× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Γεννημένη Γυναίκα»

Εκδήλωση του Γενικού Λυκείου Μούδρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/3/2024

«Γεννημένη Γυναίκα»

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου τίμησε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, με ιδιαίτερο σεβασμό την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση «Γεννημένη Γυναίκα» που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λήμνου και το ΚΕΠ Υγείας Λήμνου ήταν αφιερωμένη σε κάθε ρόλο και έκφανση της γυναίκας όλων των εποχών.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και την ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος κάνοντας σύντομη αναφορά στη σημασία του ρόλου της γυναίκας σε όλες τις πτυχές της ζωής.Κεντρική ομιλήτρια η Δήμαρχος Λήμνου, κ. Γεώργα Ελεονώρα, που αναφέρθηκε στην πολισχιδή προσωπικότητα της γυναίκας και στις δυνάμεις που διαθέτει για δημιουργικότητα σε κάθε τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με εισηγήσεις τους η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λήμνου, κ. Μπούρδου Αργώ για την έμφυλη βία και τα αόρατα σημάδια κακοποίησης και η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του ΚΕΠ Υγείας Λήμνου, κ. Καραγιαννάκη Ελένη που αναφέρθηκε στην υγεία, την πρόληψη, τη σημασία της συμμετοχής των γυναικών σε αποφάσεις υγείας, καθώς και στον καίριο ρόλο της αλλαγής συμπεριφοράς στην υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Επίσημη προσκεκλημένη  που έδωσε κυριολεκτικά μαθήματα ζωής για την αγωνιστικότητα και τη γυναικεία δύναμη στη μάχη απέναντι στον καρκίνο η κ. Εύη Λάμπρου, μαχήτρια η ίδια και νικήτρια αυτής της μάχης. Στην κ. Εύη Λάμπρου πήρε συνέντευξη η μαθήτρια Βελβέ Ελπίδα. Η δράση πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της Σχολικής Νοσηλέυτριας του ΓΕ.Λ. Μούδρου. Κ. Καραμπέτσου Παναγιώτας.

Επίσης, με εισήγησή της συμμετείχε η κ. Αθηνά Καβαλέρη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μούδρου, που μίλησε για τον πολυσχιδή ρόλο της μητέρας, συζύγου εργαζόμενης και για τη σημασία της εσωτερικής δύναμης και αγωνιστικότητας της γυναίκας.Διαδικτυακή παρέμβαση για τη στήριξη της γυναίκας από την Unesco έκανε η Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Συνεργαζομένων Σχολείων της Unesco, κ. Βέρα Δηλάρη, όπως επίσης, χαιρετισμό και σύντομη παρέμβαση έκανε η βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης, κ. Ράνια Θρασκιά. Βιντεοσκοπημένα μηνύματα με τα οποία χαιρέτιζαν την εκδήλωσή μας και τοποθετούνταν για τη στάση και τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών απέστειλαν και οι ευρωβουλευτές, κκ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Έλενα Κουντουρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου αναφέρθηκαν σε πολλές πτυχές της γυναικείας προσωπικότητες.Παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις:
«Η γυναίκα στην Ορθόδοξη Πίστη» με τον συντονισμό της Θεολόγου του ΓΕ.Λ. Μούδρου, κ. Αυγολούπη Μαρίας. Την εισήγηση παρουσίασαν οι μαθήτριες Λασκάρογλου Βασιλική και Κεχαΐδου Ξανθίππη.
«Οι γυναίκες στην Πολιτική» με τον συντονισμό της φιλολόγου και Διευθύντριας του σχολείου, κ. Παπαπαναγιώτου Μαρίας. Στην παρουσίαση οι μαθήτριες Βελβέ Ελπίδα και Ταρσή Ειρήνη.
«Γυναίκες Βιοεπιστήμονες που άλλαξαν τον κόσμο» με τον συντονισμό της βιολόγου κ. Βαλαντή Ευταξίας-Κωνσταντίνας. Στην παρουσίαση οι μαθήτριες Δημητροπούλου Μαρία, Μπατσούλη Μελίνα, Ταρσή Ραφαηλία, Χαβιά Ασπασία.
«Αθλητισμός και γυναίκα. Ιστορική αναδρομή του αθλητισμού μέσα στο χρόνο. Παρουσίαση σημαντικών ελληνίδων γυναικών στο χώρο του αθλητισμού» με τον συντονισμό των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, κκ. Λασκαρέλια Βασίλειου και Στεφάκη Παρασκευής. Παρουσίασαν οι μαθήτριες Δημητροπούλου Μαρία, Ταρσή Ραφαηλία.


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με θεατρικά αποσπάσματα και δρώμενα.
Παρουσιάστηκαν:Αποσπάσματα από την «Τιμή και το Χρήμα» του Κ. Θεοτόκη. Τους ρόλους ερμήνευσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Λιγδαρά Ελευθερία, Μανωλέρης Αντώνης, Μπατσούλη Μελίνα, Τέλλιος Σωτήρης. Τον συντονισμό είχε ο Φιλόλογος του ΓΕ.Λ. Μούδρου κ. Κουτσογιώτας Απόστολος.
«Βία κατά των γυναικών. Αναπαράσταση ιστοριών». Τις προσωπικές ιστορίες κακοποιημένων θυμάτων και νεκρών γυναικών ερμήνευσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες Αφιώνη Στέλλα, Κρασσά Μαρία, Λυμπέρη Μαρία, Καβαλέρου Φωτεινή, Χαβιά Ασπασία, Σουσαλή Βιβή, Βαρδαξής Θεόφιλος. Συμμετείχε η Καβαλέρη Σοφία.
Απόσπασμα από «Το κουλόσπιτο» του Ερρίκου Ίψεν. Ερμήνευσαν οι μαθητές Κωνστάντιου Ανδριάνα και Μαστορόπουλος Δημήτρης.


Τον συντονισμό των δύο τελευταίων δράσεων είχε η Φιλόλογος του σχολείου, κ. Ταραμάνη Λαζαρία.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία του «Σημείου αναγνωρίσεως» της Κικής Δημουλά από τη μαθήτρια της Β΄Λυκείου, Κωνσταντίνου Κυβέλης και ερμηνεία του τραγουδιού του Φοίβου Δεληβοριά και Πάνου Μουζουράκη «Εκείνη». Στην κιθάρα και στο τραγούδι ο μαθητής της Γ΄Λυκείου, Αγιοστρατίτης Χάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Την τεχνική επιμέλεια και την ηχοληψία ανέλαβαν ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Γιαρματζής Δημήτρης και οι μαθητές Μανωλέρης Αντώνης και Στενός Γιώργος.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους τον αντιδήμαρχο κ. Καφαλτή Αλέξανδρο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου κ. Τουλαδέλλη Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μούδρου κ. Ζουπάντη Αντώνιο,το Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου κ. Ρηγόπουλο Νίκο, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης», πατέρα Πρόνιο Ιωάννη, καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» και του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου.

Από τους διοργανωτές εκφράζονται ευχαριστίες  στους διευθυντές κ. Λυμπέρη Θεοδώρα και κ. Ρηγόπουλο Νίκο για τη στήριξή τους.Τέλος, ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Μούδρου για τον όμορφο μπουφέ και τη φροντίδα του χώρου (ιδιαίτερα τις κυρίες Καβαλέρη Αθηνά και Κρασσά Λουκία για το χρόνο τους και τη δοτικότητά τους), τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου κ. Ρηγόπουλο για την αγαστή συνεργασία και την παραχώρηση επίπλων για τη διαμόρφωση της σκηνής, τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑ.Λ. Μούδρου κκ. Γρηγορίου Δημήτρη και Μπούκαρη Ντόρα για την τεχνική υποστήριξη, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μούδρου «Παύλος Κουντουριώτης» για τον εξοπλισμό που μας παρείχε, το ανθοπωλείο της κ. Σεβαστής Αλεξάνδρου για τα άνθη που διακόσμησαν τον μπουφέ.Κλείνουμε με μια φράση που αποτυπώθηκε στην τιμητική πλακέτα που προσέφεραν οι μαθήτριές μας στη Δήμαρχο Λήμνου:«Η γυναίκα που αγωνίζεται, δημιουργεί, προσφέρει και ελπίζει είναι δύναμη.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το ριζάρι, των κόκκινων αυγών του φτωχού

ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ευχές για το Πάσχα από τον Κώστα Μουτζούρη

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου απευθύνει ευχές στους κατοίκους των νησιών μας
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο και ποιους όρους έθεσε - Αντίθετος ο εισαγγελέας που τον κρίνει αμετανόητο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου
ΕΛΛΑΔΑ

Το βάψιμο αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη και όσα πρέπει να προσέξετε

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συναντήσεις Καλλία, Χατζηκυριαζή και Κουρσουμποά στη Λήμνο

Οι αντιπεριφερειάρχες Τεχνικών Έργων, Μεταναστευτικής Κρίσης και Οικονομικών επισκέφθηκαν το νησί και είχαν συναντήσεις με φορείς και αυτοδιοικητικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων