× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκινά η δεύτερη διαβροχή κατά του δάκου

Ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Πρωτογενούς Τομέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/7/2024

Ξεκινά η δεύτερη διαβροχή κατά του δάκου

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/ Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας Λέσβου ανακοινώνεται ότι η Δεύτερη Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς στο νησί της Λέσβου που αναβλήθηκε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα ξεκινήσει την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 και θα συνεχιστεί για όσο το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγιδοθεσίας o ψεκασμός θα επικεντρωθεί στις ορεινές και δροσερές περιοχές. Για κάθε ενδιαφερόμενο τα δεδομένα της παγιδοθεσίας είναι αναρτημένα στη ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου http://dakos.aegean.gr/, και όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στην Υπηρεσία μας για να πάρει τον απαιτούμενο κωδικό.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν είναι το SUCCESS 0,24 CB και το FORZA 10CS. Προκειμένου να επιτευχθεί η προστασία της ελαιοπαραγωγής του Νησιού μας θα πρέπει τόσο οι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και οι ελαιοπαραγωγοί να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας.

Παρακαλούνται:
1) Όσοι ελαιοπαραγωγοί επιθυμούν να προβούν σε ψεκασμό με ιδία μέσα, να επικεντρωθούν στις ορεινές και δροσερές περιοχές που έχει μετακινηθεί ο δάκος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δακοπαγίδων.
2)Oι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών Κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα.
3)Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και να τοποθετήσουν παγίδες στα ελαιόδενδρα εφόσον υπάρχει καρπός.
4)Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους, έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Αλιείας Λέσβου από πλευράς της θα καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια όπως άλλωστε κάθε χρόνο για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής διαδικασίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΟΡΑ

Αλλάζουν όλα σε εκπτώσεις και προσφορές στα σούπερ μάρκετ

Ήδη στα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί νέα ταμπελάκια στα προϊόντα που πωλούνται σε προσφορά, τα οποία αναγράφουν την προηγούμενη και την τρέχουσα τιμή
ΕΛΛΑΔΑ

Οι τάσεις στην Ελληνική αγορά λευκών κρασιών

Εντυπώσεις και συμπεράσματα από την επίσκεψη στις εκθέσεις Οινόραμα και Oenotelia
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Από σπόντα φθάνει στη Λέσβο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2025

Μεταφέρει 320 τουρίστες, ενώ το πλήρωμα του αποτελείται από 150 άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 21 Μαρτίου

Θα καταβληθούν 69,7 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 83.000 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τι συμβαίνει με το Ro – Ro Θαλασσίτης;

Από αναβολή σε αναβολή η έναρξη των δρομολογίων του πλοίου αλλά για την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας είναι απλώς… Παρασκευή βράδυ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Αδαμάντιος Κοραής λόγω καιρού

Στις 17 και 18 Μαρτίου δεν θα γίνουν οι προσεγγίσεις του πλοίου σε Λαύριο και Άγιο Ευστράτιο
ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων

Η καταβολή του φόρου, γίνεται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυξάνεται η κατανάλωση ελαιολάδου κατά 10%

Οι εκτιμήσεις του Διεθνούς Συμβουλίου Ελιάς δείχνουν μεγάλη αύξηση της ζήτησης σε χώρες της Ασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το «Τάλως» πάει Καβάλα

Δείτε τις ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου στα λιμάνια του Βορείου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτη ημερίδα ενημέρωσης για τον ψηφιακό αγροδιατροφικό χάρτη της Λέσβου

Εκδήλωση την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλεόνασμα απολύσεων τον Ιανουάριο στο Βόρειο Αιγαίο

Δείτε εδώ ποιο είναι το νησί που έκανε πρωταθλητισμό στην απώλεια θέσεων εργασίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δίνουν ψίχουλα για την αγροτική οδοποιία

Λείπουν 310 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν τα αιτήματα των Δήμων της χώρας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ