× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας ανακοίνωσε ο Βαρτζόπουλος

Με κινητοποίηση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου στην Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/5/2024

Κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας ανακοίνωσε ο Βαρτζόπουλος
' χρόνος ανάγνωσης

Την δημιουργία κέντρων ολοκληρωμένης φροντίδας για την υποστήριξη ατόμων με ψυχικά νοσήματα ανακοίνωσε από την Καλλονή της Λέσβου ο υφυπουργός Υγείας αρμόδιος για θέματα ψυχικής υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, κατά την διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου  και η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο κ. Βαρτζόπουλος είπε: «Είναι απολύτως σαφές πως  η νησιωτικότητα  της χώρας δημιουργεί μεγάλες ανάγκες και αποτελεί ουσιαστική πρόκληση για όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες της χώρας και κυρίως  για τις υπηρεσίες υγείας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει με κάθε θυσία όχι απλώς να εξυπηρετείται ο υφιστάμενος πληθυσμός στα νησιά μας αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την αύξηση αυτού του πληθυσμού,  ιδίως την παραμονή στα νησιά νέων γονέων οι οποίοι θα οικοδομήσουν μια ευδαίμονα ζωή. Για να γίνει αυτό φυσικά θα πρέπει το κράτος να είναι πανταχού παρόν. Στον τομέα της υγεία έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις. Νομίζω ότι με την αλλαγή που γίνεται στην δομή του ΕΣΥ. Αλλά και με την προσπάθεια που γίνεται να αυξηθούν ουσιαστικά οι χρηματοδοτικές παροχές προς το ΕΣΥ, οι τομείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους.

Για εμένα είναι εξίσου σημαντικό και ουσιαστικό να υπάρξει και πλήρης κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού στον τομέα της ψυχικής υγείας. Όσο κι αν αυτό δεν είναι απλό εμείς θα πρέπει να φροντίσουμε οι ανάγκες του πληθυσμού να καλύπτονται πλήρως και κυρίως οι ανάγκες των παιδιών και των εφήβων. Διότι, όπως είπαμε, στόχος μας είναι να μείνουν τα νέα ζευγάρια στα νησιά.

Εκτός από αυτά που παρέχονται από το ΕΣΥ, έχουμε την δυνατότητα και μέσω συνεργαζομένων φορέων, που χρηματοδοτούνται πλήρως από εμάς, όπως είναι η ΙΑΣΙΣ, που διοργανώνει την σημερινή ημερίδα, να παρέχουμε ουσιαστικές υπηρεσίες, μέσα από την λειτουργία κέντρων ημέρας. Σήμερα θα εξαγγείλω την δημιουργία μονάδων ολοκληρωμένης φροντίδας σε όλη την επικράτεια οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ εντός των επομένων μηνών, πράγμα που θα μας δώσει την δυνατότητα να δώσουμε ακόμη περισσότερες υπηρεσίες αυτού του χαρακτήρα στα νησιά».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Ζαχαρώ Ιωακείμ χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισαν τη σημασία της πρόληψης, της σωστής προσέγγισης και της αξιόπιστης ενημέρωσης και στάθηκαν φυσικά στην αναγκαιότητα εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής πρόσβασης σε ποιοτική φροντίδα ψυχικής υγείας, ευχαριστώντας θερμά τον Υφυπουργό για την τιμητική παρουσία του στην Ημερίδα.Εξειδικευμένα για το όλο ζήτημα, μίλησαν ο Στέφανος Αλεβίζος (Ψυχολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και η Μαρία Παλαιοπάνη (Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



Διαμαρτυρία από τους γιατρούς του ΕΣΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου.  Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν διπλασιασμό μισθών και προσωπικού στο ΕΣΥ, να σταματήσει η διάλυση – ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας όπως έγραφε το πανό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νοσοκομειακός γιατρός Δημήτρης Γιαννούτσος μιλώντας στην κάμερα του «Ν» σημείωσε πως η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου είναι αντίθετη με τις αντιεπιστημονικές και  κατασταλτικές απόψεις για την ψυχική υγεία του υφυπουργού. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προωθεί την διάλυση του ΕΣΥ  και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννούτσος, περιλαμβάνεται και η διάλυση όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης. «Οι προσφερόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας είναι πολύ κάτω από τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.  Χρειαζόμαστε ενίσχυση τόσο του νοσοκομείου όσο και των πρωτοβάθμιων δομών υγείας. Ενίσχυση χρειάζεται και ο τομέας της ψυχικής υγείας με ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς. Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου θα συνεχίσει τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους» κατέληξε ο κ. Γιαννούτσος.

Δείτε εδώ τα βίντεο με τις δηλώσεις από εκδήλωση και την κινητοποίηση:

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έλεγχος στο Τελωνείο Μυτιλήνης αποκάλυψε σφαίρες και λαθραία τσιγάρα

Στα χέρια των αρχών ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των παράνομων προϊόντων
Έλεγχος στο Τελωνείο Μυτιλήνης αποκάλυψε σφαίρες και λαθραία τσιγάρα
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψηφιακή πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αγορά εργασίας στον τουρισμό

Το ερευνητικό έργο «Skillscapes» παρακολουθεί τις τάσεις της τουριστικής αγοράς εργασίας και παρέχει εργαλεία για επιχειρήσεις, φορείς και εργαζομένους
Ψηφιακή πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αγορά εργασίας στον τουρισμό
ΥΓΕΙΑ

Προκηρύσσεται θέση παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Δήλωση της Ελένης Μακρή, διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας μετά το ρεπορτάζ του «Ν»
Προκηρύσσεται θέση παιδοψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μπλόκο στη μεταφορά πυρομαχικών από την Τουρκία στη Λέσβο

Σιωπηλοί απέναντι στους αστυνομικούς οι δυο Τούρκοι συλληφθέντες ενώ ερευνάται ο τελικός προορισμός των σφαιρών
Μπλόκο στη μεταφορά πυρομαχικών από την Τουρκία στη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ερχεται «κόφτης» για την είσοδο στο Νοσοκομείο

Εφ' όλης της ύλης στο «Ν» 99 fm, η Ζήνα Κακναβάτου, ταμίας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου και μέλος της ΔΗΠΑΚ (Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης
Ερχεται «κόφτης» για την είσοδο στο Νοσοκομείο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΣΕΙΣ

«Κεντέρεια» meeting στίβου με διεθνή βαθμολογία στη Μυτιλήνη

Αθλητές από πέντε χώρες, μέλη της Εθνικής ομάδας και live μετάδοση- Μιλήσαμε με τον Στέλιο Κοπάνου και τον Γιάννη Αποστόλου
«Κεντέρεια» meeting στίβου με διεθνή βαθμολογία στη Μυτιλήνη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χωρίς παιδοψυχιατρική κάλυψη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Γονείς παίρνουν δάνεια για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα
Χωρίς παιδοψυχιατρική κάλυψη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κυριακάτικη βόλτα στον κάμπο του Ιππείου

Ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού καλούν σε μια διαδρομή στη φύση και την τοπική παράδοση
Κυριακάτικη βόλτα στον κάμπο του Ιππείου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μήνυμα από τη Μυτιλήνη για τη Γάζα και τον Στόλο Αλληλεγγύης

Συμβολική διαμαρτυρία στην πλατεία Σαπφούς με αιχμές κατά του Ισραήλ και της στάσης Ελλάδας και Κύπρου
Μήνυμα από τη Μυτιλήνη για τη Γάζα και τον Στόλο Αλληλεγγύης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδι γνώσης στη Βόρεια Ελλάδα για το 15ο Δημοτικό Μυτιλήνης

Φύση, ιστορία, επιστήμη και ένα τηλεσκόπιο βραβείο σημάδεψαν την εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της ΣΤ’ τάξης
Ταξίδι γνώσης στη Βόρεια Ελλάδα για το 15ο Δημοτικό Μυτιλήνης
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στη Λέσβο το επόμενο κρίσιμο ραντεβού Ελλάδας και Τουρκίας για το μεταναστευτικό

Νέα συνάντηση Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής στο νησί τον Σεπτέμβριο μετά τη συμφωνία στο Τσεσμέ για συνέχιση της συνεργασίας
Στη Λέσβο το επόμενο κρίσιμο ραντεβού Ελλάδας και Τουρκίας για το μεταναστευτικό