× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης

Νέα κινητοποίηση από τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικούς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/4/2024

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης

Μία ακόμη παράσταση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση πραγματοποίησαν δάσκαλοι και καθηγητές  της Λέσβου μαζί με τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. «Κόκκινο πανί»  για τους εκπαιδευτικούς αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που απειλεί με αντικατάσταση όσα στελέχη της εκπαίδευσης, διευθυντές και διευθύντριες σχολείων, καθώς και προϊστάμενες και προϊστάμενους, δήθεν παρακωλύουν ή αρνούνται την αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος για τους εκπαιδευτικούς σηματοδοτεί την κατάργηση του δικαιώματος τους στην απεργία. Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Καλαμιδιώτου απευθυνόμενη στην προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αικατερίνη Στρατάκη τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί ζητούν ένα ουσιαστικό διάλογο με επιστημονικά και παιδαγωγικά στοιχεία, γιατί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών είναι οι μαθητές. Τόνισε πως η Διδασκαλική Ομοσπονδία με απόφαση της ζητά αξιολόγηση με ανατροφοδοτικό και βελτιωτικό χαρακτήρα. Επίσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβληματικό. Τόνισε πως η ευθύνη της έλλειψης διαλόγου είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και όχι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου Γιάννης Συκάς, απευθυνόμενος στην κ. Στρατάκη υπογράμμισε: «Μακάρι το πρόβλημα της παιδείας να ήταν η αξιολόγηση». Κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πως με την πολιτική που ακολουθεί φέρνει τους εκπαιδευτικούς αντιμέτωπους με το υπουργείο. Μίλησε για την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για να γίνει πολύ καλύτερη δουλειά από τους εκπαιδευτικούς, για την ανάγκη να καλύπτονται όλες οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς, για την ανάγκη αύξησης των μισθών των εκπαιδευτικών, για την μεταφορά εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν τα κενά, την ανάγκη μείωσης των ωρών εργασίας, την ανάγκη βελτίωσης των σχολικών κτηρίων και πρόσθεσε «δεν νομίζω πως υπάρχει συνάδελφος που επειδή θα αξιολογηθεί θα προσφέρει περισσότερα στην δουλειά του».  

Η μόνιμη ενασχόληση με το ζήτημα της αξιολόγησης, κατά την άποψη του κ. Συκά, στόχο έχει να εκτρέψει την προσοχή της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και να φέρει σε αντιπαράθεση τους εκπαιδευτικούς με την κοινωνία.  Σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν συνεργασία με το υπουργείο και τους γονείς στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έθεσε. Τέλος είπε πως είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί το υπουργείο να επιβάλει την διαδικασία αξιολόγησης και πρόσθεσε πως πρέπει να συζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ την αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γραμματέας του ΣΕΠΕ Κωνσταντίνος Καρατόλιος σημείωσε πως ο κ. Πιερακάκης συνεχίζει την πολιτική της κ. Κεραμέως στο ζήτημα της αξιολόγησης, ακολούθως κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων και τόνισε πως θα πρέπει να αποσυρθεί η επίμαχη εγκύκλιος που αφορά τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και να μην υπάρξει καμία ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.  Ο αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάμπρος Βενετής υπογράμμισε πως η συνδικαλιστική δράση είναι δικαίωμα που δεν μπορεί να ανατραπεί. Επίσης χαρακτήρισε την προωθούμενη διαδικασία αξιολόγησης ένα θέατρο που στόχο έχει να κρύψει τις πραγματικές παθογένειες της εκπαίδευσης.  

Η αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ Σοφία Καζαμία υπογράμμισε πως προωθείται η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες καθώς μετά τα Πανεπιστήμια έρχεται η σειρά των  νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων. Επίσης τόνισε πως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τις υποδομές των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.  Ο συνδικαλιστής Αριστείδης Σγατζός σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να επιβάλει την αξιολόγηση με την συναίνεση των εκπαιδευτικών γι’ αυτό ακολουθείται όλη αυτή η διαδικασία με τις απειλές ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αντιδράσεων στο μέτρο.

Ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Λέσβου Κώστας Ντουράκης σημείωσε πως οι εκπαιδευτικοί και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δύο πόλοι αντίθετοι και πρόσθεσε πως οι εκπαιδευτικοί είναι αντίθετοι με την κατηγοριοποίηση των μαθητών, των σχολείων και των εκπαιδευτικών ενώ το υπουργείο θέλει να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η προϊστάμενη της υπηρεσίας κ. Αικατερίνη Στρατάκη αφού άκουσε τους συνδικαλιστές σημείωσε πως είναι ανάγκη να υπάρξει διάλογος μεταξύ του υπουργείου και των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου και η ίδια από την θέση της θα μεταβιβάσει τα όσα άκουσε στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης δήλωσε πως είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την ΕΛΜΕ Λέσβου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για να αντιμετωπισθούν ζητήματα δυσλειτουργίας στα σχολεία της Λέσβου. Ακόμη ανέφερε πως είναι προτεραιότητα της να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το βίντεο από την παράσταση διαμαρτυρίας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Προγραμματική συμφωνία για την υγειονομική κάλυψη των αιτούντων άσυλο

Το υπουργείο Μετανάστευσης και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης συμφώνησαν στην υλοποίηση του προγράμματος «Ιπποκράτης»
ΥΓΕΙΑ

Δεν πληρώνουν δεδουλευμένες εφημερίες στους νοσοκομειακούς γιατρούς του Αιγαίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λέσβου με ανακοίνωση του καταγγέλλει την κυβερνητική επιλογή τονίζοντας «υγειονομικοί των νοσοκομείων μας, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνον ύβρεις, ειρωνείες και περικοπές των αμοιβών τους»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαία στην Πέτρα και στο Σίγρι

Τραυματίστηκαν οι οδηγοί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΒΛΙΟ

H Μαρία Κομνηνάκα… βιβλιοπώλισσα για δύο ώρες

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ συμμετείχε στη δράση του Book and Art στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο εκδηλώσεων των μικρών βιβλιοπωλείων της Ελλάδας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων στη Λέσβο

Σύνοδος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την στρατηγική ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Βουδαπέστη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Επίκεντρο της επίσκεψης οι νέες τεχνολογίες και η πολιτιστική κληρονομιά
ΘΕΑΤΡΟ

Η ιστορία της Φιλιώς από το Αϊβαλί σε παράσταση στην Αρίσβη

Σε ένα θεατρικό έργο με πρωταγωνιστές τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ευχές Μουτζούρη εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων

«Η στιγμή για μια σημαντική “μάχη” της ζωής σας έφτασε»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Σικελία το ΕΠΑΛ Καλλονής

Επιμόρφωση μαθητών και εκπαιδευτικών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ξανασυνδέουν το ρεύμα στο ζευγάρι συνταξιούχων στο Λισβόρι

Εφερε άμεσα λύση η κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και η συνεννόηση με τη διευθύντρια της ΔΕΗ στη Λέσβο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σοβαρό τροχαίο στη Σουράδα Μυτιλήνης

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε νησίδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Έκοψαν το ρεύμα σε ζευγάρι συνταξιούχων στο Λισβόρι

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 29 Μάη, στις 9 το πρωί, στα γραφεία της ΔΕΗ στη Μυτιλήνη