× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης εκπροσωπεί τη Λέσβο στο camp Παγκόσμιων Γεωπάρκων Λέσβου

Ομάδα μαθητών ταξιδεύει έπειτα από «εκπαίδευση»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2024

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης εκπροσωπεί τη Λέσβο στο camp Παγκόσμιων Γεωπάρκων Λέσβου
' χρόνος ανάγνωσης

Ομάδα μαθητών του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα εκπροσωπήσει το Γεωπάρκο Λέσβου στο Ευρωπαϊκό Camp Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO που οργανώνει το Γεωπάρκο Muskauer Faltenbogen/Łuk Mużakowa στη Γερμανία-Πολωνία. Το Γεωπάρκο Λέσβου συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση μετά από πρόσκληση του Γεωπάρκου Muskauer Faltenbogen/Łuk Mużakowa.

Στο Camp Γεωπάρκων, μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση διακρατικής συνεργασίας, θα συμμετάσχουν τη φετινή χρονιά ομάδες εφήβων με συνοδούς εκπαιδευτικούς από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Λέσβου από την Ελλάδα, Hateg από τη Ρουμανία, North West Highlands  από τη Σκωτία και Muskauer Faltenbogen/Łuk Mużakowa από τη Γερμανία-Πολωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την προετοιμασία των μαθητών οργανώθηκε ειδική συνάντηση στο Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Λέσβος Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO, της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τα Γεωπάρκα και την βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών και παράκτιων περιοχών και του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που είναι μέλος του Ελληνικού Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO.

Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλωσόρισε στη συνάντηση και ενημέρωσε η κα. Κωνσταντίνα Μπεντάνα, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχαν οι συνοδοί εκπαιδευτικοί Δέσποινα Στεφάνου και Ιουλία Σαράντου και οι μαθητές Μάρω Αθηνιώτου, Γιάννης Γιασσάς, Γεράσιμος Ντίνος, Χαρίκλεια Κεχαγιά, Ραλλία Φωτέλλη και Μαρία Λιαδάκη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Λέσβου, μαθητές και εκπαιδευτικοί κάνοντας μια ιστορική διαδρομή γνώρισαν την ιστορία του Γεωπάρκου Λέσβου αλλά και την ιστορία δημιουργίας του δικτύου των Γεωπάρκων που ξεκίνησε το 2000 από τη Λέσβο. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό ανακάλυψαν μοναδικούς γεώτοπους της Λέσβου αλλά και τη σημασία των γεωπάρκων για την τοπική κοινωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα μοναδικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο είναι το κεντρικό θέμα του φετινού Camp Γεωπάρκων. Οι μαθητές αφού πραγματοποιήσουν την έρευνά τους, θα ετοιμάσουν ειδική εργασία την οποία και θα παρουσιάσουν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς των άλλων γεωπάρκων.

Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τις δράσεις που υλοποιεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αλλά και τις δράσεις που έχουν υλοποιήσει μαθητές και εκπαιδευτικοί του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μαθητές καθόλη της διάρκεια της ενημέρωσης συμμετείχαν ενεργά, με αμείωτο ενθουσιασμό και εξαιρετικές ερωτήσεις.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Υπουργό Παιδείας για ειδική ρύθμιση μετά τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στις τοπικές κοινωνίες
Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα

Λάστιχα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το λιμανάκι σε μια ακόμη δυναμική πρωτοβουλία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα

Συγκλονισμένος ο Σύλλογος καθώς ο πατέρας του ενός παιδιού είναι μέλος του
Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα
ΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε «απογραφή» των ελλείψεων σοβαρά σε προσωπικό και υποδομές σε 38 υγειονομικές και 6 προνοιακές μονάδες του Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Ιονίου
Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης

Ανείπωτη τραγωδία στη Λέσβο με θύματα έναν 16χρονο και έναν 18χρονο
Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και αναμονή για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπακάλμπασης ενώ γραμματέας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τατάκης
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία 74χρονη
Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr για ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη μήνυση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατή Τσομπανέλλη για το live streaming από το Μεσότοπο
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια