Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον Αφάλωνα
Η Ειρήνη Κοντοπού και ο Ευστράτιος Καλούδας στην ενημερωτική δράση του εκπολιτιστικού Σύλλογου «Η Αγία Τριάδα»
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/6/2024

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αφάλωνα «Η Αγία Τριάδα» πραγματοποίησε με επιτυχία στην τοποθεσία «Πλάτη-Τσάμια» του Αφάλωνα την ενημερωτική δράση για τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (ΚΑΡΠΑ), τις αρχές πρόληψης των ατυχημάτων και την παροχή Α΄ βοηθειών σύμφωνα με τα Διεθνή Πρωτόκολλα σε επείγουσες καταστάσεις όπως ανακοπή καρδιάς, πνιγμός, πνιγμονή, αιμορραγία, τραύματα, αναφυλαξία, ηλεκτροπληξία, εγκαύματα κ.α.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να λύσουν τυχόν απορίες τους χάρη στην Ειρήνη Κοντοπού, νοσηλεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ανανηπτών και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και τον Ευστράτιο Καραλούδα, διασώστη του ΕΚΑΒ, βοηθό νοσηλευτικής και πιστοποιημένο εκπαιδευτή ανανηπτών.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για την παραχώρηση του προκατασκευασμένου οικίσκου-κοντέινερ, το οποίο τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία (Πλάτη-Τσάμια).