× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συζήτηση για το μέλλον της Φαρμακευτικής περίθαλψης

Με τη συμμετοχή 350 συνέδρων και 40 εταιρειών χορηγών ολοκληρώθηκε το διήμερο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη στις 29 και 30 Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/7/2024

Συζήτηση για το μέλλον της Φαρμακευτικής περίθαλψης
' χρόνος ανάγνωσης

Με επιτυχία και με τη συμμετοχή 350 συνέδρων και 40 εταιρειών χορηγών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου και  Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, στις 29 και  30 Ιουνίου 2024, στη Μυτιλήνη. 

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν ο Υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους,οι εκπρόσωποι όλων των κρίκωντης εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου, Καθηγητές Πανεπιστημίου, το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ, πρόεδροι και εκλέκτορες φαρμακευτικών συλλόγων, εκπρόσωποι συνεταιρισμών φαρμακοποιών, καθώς και πλήθος φαρμακοποιών των νησιών του Αιγαίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Παναγιώτης Προβέτζας και ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος.Παραβρέθηκαν ακόμα οι κ.κ.: Χαράλαμπος Αθανασίου, Βουλευτής Ν. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου, Ταξιάρχης Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, Νάντια Γκογκοζώτου, Μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Χαρά Καννή, Διευθύντρια Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος ΗΔΙΚΑ, ΜπάμπηςΚαραθάνος, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της ΠΕΦ, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το στρογγυλό τραπέζι για τις «Σύγχρονες προκλήσεις στην καινοτομία και την προσβασιμότητα στο φάρμακο» με τη συμμετοχή των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Υγείας, Θεανώς Καρποδίνη, Διοικήτριας Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, Ευάγγελου Μανωλόπουλου, Προέδρου Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ολύμπιου Παπαδημητρίου, Προέδρου Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Θεόδωρου Τρύφων, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών και Συνδιευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου ELPEN, και Απόστολου Βαλτά, Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα κίνητρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων, την είσοδο καινοτόμων φαρμάκων για τη θεραπεία χρονίων παθήσεων, τις ελλείψεις φαρμάκων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την εφαρμογή αυτοματοποιημένων ελέγχων και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων κ.ά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Στρατής Λιαρέλλης, Δημοσιογράφος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου ΑΝΤ1.

Όπως και το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι για τις «Υπηρεσίες προαγωγής υγείας μέσα από το φαρμακείο» με τη συμμετοχή των  Μάριου Θεμιστοκλέους, Υφυπουργού Υγείας, Αχιλλέα Γραβάνη, Καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κυριάκου Σουλιώτη, Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σεραφείμ Ζήκα, Προέδρου Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), Α’ Αντιπροέδρου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και Εμμανουήλ Κατσαράκη, Γενικού Γραμματέα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου& Προέδρου του Φ.Σ. Χανίων, το οποίο ασχολήθηκε με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι φαρμακοποιοί, μέσααπό το δίκτυο των ελληνικών φαρμακείων,για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών που θα στοχεύουν στην πρόληψη, σε δράσεις για τη δημόσια υγείατις οποίες έχει εξαγγείλει το Υπ. Υγείας και στη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ.Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ακόμη ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που άπτονται των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο του φαρμάκου, της διαχείρισης του πόνου από το φαρμακείο, της φαρμακευτικής κάνναβης για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, της καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της σημασίας της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου. 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες:

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών, και Συνδιευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ELPEN κ. Θεόδωρο Τρύφων ως αναγνώριση του έργου και της συμβολής τουστην ανάπτυξη της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδακαι στην υποστήριξη του Ελληνικού Φαρμακείου και ιδιαίτερα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό ως αναγνώριση της εθελοντικής, πολύπλευρης και ανιδιοτελούς προσφοράς του ως προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αγκαλιάζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνίας και αναδεικνύοντας το έργο του Ε.Ε.Σ. παγκοσμίως. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας.

Τον Καθηγητή Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ κ. Παρασκευά Δάλλα ως αναγνώριση του έργου του στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και της καθοριστικής συμβολής του στη διά βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Δωδεκανήσου & Γ’ Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Νικόλαος Φουτούλης.

Παράλληλα, με τις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Υπουργό Παιδείας για ειδική ρύθμιση μετά τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στις τοπικές κοινωνίες
Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα

Λάστιχα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το λιμανάκι σε μια ακόμη δυναμική πρωτοβουλία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα

Συγκλονισμένος ο Σύλλογος καθώς ο πατέρας του ενός παιδιού είναι μέλος του
Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα
ΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε «απογραφή» των ελλείψεων σοβαρά σε προσωπικό και υποδομές σε 38 υγειονομικές και 6 προνοιακές μονάδες του Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Ιονίου
Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης

Ανείπωτη τραγωδία στη Λέσβο με θύματα έναν 16χρονο και έναν 18χρονο
Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και αναμονή για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπακάλμπασης ενώ γραμματέας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τατάκης
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία 74χρονη
Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr για ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη μήνυση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατή Τσομπανέλλη για το live streaming από το Μεσότοπο
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια