× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μπουλντόζες στην Ψυχιατρική, νέος εξοπλισμός αλλά και κρούσματα Covid στο Βοστάνειο

Τον καθημερινό αγώνα της διοίκησης, των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου της Μυτιλήνης να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, περιέγραψε ο Διοικητής του Βοστάνειου Γιώργος Καμπούρης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/7/2024

Μπουλντόζες στην Ψυχιατρική, νέος εξοπλισμός αλλά και κρούσματα Covid στο Βοστάνειο
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στην καθημερινή προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Λέσβου, παρά τα όποια προβλήματα και ελλείψεις προσωπικού αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι», ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης.

Αρχικά ο κ. Καμπούρης μίλησε για τη νέα αύξηση των κρουσμάτων covid καθώς και για τις νοσηλείες που είχαμε τις τελευταίες ημέρες στο Βοστάνειο . Όπως είπε υπήρξαν κάποια περιστατικά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ωστόσο σημείωσε έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που κάποιος ασθενής με κορονοϊό μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γενικά σημείωσε οι ευάλωτοι συμπολίτες μας καλό θα είναι να χρησιμοποιούν μάσκες όταν ταξιδεύουν ή όταν βρίσκονται σε χώρους με πολύ κόσμο, ιδιαίτερα κλειστές κλιματιζόμενες αίθουσες. Σε κάθε περίπτωση έχει αυξηθεί η προσέλευση ασθενών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου ωστόσο οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι σε καλή κατάσταση, λαμβάνουν οδηγίες από τους γιατρούς και πηγαίνουν σπίτι τους.

Αναφερόμενος ο κ. Καμπούρης στις προσπάθειες που γίνονται για την προμήθεια νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμού στο Βοστάνειο σημείωσε ότι στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν να γίνει το νοσηλευτικό μας ίδρυμα όσο το δυνατόν πιο αυτόνομο και αυτάρκες γίνεται σε ιατρικές υπηρεσίες και παροχές, ώστε να αποφεύγεται η μετακίνηση ασθενών στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πρόσφατα κάναμε την πρώτη λιθοτριψία σε νεφρούς ενώ έχουμε προχωρήσει στην προμήθεια κολποσκόπιου για τις γυναίκες και ηλεκτροεγκεφαλογράφου. Παράλληλα λειτουργούμε κάθε δεύτερη Τετάρτη ιατρείο για τους βηματοδότες και απινιδωτές ενώ συνεχίζονται στα χωριά της Λέσβου για δεύτερη χρονιά οι προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις και τα τεστ ΠΑΠ».

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη οι προμήθειες γίνονται είτε από πόρους του ίδιου του νοσοκομείου είτε από χρήματα του Κληροδοτήματος, ενώ πρόσθεσε στόχος είναι όλα αυτά τα μηχανήματα να μπαίνουν άμεσα σε λειτουργία αφού πρώτα εκπαιδευτούν οι γιατροί και το προσωπικό.

«Από εκεί και πέρα στα άμεσα σχέδια μας είναι η αγορά νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου, καθώς και νέου εξοπλισμού για τα χειρουργεία. Στις προτεραιότητες μας είναι η αγορά ενός χειρουργικού τραπεζιού για άτομα με αυξημένο βάρος τα οποία μέχρι πρότινος  σε περίπτωση επέμβασης έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα το νοσοκομείο της Μυτιλήνης παρέχει πλέον τη δυνατότητα για ηλεκτρονικά ραντεβού μέσα από ειδική πλατφόρμα. Φυσικά παραμένει η επιλογή του τηλεφωνικού ραντεβού για όσους δυσκολεύονται με την ηλεκτρονική διαδικασία και τις νέες τεχνολογίες.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Καμπούρης αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 3 σημαντικά κενά σε συγκεκριμένες ειδικότητες όπως είναι ο νεφρολόγος, επεμβατικός καρδιολόγος και ακτινοδιαγνώστης.

«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, επισήμανε ο κ. Καμπούρης και πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί το νοσοκομείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Η συνεργασία μας με την 2η ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι πολύ καλή, ακούν τα αιτήματά μας και γίνεται προσπάθεια για την ικανοποίησή τους. Πρόσφατα είχαμε και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Κάποιοι από αυτούς εργάζονται ήδη στο νοσοκομείο ως συμβασιούχοι όμως είχαμε και νέα πρόσωπα τα οποία θα ενταχθούν στο δυναμικό του νοσοκομείου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικότερα παραδέχθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ανάγκες και η κινητικότητα που υπάρχει σε όλους τους τομείς. «Μόνο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, επισήμανε έχουμε αύξηση 7% μέσα σε ένα χρόνο των ατόμων που προσέρχονται για εξέταση».

Αναφορικά με την Ψυχιατρική Κλινική, τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα αφού την Παρασκευή το πρωί μπαίνουν μπουλντόζες για να γκρεμίσουν το παλιό κτίριο ενώ το έργο όπως είπε ο Γιώργος Καμπούρης, αν όλα πάνε καλά θα παραδοθεί πριν από το τέλος του 2025.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάνω από 8,5 κιλά χασίς κατασχέθηκαν στη Λέσβο, συνελήφθη 39χρονος

Έλεγχος σε φορτηγό στον δρόμο Μυτιλήνης–Καλλονής οδήγησε σε έρευνες σε δύο κατοικίες – Ο συλληφθείς κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
Πάνω από 8,5 κιλά χασίς κατασχέθηκαν στη Λέσβο, συνελήφθη 39χρονος
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος της κρίσης»

Άμεσες αποζημιώσεις, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών ζητά η Ανεξάρτητη Γεωτεχνική Ενότητα Αιγαίου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στους παραγωγούς της Λέσβου
«Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος της κρίσης»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τα προβλήματα των σχολείων της Μυτιλήνης στο τραπέζι του Υφυπουργού Παιδείας

Υπόμνημα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Λύμπος – Αίτημα για ουσιαστική επαφή της πολιτικής ηγεσίας με την τοπική κοινωνία
Τα προβλήματα των σχολείων της Μυτιλήνης στο τραπέζι του Υφυπουργού Παιδείας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Κίνηση Μνήμη και Δράση: Πολιτισμός χωρίς γη και ανθρώπους δεν γίνεται

Μήνυμα συμπαράστασης στους κτηνοτρόφους της Λέσβου και κάλεσμα στη συγκέντρωση της Κυριακής, στις 10:00, έξω από την Περιφέρεια, στην προκυμαία της Μυτιλήνης
Κίνηση Μνήμη και Δράση: Πολιτισμός χωρίς γη και ανθρώπους δεν γίνεται
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΑΣΕ: «Οι ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών μπροστά» στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Κάλεσμα στήριξης των ψηφοδελτίων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια – Αναλυτικά οι υποψηφιότητες για ΠΥΣΠΕ Λέσβου και ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου
ΑΣΕ: «Οι ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών μπροστά» στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Με 22 υποψηφίους η «Συλ‑Λογική Εκπαιδευτικών»

Η παράταξη συμμετέχει στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Με 22 υποψηφίους η «Συλ‑Λογική Εκπαιδευτικών»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα της Λέσβου αποκτά πιο δυνατή φωνή

Το Επιμελητήριο Λέσβου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ με εκπρόσωπο τη Βάλια Μπαρμπατιώτη – Σχεδιάζονται συναντήσεις με γυναίκες επιχειρηματίες σε Λέσβο και Λήμνο για την καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα της Λέσβου αποκτά πιο δυνατή φωνή
ΥΓΕΙΑ

Συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στη Λέσβο

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς
Συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία στη Λέσβο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Από τον Μεσαίωνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη με όχημα το σκάκι

Διήμερο σεμινάριο για ενήλικες στις 21 και 22 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη από το «Μικρό Ροκέ», με εισηγητή τον έμπειρο προπονητή Δημήτρη Μαυρέα
Από τον Μεσαίωνα στην Τεχνητή Νοημοσύνη με όχημα το σκάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από τη Γέρα στη Σλοβενία, ένα σχολείο γεμάτο εμπειρίες

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Γέρας ταξίδεψαν με το Erasmus+, γνώρισαν μια διαφορετική σχολική καθημερινότητα και ανακάλυψαν νέους τόπους μέσα από τη συνεργασία και το παιχνίδι.
Από τη Γέρα στη Σλοβενία, ένα σχολείο γεμάτο εμπειρίες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ενδοοικογενειακή βία στη Λέσβο: Πόσα περιστατικά κρύβονται πίσω από τη σιωπή;

685 καταγεγραμμένα περιστατικά από το 2024, εκ των οποίων 158 το πρώτο εννεάμηνο του 2026-Η ψυχίατρος Νίκη Κούρτη μιλά στο «Ν» για τον φόβο της καταγγελίας και το ερώτημα αν η βία μειώνεται πραγματικά ή τα θύματα εξακολουθούν να σιωπούν;
Ενδοοικογενειακή βία στη Λέσβο: Πόσα περιστατικά κρύβονται πίσω από τη σιωπή;
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Η απώλεια ακοής απομονώνει σιωπηλά τους ανθρώπους

Ο Μάνος Ερωτοκριτάκης, MSc Ακουολόγος, μιλά στο «Ν» για τις επιπτώσεις της βαρηκοΐας, τα ταμπού που εμποδίζουν την αντιμετώπισή της και τη μέθοδο REM, που εξασφαλίζει ακριβέστερη ρύθμιση των ακουστικών βαρηκοΐας
Η απώλεια ακοής απομονώνει σιωπηλά τους ανθρώπους