× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η τουριστική ανάπτυξη Λέσβου και Χίου είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια»

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου Γιάννης Καλτάκης μιλά για τη νέα σεζόν που ξεκινά τους στόχους, τις προκλήσεις και τον σχεδιασμό της τουριστικής προβολής των 700.000 ευρώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2024

«Η τουριστική ανάπτυξη Λέσβου και Χίου είναι προτεραιότητα για την Περιφέρεια»

Αποφασισμένος να στηρίξει την τουριστική ανάπτυξης της Λέσβου και της Χίου, εμφανίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου Γιάννης Καλτάκης ο οποίος βρίσκεται στη Μυτιλήνη τις τελευταίες ημέρες και παραχώρησε συνέντευξη στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Καλτάκης στη συνέντευξή του σημείωσε μεταξύ άλλων πως ανέλαβε τη θέση αυτή μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη και παρά το γεγονός ότι δεν έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό, εντούτοις ξεκίνησε κύκλο συναντήσεων με τους επαγγελματίες και τους αυτοδιοικητικούς όλων των νησιών για να ακούσει τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

«Μπορεί να κατάγομαι από τη Σάμο, σημείωσε ο κ. Καλτάκης, όμως είμαι αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού για όλο το Βόρειο Αιγαίο και μάλιστα δηλώνω υπεύθυνα και ας ενοχλεί αυτό τους συμπατριώτες μου τους Σαμιώτες, ότι τα νησιά που χρειάζεται να στηριχθούν ιδιαίτερα είναι η Χίος και η Λέσβος».

Όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού μία εβδομάδα το μήνα θα ταξιδεύει σε διαφορετικό νησί της Περιφέρειας προκειμένου να έχει συναντήσεις με τους φορείς του τουρισμού  να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα αιτήματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε στη διάθεσή μας περίπου 700.000 ευρώ για την τουριστική προβολή των νησιών μας. Είναι χρήματα των κατοίκων των νησιών μας και η διαχείριση θα γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να έχουμε απτά και χειροπιαστά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση το ποσό αυτό είναι εφταπλάσιο από εκείνο που είχε διαθέσει η περιφερειακή αρχή της Χριστιάνας Καλογήρου».

Αναφερόμενος στις δράσεις προβολής που σχεδιάζονται σημείωσε μεταξύ άλλων ότι περιλαμβάνονται οι εκθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις καθώς και διαφήμιση σε αεροπορικές εταιρείες. Όπως είπε ήδη έχει έρθει σε επαφή με την Jet2, την Aegean και τις επόμενες ημέρες με την  Sky Express. «Ειδικά με την Aegean, Sky Express στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το οποίο είναι πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών και των επαγγελματιών του τουρισμού».

Σχολιάζοντας την αύξηση της κίνησης από  την  αγορά της Τουρκίας ο κ. Καλτάκης μεταξύ άλλων σημείωσε ότι τα μηνύματα είναι πολύ θετικά ωστόσο πρόσθεσε δεν μπορούμε να επενδύουμε μόνο στην τουρκική αγορά. «Κοιτάζουμε κυρίως προς την Ευρώπη, επειδή γνωρίζουμε ότι οι αγορές αυτές έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Η Τουρκία είναι μεν μια πολύ δυναμική αγορά, ωστόσο η ηγεσία της χώρας δεν έχει πολιτική σταθερότητα, επομένως καταβάλουμε προσπάθεια για την προσέλκυση τουριστών όμως δεν επικεντρώνουμε εκεί τις δυνάμεις μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία