× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Λέσβος στην Παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών

Το περίπτερο του νησιού στο Global Birdfair 2024 με τη φροντίδα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2024

H Λέσβος στην Παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών
' χρόνος ανάγνωσης

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Λέσβου στην Παγκόσμια Εκθεση Ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair 2024, ήταν εντυπωσιακά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων ορνιθοπαρατηρητών ξεπερνώντας ακόμη και τις προσδοκίες που είχαμε από την συμμετοχή μας.

Το περίπτερο της Λέσβου που επιμελήθηκε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου παρουσιαζε τον πλούτο της ορνιθοπανίδας και των οικοσυστημάτων της Λέσβου καθώς τις δυνατότητές φιλοξενίας δραστηριοτήτων ορνιθοπαρατήρσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο περίπτερο της Λέσβου προβλήθηκαν τα πιο ξεχωριστά και σημαντικά είδη πουλιών του νησιού στις διάφορες περιοχές του (υγρότοποι, δάση και ελαιώνες, μεσογειακοί θαμνότοποι και βραχωδεις περιοχές).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμμετοχή της Λέσβου προβλήθηκε επίσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έκθεσης στους χιλιάδες επισκέπτες και ορνιθοπαρατηρητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Πάρα πολλοί επισκέπτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Λέσβου. Κάποιοι από τους επισκέπτες της έκθεσης είχαν ήδη επισκεφθεί τη Λέσβο στο παρελθόν, ενώ οι περισσότεροι σκοπεύουν να την επισκεφθούν το 2025. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επισκέπτες του περιπτέρου ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες να επισκεφθούν την Λέσβο, τις περιοχές διαμονής που ενδείκνυνται για την ορνιθοπαρατήρηση, τις προστατευόμενες περιοχές, την κατανομή, ποιότητα και κατάσταση των υγρότοπων και κυρίως τις θέσεις που είναι ιδανικές για ορνιθοπαρατήρηση, ενώ δεν έλειψαν και ερωτήσεις για το μεταναστευτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Παγκόσμια Εκθεση Ορνιθοπρατηρησης - Global Birdfair είχε διάρκεια τρεις ημέρες (12-14 Ιουλίου) και πλαισιώθηκε από παρουσιάσεις από ειδικούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συζητήσεις και άλλα δρώμενα. Πρόκειται για έκθεση ορόσημο για τους παρατηρητές πουλιών της Αγγλίας που έχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμια διοργάνωση.  Στην έκθεση έλαβαν μέρος τουριστικοί πράκτορες και τουριστικοί προορισμοί εξειδικευμένοι στην παρατήρηση πουλιών, επίσημοι προμηθευτές εξοπλισμού παρατήρησης (τηλεσκόπια, κυάλια, φωτογραφικές μηχανές κ.ά.), βιβλίων, ένδυσης-υπόδησης και άλλου εξοπλισμού.

Τη συμμετοχή της Λέσβου προετοίμασε για τρίτη συνεχή χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θέλοντας να προβάλλει το φυσικό πλούτο της Λέσβου και να τραβήξει το ενδιαφέρον παρατηρητών και τουριστικών γραφείων που εξειδικεύονται στην παρατήρηση πουλιών στο νησί μας.

Η συμμετοχή της Λέσβου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr και www.lesvosbirds.gr.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της αφαίμαξης με στήριξη στον αγώνα των αγροτών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου

Καλεί σε συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Ερυθρός Σταυρός δίπλα στους πλημμυροπαθείς της Καλλονής

Κουβέρτες, ρουχισμός, τρόφιμα και είδη υγιεινής διανεμήθηκαν σε οικογένειες που επλήγησαν στις 11 Νοεμβρίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

«Το άστρο των Χριστουγέννων» στη Μυτιλήνη

Μια μοναδική αστρονομική αφήγηση για μικρούς και μεγάλους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό