα από ένα πρωτότυπο μάθημα Γεωγραφίας, γεμάτο εικόνες, κόμικς και… βελγικές γεύσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Βέλγιο… αλλιώς! Ένα μάθημα Γεωγραφίας με γεύση, εικόνα και ιστορία

Στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής