× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πώς μοναχοί έκαναν σταυρούς και εικόνες να δακρύζουν

Αποκαλυπτικό βίντεο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2024

Πώς μοναχοί έκαναν σταυρούς και εικόνες να δακρύζουν
' χρόνος ανάγνωσης

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τη Μονή Οσίου Αββακούμ στην Εκκλησία της Κύπρου στο χωριό Φτερικούδι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα οι νέες αποκαλύψεις «καίνε» και τον ηγούμενο της Μονής, ο οποίος εμφανίζεται να συνεργάζεται με τον έναν εκ των δύο μοναχών – τους βασικούς κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση – για την παρασκευή μύρου και την χρήση του (εν προκειμένω) σε σταυρό ή σε εικόνες ώστε να εξαπατήσουν τους πιστούς πως δήθεν είναι «θαυματουργές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Συγκεκριμένα, στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της μονής Οσίου Αββακούμ, το οποίο δημοσιεύει ο Πολίτης της Κύπρου, φαίνεται ο ηγούμενος της μονής, Νεκτάριος, και ο μοναχός Αββακούμ να προετοιμάζουν το υγρό και να βυθίζουν τον σταυρό μέσα σε αυτό ώστε να αναβλύζει μύρο.

Ο μοναχός Αββακούμ εμφανίζεται να κρατά το δοχείο με το κοκτέιλ που έχουν ετοιμάσει, ενώ ο Νεκτάριος του δίνει οδηγίες για να βάλει αρκετό «μύρο» μέχρι να «κολυμπώσει». Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι απατεώνες της Μονής χρησιμοποιούσαν και μηχανισμό, ο οποίος διοχέτευε μύρο σε εικόνες για να τις κάνει να δακρύζουν. Το συγκεκριμένο βίντεο είναι μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τα όσα καταγράφηκαν στη μονή στο Φτερικούδι και πρόκειται για υλικό το οποίο παραδόθηκε στην Αστυνομία και στην Ιερά Σύνοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται πως την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδη, λόγω των «θαυματουργών» εικόνων, επισκέπτονταν χιλιάδες πιστοί, αλλά και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Τη δε εποπτεία της Μονής είχε Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας.

Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε αφορά τόσο οικονομικές απάτες, όσο και σεξουαλικές περιπτύξεις μοναχών. Από τις έρευνες εντοπίστηκε χρηματικό ποσό 800.000 ευρώ, αλλά και δύο διαμερίσματα ένα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν στους δύο μοναχούς του μοναστηρίου, οι οποίοι είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Οι δύο μοναχοί, όπως αποκαλύφθηκε σε συνεργασία με τον ηγούμενο, φέρονται να παραπλανούσαν τους πιστούς με διάφορες μεθόδους, παρουσιάζοντας «θαυματουργές» εικόνες που δάκρυζαν ή έσταζαν μύρο. Αυτές προσέλκυαν όλο και περισσότερο κόσμο και αυτοί αποκόμιζαν τεράστια ποσά για ίδιον όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό όμως που «έκαψε» τους δύο μοναχούς δεν ήταν οι απάτες, αλλά η αποκάλυψη των μεταξύ τους ερωτικών περιπτύξεων, οι οποίες μάλιστα είχαν καταγραφεί από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι στο μοναστήρι. Ήταν τέτοια η πεποίθησή τους πως ελέγχουν τα πάντα που δεν έμπαιναν καν στον κόπο να τις κλείσουν με αποτέλεσμα οι συνευρέσεις αλλά και οι απάτες τους να αποθηκευτούν σε βίντεο.

Όταν το όσα συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες - και μπροστά στις κάμερες – άρχισαν να συζητούνται, τότε ο υπεύθυνος για τη Μονή Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας αποφάσισε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική έφοδο. Το υλικό από τις κάμερες έπεσε στα χέρια του και το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε.

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώτος σοσιαλιστής και ο νεότερος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των ΗΠΑ

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Χρηματοδότηση 575.000 ευρώ για το Γυμνάσιο Μύρινας

Εξασφάλισε ο Δήμος Λήμνου από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Μυτιλήνη παρουσιάστηκαν τα Πολιτιστικά Masterplans για το Βόρειο Αιγαίο

Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε έρευνα που υλοποίησαν ομάδες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρης Σκλήκας

Tριγμοί στην Κυβέρνηση μετά τον σάλο
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα

Ένας σύγχρονος θεσμός που συνδυάζει παραγωγή, εκπαίδευση και τουρισμό. Δείτε εδώ τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αδειοδότησης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βλάβη στο Super Star που εκτελεί το δρομολόγιο Λήμνο ‑ Αη Στράτη ‑ Λαύριο

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, αναμένεται να επιβληθεί προσωρινή απαγόρευση απόπλου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκτός λίστας προς το παρόν το Βόρειο Αιγαίο για τα λουκέτα των ΕΛΤΑ

Δείτε τα καταστήματα που κλείνουν από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου σε όλη την Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 28 Νοέμβρη η επιστροφή ενοικίου και το επίδομα των 250 ευρώ

Δεν απαιτούνται αιτήσεις σε πλατφόρμα η πίστωση γίνεται απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων
ΕΛΛΑΔΑ

Φρούριο τα Βορίζια Ηρακλείου στην Κρήτη. Πόρτα πόρτα οι έρευνες για τους ενόχους

Η αστυνομία εκτιμά ότι τουλάχιστον τρεις από τους εμπλεκόμενους βρίσκονται ακόμη σε διαφυγή στα υψώματα του Ψηλορείτη ή ενδέχεται να έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο σε γειτονικούς οικισμούς
ΕΛΛΑΔΑ

Bεντέτα δύο οικογενειών αιματοκύλησε χωριό στην Κρήτη

διαμάχη ανάμεσα στις οικογένειες Καργάκη και Φραγκιαδάκη με επίκεντρο βοσκοτόπια στην Κρήτη οδήγησε στην αιματηρή επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Αιματοκύλισμα στα Βορίζια Ηρακλείου με νεκρούς και τραυματίες

Ασύλληπτες σκηνές βίας μετά τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε υπό κατασκευή σπίτι
ΕΛΛΑΔΑ

Διψήφιες αυξήσεις στο ρεύμα από τον Νοέμβριο

Τα νοικοκυριά αντιμέτωπα με νέο κύμα ακρίβειας ενώ οι πάροχοι δεν απορροφούν πλέον τις ανατιμήσεις