× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Χάχλες στη νέα εκδήλωση γευσιγνωσίας από τις γυναίκες του Μεσοτόπου

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2024

Χάχλες στη νέα εκδήλωση γευσιγνωσίας από τις γυναίκες του Μεσοτόπου

Εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας που οργάνωσαν ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου που γέμισε από γεύσεις και αρώματα της Λεσβιακής Γης.
Τα εδέσματα που προσφέρθηκαν ήταν παραδοσιακά ελαιοπιτάκια, ελαιόψωμο με πάστα ελιάς και χειροποιητα κουλουράκια με σπιτικές μαρμελάδες που παραγει ο συνεταιρισμός!
Οι επισκέπτες γεύθηκαν τα παραδοσιακά εδέσματα και εξεφρασαν τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοβουλία του Μουσείου να αναδείξει τη διατροφική αξία των παραδοσιακών Λεσβιακών προϊόντων που διαθέτουν οι Γυναικείου Συνεταιρισμοί και οι Λέσβιοι παραγωγοί και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο ιδιαίτερης αξίας για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2024 που διοργανώνει και φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι, με στόχο την προβολή της γαστρονομίας της Λέσβου, που έχει χαρακτηρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO.

Παραδοσιακές χάχλες στη νέα εκδήλωση γευσιγνωσίας το Σάββατο 13 Ιουλίου
Οι εκδηλώσεις Λεσβιακής Γευσιγνωσίας συνεχίζονται το Σάββατο 13 Ιουλίου 2024 και ώρα 12:00-14:00 με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου.
Οι επισκέπτες του Μουσείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν νόστιμες ζεστές παραδοσιακές χάχλες στο φούρνο με ντομάτα και λεσβιακή γραβιέρα. Θα γίνει επίσης επίδειξη για παραδοσιακές χάχλες που θα πλάθονται επί τόπου από τις δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακά γλυκά κουταλιού όπως ντοματάκι, βύσσινο, κολοκύθι και ελιά, φτιαγμένα όλα από αγνά υλικά της Λέσβου, με παραδοσιακές συνταγές, πολλή αγάπη και μεράκι.
Γεύσεις, αρώματα και μυρωδιές στόχος είναι να ταξιδεύουν τους γευσιγνώστες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια, γνωρίζοντάς τους τα παραδοσιακά προϊόντα που φτιάχνουν οι Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί και οι παραγωγοί της Λέσβου με συνταγές που έχουν κληρονομήσει από τις γιαγιάδες τους και με τοπικά αγνά υλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2024 μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: [email protected], www.lesvosmuseum.gr.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

«Στόχος ο περιορισμός της παράνομης μετανάστευσης και η οργάνωση της νόμιμης»

Το υπουργείο Μετανάστευσης επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπό την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μάκη Βορίδη, με τον πρωθυπουργό να τονίζει την ανάγκη του περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Λέσβιοι από την Θεσσαλονίκη τίμησαν την 25ης Μαρτίου

Τα μέλη της δραστήριας Παλλεσβιακής Ένωσης Θεσσαλονίκης, τίμησαν την εθνική μας επέτειο συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού
ΓΕΥΣΗ

Τρουφάκια γαλλικής σοκολάτας με μυτιληνιό λάδι!

Γαστρονομική συνάντηση με μαθητές της Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

«Μια τρελλή τρελλή οικογένεια» από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Στο δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εξόρμηση του ποδηλατικού συλλόγου Λέσβου στα μονοπάτια της Κρατήγου

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 23 Μαρτίου
ΥΓΕΙΑ

Η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας του Βοστανείου στον Παπάδο

Μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ερεσό

Ενημερωτική δράση από τον Σύλλογο Γυναικών με Νεοπλασία & Φίλων Εθελοντών «Ροζ Δύναμη»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μνήμης και γνώσης στο «Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922»

Μια συγκινητική εμπειρία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγιούδας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παρέλαση και εκδηλώσεις από τα παιδιά του Μανταμάδου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Μανταμάδου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μια εμπειρία γνώσης και πολιτισμού για τους μαθητές του Λυκείου Μανταμάδου

Στο πλαίσιο του προγράμματος, από τις 17 έως τις 21 Μαρτίου, πέντε μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους ταξίδεψαν στη Λιθουανία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρχισε η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία

Δείτε εδώ την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν γονείς και κηδεμόνες των ενδιαφερόμενων μαθητών και μαθητριών
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί σε κινητοποίηση την Πέμπτη 27 Μαρτίου, 7 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς