× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η τουριστική ανάπτυξη Λέσβου και Χίου είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια»

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου Γιάννης Καλτάκης μιλά για τη νέα σεζόν που ξεκινά τους στόχους, τις προκλήσεις και τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής των 700.000 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024

«Η τουριστική ανάπτυξη Λέσβου και Χίου είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια»
' χρόνος ανάγνωσης

Αποφασισμένος να στηρίξει την τουριστική ανάπτυξης της Λέσβου και της Χίου, εμφανίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου Γιάννης Καλτάκης ο οποίος βρίσκεται στη Μυτιλήνη τις τελευταίες ημέρες και παραχώρησε συνέντευξη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

Ο κ. Καλτάκης στη συνέντευξή του σημείωσε μεταξύ άλλων πως ανέλαβε τη θέση αυτή μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη και παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό, εντούτοις ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων με τους επαγγελματίες και τους αυτοδιοικητικούς όλων των νησιών για να ακούσει τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορεί να κατάγομαι από τη Σάμο, σημείωσε ο κ. Καλτάκης, όμως είμαι αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού για όλο το Βόρειο Αιγαίο και μάλιστα δηλώνω υπεύθυνα και ας ενοχλεί αυτό τους συμπατριώτες μου τους Σαμιώτες, ότι τα νησιά που χρειάζεται να στηριχθούν ιδιαίτερα είναι η Χίος και η Λέσβος».

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού μία εβδομάδα το μήνα θα ταξιδεύει σε διαφορετικό νησί της Περιφέρειας προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού  να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 700.000 ευρώ για την τουριστική προβολή των νησιών μας. Είναι χρήματα των κατοίκων των νησιών μας και η διαχείριση θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να έχουμε απτά και χειροπιαστά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση το ποσό αυτό είναι εφταπλάσιο από εκείνο που είχε διαθέσει η περιφερειακή αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου».

Αναφερόμενος στις δράσεις προβολής που σχεδιάζονται σημείωσε μεταξύ άλλων ότι περιλαμβάνονται οι εκθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις καθώς και διαφήμιση σε αεροπορικές εταιρείες. Όπως είπε ήδη έχει έρθει σε επαφή με την Jet2, την Aegean και τις επόμενες ημέρες με την  Sky Express. «Ειδικά με την Aegean, Sky Express στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το οποίο είναι πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματιών του τουρισμού».

Σχολιάζοντας την αύξηση της κίνησης από  την  αγορά της Τουρκίας ο κ. Καλτάκης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά ωστόσο πρόσθεσε δεν μπορούμε να επενδύουμε μόνο στην τουρκική αγορά. «Κοιτάζουμε κυρίως προς την Ευρώπη, επειδή γνωρίζουμε ότι οι αγορές αυτές έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Η Τουρκία είναι μεν μια πολύ δυναμική αγορά, ωστόσο η ηγεσία της χώρας δεν έχει πολιτική σταθερότητα, επομένως καταβάλουμε προσπάθεια για την προσέλκυση τουριστών όμως δεν επικεντρώνουμε εκεί τις δυνάμεις μας».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Στο δρόμο ενάντια στον φασισμό

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Εφετείο Αθηνών από τον Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακή κατάθεση του Ξυλούρη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειρωνείες και θλιβερές εικόνες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
ΚΟΣΜΟΣ

Οι διαδηλώσεις έριξαν την κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Η παραίτηση έρχεται λίγο πριν η Βουλγαρία ενταχθεί στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου
ΕΛΛΑΔΑ

«Θα σου στρίψω το λαρύγγι»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει πως την απείλησε ο Γιώργος Ξυλούρης «Φραπές»
ΕΛΛΑΔΑ

Οι κρεοπώλες στο πλευρό των αγροτών

Καθολικό κλείσιμο των κρεοπωλείων την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου - ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν λόγω εορταστικού ωραρίου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επίθεση σε βάρος του Κοινωνικού Χώρου «Αντίβαρο» στη Χίο

«Στη Χίο δεν χωράνε οι νοσταλγοί του ναζισμού»
ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα του «Φραπέ»!

Καταθέτει σήμερα ο Γιώργος Ξυλούρης ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός στο Μαξίμου από τα αγροτικά μπλόκα

Να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες το αργότερο εντός της ερχόμενης εβδομάδας επιδιώκει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΕΛΛΑΔΑ

Αγριο κράξιμο σε Τσιάρα από τους βουλευτές της Ν.Δ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στους βουλευτές της ΝΔ για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μέλι από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο μεγάλο φεστιβάλ της Αθήνας

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας με δεκάδες επιχειρήσεις και βραβεύσεις παραγωγών που ανέδειξαν την αξία της νησιωτικής μελισσοκομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα πρώτη στην έμμεση φορολογία

Τα νοικοκυριά πληρώνουν ακριβά ΦΠΑ και ειδικούς φόρους ενώ το κράτος αυξάνει τα έσοδά του -Δείτε τι αναφέρει η έκθεση του ΟΟΣΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πιο κοντά από ποτέ η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Μυτιλήνη‑Βόλος

Ήδη μία ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά για τη γραμμή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ