× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρον άρον αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αλλιώς ήρθαν, κι αλλιώς… έφυγαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2020

Αρον άρον αναχώρησαν τα ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης
' χρόνος ανάγνωσης

Αναχώρησαν στις 9 το πρωί οι κλούβες και οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης. Είναι οι διμοιρίες που έφτασαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με την έλευσή τους- επιχείρηση υπεράσπισης της επιταγμένης Καράβας και της δημιουργίας νέας δομής προσφύγων και μεταναστών.

Οι διμοιρίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο Νήσος Ρόδος το οποίο πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο αντί για το κανονικό που θα ξεκινούσε πολλές ώρες αργότερα, μόνο και μόνο για να μεταφέρει τους άνδρες των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αναχώρησε δε ήταν και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης για να πιστοποιήσει… ιδίοις όμμασι ότι φεύγουν.

Πάντως όσοι βρέθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας στο λιμάνι ή παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση του «Ν», θα θυμούνται ότι με άλλο… αέρα αποβιβάστηκαν από το «Εξπρές Πήγασος» και με άλλο αέρα μπήκαν στο «Νήσος Ρόδος»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς

«Η δεύτερη μεγάλη νίκη του λεσβιακού λαού, μετά τη χθεσινή αποχώρησή τους από Διαβολόρεμα και Καράβα, είναι γεγονός» σχολίασε ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς που ανήρτησε και σχετική φωτογραφία με την παράταξη προς επιβίβαση στο πλοίο των ΜΑΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διέταξε τη "θεαματική" απόβαση και ισοπέδωση των Λέσβιων.

Πόνταρε στην στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, ξεχνώντας ότι οι ντόπιοι ξέρουν σπιθαμή προς σπιθαμή τα χώματα που τους μεγάλωσαν.

Προσέκρουσε λοιπόν σε ένα αδιάσπαστο ανθρώπινο τείχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρωτοφανούς όξυνσης που δημιούργησε η κυβέρνηση στη Λέσβο, χθες υπήρξαν και καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να είχαν συμβεί και για τις οποίες λυπούμαστε. Εύχομαι οι 43 τραυματίες αστυνομικοί να αναρρώσουν γρήγορα και ομαλά. Έπεσαν θύματα των επιλογών των πολιτικών τους προϊσταμένων, που αυτή τη στιγμή, αν είχαν ίχνος τσίπας, θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Οι δικοί μας τραυματίες είναι όλοι εκτός κινδύνου. Αναρωτιέμαι, όμως, -μάλλον άδικα- αν γι αυτούς ή για τα καμμένα δέντρα από τα χημικά ή για τα σπασμένα αυτοκίνητα των ντόπιων θα υπάρξει έστω κάποια δημόσια συγγνώμη από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι Λέσβιοι παραμένουμε σε εγρήγορση. Η αντιπαράθεσή μας με τους αυταρχικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς θα είναι κούρσα αντοχής. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μαζική αποσυμφόρηση προς την ενδοχώρα, ώστε να εξομαλυνθεί η ζωή των ντόπιων, αλλά και οι πρόσφυγες να ζήσουν ανθρώπινα σε μικρότερες δομές. Και φυσικά δεν αποδεχόμαστε καμία νέα δομή πουθενά στη Λέσβο, γιατί θα πολλαπλασιάσει και θα μονιμοποιήσει τα προβλήματα. Η Λέσβος δεν θα γίνει ούτε φυλακή, ούτε τόπος απομόνωσης εξαθλιωμένων ανθρώπινων ψυχών.» κατέληξε ο κ. Μπουρνούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επικίνδυνες συνθήκες για πυρκαγιά στη Λέσβο

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδιασμό με τους θυελλώδεις ανέμους προκαλούν ανησυχία
ΧΩΡΙΑ

Γιορτη χταποδιού και θάλασσας στο Πέραμα της Γέρας

Την Κυριακή 10 Αυγούστου το αγαπημένο θαλασσινό χωριό της Λέσβου βάζει τα γιορτινά του και κερνάει εκλεκτούς μεζέδες
ΧΩΡΙΑ

Ολοκληρώνεται ο δρόμος που περίμεναν χρόνια!

Σε τροχιά ολοκλήρωσης ο δρόμος Νάπης – Πελόπης με καθημερινή επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Χρυσόστομου Χατζηκυριαζή – Σε εξέλιξη μεγάλα οδικά έργα από την Περιφέρεια σε όλη τη Λέσβο
ΑΤΖΕΝΤΑ

45 χρόνια γιορτή του ούζου στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Αυγούστου
ΧΩΡΙΑ

Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ στη Λέσβο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης προειδοποιεί για επικίνδυνες καιρικές συνθήκες την Παρασκευή 8 Αυγούστου – Απαγορεύεται η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής
ΧΩΡΙΑ

«Δεν διψάμε από τύχη – διψάμε από αδιαφορία»

Σε σκληρή ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα για το Νερό στον Πολιχνίτο απαιτεί μόνιμες λύσεις τώρα – Όχι άλλα «μπαλώματα», όχι άλλες σκιές!
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σημαντική καινοτομία στη στάθμευση στο λιμάνι Μυτιλήνης

Σε λειτουργία από σήμερα νέο μηχάνημα πληρωμής με κάρτα και απόδειξη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωρούν τα έργα για το Κολυμβητήριο στα Θέρμα

Ξεκινούν οι πρώτες σκυροδετήσεις –Στο εργοτάξιο σχεδόν καθημερινά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μυτιλήνη by night… με ποδήλατο!

Βραδινή ποδηλατάδα με φόντο τα φώτα της πόλης -Μια αξέχαστη διαδρομή από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου με πρωταγωνιστές τα κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Καλοδεχούμενοι οι σφαγείς; Όχι στον τόπο μας!»

Διαδήλωση την Κυριακή 10/8 στη Μυτιλήνη ενάντια στη φιλοξενία Ισραηλινών στρατιωτών σε ελληνικά νησιά – Στο δρόμο η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και άλλες συλλογικότητες
ΑΤΖΕΝΤΑ

Λουτραγιώτικο Αντάμωμα 2025

Στη μνήμη του Μιχάλη Μαυρομμάτη, το χωριό Λουτρά ενώνεται ξανά σε μια ζωντανή γιορτή με μουσική, χορό και τοπικές γεύσεις
ΧΩΡΙΑ

Εργασίες στα ΚΕΠ Γέρας και Ευεργέτουλα

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και στο Δημοτικό Σχολείου στο Ίππειος
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ