× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2024

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024
' χρόνος ανάγνωσης

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) και ειδικότερα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία στα σχολεία», υλοποιεί τη δράση «Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024», πραγματοποιώντας τη Δευτέρα με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων και αθλητικών σωματείων της Δυτικής Λέσβου την τελετή έναρξης στο Δημοτικό Στάδιο Καλλονής «Κώστας Κεντέρης».
Η δράση αυτή που συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι στη Γαλλία, έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Σήμερα από τις 9 το πρωί στο «Κ. Κεντέρης» πραγματοποιήθηκε η έναρξη ουσιαστικά των εργασιών της Ολυμπιακής Εβδομάδας, που περιλάμβανε εισαγωγή και ενημέρωση για τους Αγώνες, απαγγελία του Ολυμπιακού ύμνου από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλλονής καθώς και συμβολική αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Στη συνέχεια με τη συμμετοχή Καθηγητών Φυσικής Αγωγής σχολείων και προπονητών από τα σωματεία «ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ Πολιχνίτου», «Ταε Κβο Ντο Λέσβου», «ΑΣ ΑΘΛΗΣΗ» (Ξιφασκία), «ΝΟΜ», «ΠΑΟ Πολιχνίτου» (Στίβος) και «ΑΟ Αρισβαίος» πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων συγκεκριμένα των: Στίβου, Ταε Κβο Ντο, Ξιφασκίας, Τένις και Πινγκ - Πονγκ και Κωπηλασίας. Οι μαθητές που συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση και παρακολούθησαν την παρουσίαση των αθλητών και την τελετή έναρξης ήταν από τα σχολεία Βατούσας, Χιδήρων, Δαφίων, του Γυμνασίου Καλλονής, του ΕΠΑΛ Καλλονής και του Μουσικού Σχολείου Καλλονής.
Την Τετάρτη 24 Απριλίου σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί στο «Κ. Κεντέρης» ξανά παρουσίαση πέντε Ολυμπιακών Αθλημάτων σε άλλα σχολεία της Δυτικής Λέσβου.
Η δράση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 26 Απριλίου με τη συμμετοχή δύο Ολυμπιονικών που θα φιλοξενήσει ο Δήμος και οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε σχολεία παρουσιάζοντας το άθλημα που διακρίνονται και φυσικά θα μιλήσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες αυτών. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα υπάρξει ενημέρωση για τις ακριβείς ώρες σε νέα ενημέρωση του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλέξανδρος Ροδίτης, χαιρετίζοντας την έναρξη της Ολυμπιακής εβδομάδας στη Δυτική Λέσβο ευχαρίστησε θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς, τους προπονητές, τα σωματεία, τους ανθρώπους του Δήμου, τους χορηγούς και τους εθελοντές που στηρίζουν την όλη δράση και τόνισε: «Η δράση αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία μας με σκοπό να μυήσει τα παιδιά στις αρχές και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων που φέτος θα διεξαχθούν στο Παρίσι τον προσεχή Ιούλιο. Στη δράση που διοργανώνουμε, θέλουμε να μάθουμε για τους Αγώνες αλλά και να ευχαριστηθούν οι μικροί μας φίλοι, να γνωρίσουν από κοντά τα Ολυμπιακά αθλήματα και παράλληλα να τους εξηγήσουμε και τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τη χώρα μας. Τι σημαίνουν οι 5 Ολυμπιακοί κύκλοι και τι η ολυμπιακή εκεχειρία. Σήμερα ξεκινήσαμε και η δράση συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή με ακόμα περισσότερα παιδιά μας αλλά και με τη συμμετοχή δύο Ολυμπιονικών που θα μας μιλήσουν για τις εμπειρίες τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά – με την Παλαιστίνη, με τη λευτεριά!»

Κάλεσμα Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου και Συνδικάτου Επισιτιστικών – Τουριστικών Επαγγελμάτων για τη συγκέντρωση της Κυριακής στην πλατεία Σαπφούς
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ασκηση φοιτητών από την Κίνα στα γεωλογικά μνημεία της Λέσβου

Εντυπωσιασμένοι από το Απολιθωμένο Δάσος, τα υπαίθρια πάρκα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σκακιστικά Βενιαμίνεια 2025

Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Αυγούστου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές του «Βοστανείου» για τον Αλ. Κουτσαντώνη

Ο πρόεδρος και Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης μιλά στο «Ν» για ελλείψεις, πιέσεις και το στοίχημα της στήριξης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Με τους λαούς που αντιστέκονται, ενάντια στους δολοφόνους»

Μαχητικό κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Λέσβου για συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Κυριακή 24 Αυγούστου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Simplicity»: Η απλότητα του πηλού, η μνήμη της Λέσβου

Ένα ντοκιμαντέρ που συνδέει παρελθόν και παρόν μέσα από την αγγειοπλαστική του Δημήτρη Κουβδή, στη μνήμη της Αγλαΐας Αρχοντίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδήλατο, τουρισμός και ανάπτυξη: Νέα σχέδια για τη Λέσβο

Συνάντηση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλληλέγγυο στη Χίο μετά τις πυρκαγιές

Από τις πρώτες ώρες της κρίσης το Πανεπιστήμιο φιλοξένησε πυροσβέστες, εθελοντές και πυρόπληκτους
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το έθιμο της τράτας στη Σκάλα Πολιχνίτου

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ποδηλατικός τουρισμός στη Λέσβο με διεθνείς συνεργασίες

Συνάντηση Μουτζούρη με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου – Στο επίκεντρο η ανάπτυξη συνεργειών με τουρκικούς συλλόγους και η προβολή του νησιού ως ποδηλατικού προορισμού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγκέντρωση στη Μύρινα για την Παλαιστίνη την Κυριακή

Συλλογικό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ