× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο τουρισμός ευεξίας, μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης για τη Λέσβο

Σημαντικές ανακοινώσεις και συμπεράσματα για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θερμαλισμού στο νησί μας, βγήκαν μέσα από την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ξενοδοχείο Mythical Coast

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/4/2024

Ο τουρισμός ευεξίας, μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης για τη Λέσβο

Με επιτυχία και σημαντικά συμπεράσματα για την προστιθέμενη αξία που δίνει στον τόπο μας, τη Λέσβο, η ύπαρξη των πέντε αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου στο ξενοδοχείο Mythical Coast, η ημερίδα για τον ιαματικό τουρισμό που συνδιοργάνωσαν σημαντικοί επιστημονικοί φορείς της χώρας. Η ημερίδα διοργανώθηκε  από το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας (Elitour) σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών ενώ τελούσε  υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στη σημαντική αυτή επιστημονική συνάντηση συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες και παράγοντες του Τουρισμού της Υγείας και Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οι οποίοι ένωσαν τις γνώσεις τους στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας για την προώθηση του ιαματικού τουρισμού.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Elitour Δρ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που γίνεται σε όλη τη χώρα και στη Λέσβο ειδικότερα για την αξιοποίηση και ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων των ιαματικών πηγών σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάπτυξης του τουρισμού ευεξίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης,ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Παναγιώτης Ζαφειρίου,  ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου  Αφροδίτη Βατή, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέντζας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος της Ιπποκράτειου Ακαδημίας Ιατρικής Κώστας Κουσκούκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας αναπαραγωγικής ιατρικής  Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο πρόεδρος του ομίλου Optimum Target και διαχειριστής των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου Θεόδωρος Κούσκος και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, πρεσβευτής ελληνικού τουρισμού Αντώνης Πολυδώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Συνδιευθύνων Σύμβουλος της ELPEN SA.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγινε ειδική αναφορά στις πέντε αναγνωρισμένες πηγές της Λέσβου οι οποίες όπως αναφέρθηκε από τους ομιλητές σε ένα πλάνο πλήρους αξιοποίησης μπορούν να μετατρέψουν το νησί σε ιαματικό πάρκο ευεξίας το οποίο μπορεί να αλλάξει τα οικονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα ιστορικά στοιχεία εξέλιξης και ιατρικών ερευνών για τις ευεργετικές ιδιότητες της λουτροθεραπείας, η οποία όπως τόνισαν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της συνολικής ανθρώπινης υγείας. Μάλιστα έγινε αναφορά και στις ευκαιρίες χρηματοδότησης που υπάρχουν μέσα από Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρθηκαν η προσπάθεια που γίνεται από τον Λέσβιο επιχειρηματία Θεόδωρο Κούσκο ο οποίος ετοιμάζεται άμεσα να θέσει σε πλήρη λειτουργία τις ιαματικές πηγές Πολιχνίτου που διαχειρίζεται.

Ο ίδιος στην τοποθέτησή του, μίλησε για την υπεραξία που μπορεί να δώσει στον τόπο μας, ο τουρισμός ευεξίας μέσα από κατάλληλες ενέργειες και δραστηριότητες. Αναφερόμενος στις πηγές του Πολιχνίτου σημείωσε ότι πήρε επιτέλους την πολυπόθητη πιστοποίηση επομένως άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία τους και πρόσθεσε πως έλαβε πιστοποιητικό ISO και για τις εγκαταστάσεις θαλασσοθεραπείας στο ξενοδοχείο Mythical Coast.

«Οραματιζόμαστε να στήσουμε στο Βόρειο Αιγαίο, με έδρα την Μυτιλήνη ένα ινστιτούτο, μακροζωίας, αντιγήρανσης και ευεξίας, στα πρότυπα του Ινστιτούτου της Μαστίχας στη Χίο. Σύντομα θα ανακοινώσουμε στο πλαίσιο αυτό τις συνεργασίες που έχουμε ξεκινήσει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τους άλλους φορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορά και στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Λουτρόπολης Θερμής και του ιστορικού ξενοδοχείου Σάρλιτζα έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας να υλοποιήσει το έργο μέσα σε ένα πολύπλοκο γραφειοκρατικό πλαίσιο επιτροπών οι οποίες καθυστέρησαν σημαντικά τις εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση ο Κώστας Μουτζούρης, ανακοίνωσε το άνοιγμα των προσφορών για την επισκευή των Λουτρών της Θερμής, όπου κατέθεσαν πρόταση έξι εργοληπτικές εταιρείες καθώς και στην συνολική αξιοποίηση του Σάρλιτζα όπου ήδη υπάρχουν δύο επιχειρηματικά σχέδια στο τραπέζι της Περιφέρειας από σημαντικούς Έλληνες και ξένους επενδυτές. Μάλιστα η μία εκ των προτάσεων προέρχεται από επιχειρηματικό σχήμα που συμμετέχει ο Θεόδωρος Κούσκος.

Δείτε ολόκληρη την ημερίδα στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στη Λέσβο

6.000 ευρώ η λεία των δυο γυναικών που συμμετείχαν στην απάτη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

18χρονος ο φερόμενος δράστης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα